GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reljić: Nove mere ugrožavaju svako treće radno mesto u ugostiteljstvu u Beogradu

Reljić: Nove mere ugrožavaju svako treće radno mesto u ugostiteljstvu u Beogradu
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2020 / 22:13
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predstavnik Udruženja klubova i barova Miša Reljić ocenio je da će nove mere protiv širenja koronavirusa smanjiti poslovanje tih ugostiteljskih objekata na petinu kapaciteta, sa kojom, kako navodi "ekonomske računice nema".

On je za Newsmax Adriu naveo da dodatno skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata od dva sata, u kombinaciji sa jednim gostom na minimum četiri kvadratna metra neće ugroziti samo noćne klubove, već i restorane.

“Trećina (klubova) nije ni otvorila zimske objekte, polovina njih je pokušavala da se bori sa dosadašnjim merama… a oko petine kolega je uračunalo kazne koje će da plaćaju da bi funkcionisali”, rekao je Reljić.

On je dodao da je od 150 do 200 klubova koji posluju u Beogradu “svega desetak” potencijalno kršilo mere, na snimcima koji su kružili društvenim mrežama, a najavio je da će Udruženje tužiti svakoga ko “paušalno ocenjuje da su vlasnici klubova lopovi, narko dileri ili povezani političarima”.

Reljić ocenjuje da će u slučaju zatvaranja klubova 16.000 radnih mesta biti ugroženo samo u noćnim barovima i klubovima, a da u glavnom gradu u ugostiteljstvu radi ukupno 48.000 ljudi.

Dodaje i da ova vrsta ugostiteljskih objekata do sada nije dobila nikakvu direktnu pomoć od države, od koje sada traže minimalce za zaposlene, rešavanje pitanja doprinosa, direktnu pomoć firmama koje nisu poslovale šest meseci.

“Ako su pomoć dobili hoteli, nadam se da će dobiti turističke agencije, treba da dobijemo i mi”, kazao je Reljić.

Tagovi: Udruženja klubova i barova, zatvaranje kafića, zatvaranje kafana, Miša Reljić
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE