GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Represent najušpešnija PR agencija u 2019. godini

Represent najušpešnija PR agencija u 2019. godini
PR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2020 / 12:10
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Agencija Represent Communications po poslovnom prihodu u 2019. godini bila je najuspešnija agencija za komunikacije i odnose sa javnošću u Srbiji, objavila je danas Marketing mreža.

Kako prenosi portal BIZLife, prema rezultatima istraživanja Marketing mreže, Reprezent je prošle godine imao rast prihoda od 11,4 posto i rast dobiti od 18,4, posto pa je po neto dobiti na sedmom mestu.

Ova agencija je u istom periodu uvećala svoj tima za 13,3 posto, navodi se u istraživanju u okviru studije Agency Report.

Po poslovnom prihodu, na drugom mestu je agencija Fusion Communications koja je bolje rangirana za dva mesta u odnosu na 2018. godinu.

Poslovni prihod ove agencije uvećan je za 34,2 odsto, dok je neto dobit opala za 359,9 odsto, dok je agencija tim uvećala za 6,6 odsto.

Treća po poslovnom prihodu i četvrta po neto dobiti je agencija Red Communications koja je zabeležila rast prihoda od 7,1 odsto i rast dobiti od 74,7 odsto.

Na top listi agencija za komunikacije i odnose sa javnošću po poslovnom prihodu slede New Media Team, Olaf&McAtter, i Right.

Prošle godine osnovane su i tri nove agencije, jedna od njih je i agencija MAJO Public, u vlasništvu Jovane Joksimović i Manje Grčić, koja je osnovana polovinom prošle godine na devetom je mestu po poslovnom prihodu i na prvom mestu po neto dobiti sa 35,4 miliona dinara.

U Agenciji za privredne registre Republike Srbije registrovana je ukupno 41 pravno lice koje se primarno bavi komunikacijama i odnosima s javnošću.

Ukupan poslovni prihod agencija za komunikacije i odnose s javnosću u 2019. porastao je za 18,4 odsto, a neto dobit za čak 78,2 odsto.

Broj zaposlenih u agencijama za komunikacije i odnose s javnošću veći je za 8,11 odsto, a u 2019. godini iznosio je 240.

Tagovi: New Media Team, Olaf&McAtter, Right, Fusion Communications, Red Communications, PR agencije u Srbiji, Jovana Joksimović, Manja Grčić, Represent Communications
PROČITAJ I OVO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE