GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordni prihodi Emiratesa

Rekordni prihodi Emiratesa
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2019 / 12:00
Autor: SEEbiz
DUBAI - Grupacija Emirates objavila je da 31. uzastopnu godinu završava s dobiti i kontinuiranim širenjem poslovanja.

U svom objavljenom Godišnjem izvješću za 2018.-2019. godinu Grupacija Emirates u financijskoj je godini zaključenoj 31. ožujka 2019. godine zabilježila dobit od 2,3 milijarde AED (631 milijun USD), što predstavlja pad od 44 posto u odnosu na prošlu godinu. Poslovni prihodi Grupacije dosegnuli su 109,3 milijarde AED (29,8 milijarde USD) odnosno 7 posto više nego prošle godine. Saldo gotovine Grupacije iznosi 22,2 milijarde AED (6,0 milijarde USD) što predstavlja pad od 13 posto u odnosu na prošlu godinu, a do čega je uglavnom došlo zbog velikih ulaganja u poslovanje, uključujući značajne akvizicije i isplate prošlogodišnje dividende u iznosu od 2 milijarde AED (545 milijuna USD). S obzirom na ukupnu dobit Grupacija je donijela odluku o isplati dividende u iznosu od 500 milijuna AED (136 milijuna USD) dioničaru Investment Corporation iz Dubaija za poslovnu godinu 2018.-2019.

Njegovo Veličanstvo Šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik i glavni izvršni direktor aviokompanije i Grupacije Emirates izjavio je:

„Poslovna godina 2018.-19. bila je zahtjevna, a naše poslovanje nije bilo na razini s kojom smo u potpunosti zadovoljni. Više cijene nafte i ojačani američki dolar smanjili su našu zaradu premda je došlo do osnaživanja konkurentnosti na našim ključnim tržištima. Čini se da je porast globalne potražnje zračnog prometa iz prethodne godine krenuo u suprotnom smjeru, a također smo svjedočili slabljenju putničke potražnje, posebice u našoj regiji, što je utjecalo na rezultate dnata-e i Emiratesa. Svaki je poslovni ciklus drugačiji te nastavljamo pametno i predano raditi kako bismo se nosili s izazovima i iskoristili mogućnosti. Naš je cilj oduvijek bio izgraditi profitabilno, održivo i odgovorno poslovanje sa sjedištem u Dubaiju, a ti principi i dalje vode naše odluke i ulaganja. U razdoblju 2018.-2019. Emirates i dnata zaključili su 31. uzastopnu godinu koja završava s dobiti, zabilježili rast u svim segmentima poslovanja te nastavili ulagati u inicijative i infrastrukturu koja će nam osigurati uspješnu budućnost."

U poslovnoj godini 2018.-2019. Grupacija je uložila 14,6 milijardi AED (3,9 milijardi USD) u nove zrakoplove i opremu, stjecanje trgovačkih društava, moderne objekte, najnovije tehnologije i inicijative za zaposlenike što predstavlja značajan porast u usporedbi s prošlogodišnjim ulaganjem u iznosu od 9 milijardi AED (2,5 milijardi USD). Emirates je u veljači 2019. godine objavio da je sklopio vrijedan ugovor s Airbusom o nabavi 40 novih zrakoplova tipa A330-900 i 30 novih zrakoplova tipa A350-900 u vrijednosti 21,4 milijarde USD, čija će isporuka trajati od 2021. do 2024. godine. Aviokompaniji će također biti isporučeno 14 zrakoplova tipa A380 u razdoblju od 2019. do kraja 2021. godine, čime će se broj isporučenih zrakoplova tipa A380 popesti na 123.

Ključna ulaganja dnate u prošloj godini uključivala su stjecanje tvrtki Q Catering i Snap Fresh u Australiji te 121 Inflight Catering u SAD-u, otkup dionica u svrhu preuzimanja vlasništva nad Dubai Express Freightworks LLC i većinsko dioničarstvo (51 posto) u tvrtci Bolloré Logistics LLC, UAE. Ulaganja su obuhvatila i izgradnju novih objekata za rukovanje teretom i farmaceutskim proizvodima u Belgiji, SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Nizozemskoj, Australiji, Singapuru i Pakistanu, stjecanje njemačkog turoperatora Tropo i većinskog udjela u BD4travel, tvrtci koja pruža IT rješenja na području umjetne inteligencije u sektoru putovanja.

U više od 120 podružnica ukupna radna snaga Grupacije porasla je za 2 posto na 105.286 zaposlenika koji pripadaju više od 160 različitih nacionalnosti, uglavnom pod utjecajem novih akvizijcija dnate i širenja međunarodnog poslovanja.

„U poslovnoj godini 2018.-19. bili smo disciplinirani u svojim troškovima šireći pritom naše poslovanje i povećavajući prihode. Usporavanjem zapošljavanja neoperativnih pozicija te uvođenjem novih tehnoloških sustava i novih radnih struktura poboljšali smo produktivnost i smanjili rast troškova radne snage. Teško je predvidjeti što godina koja je pred nama nosi, no Emirates i dnata dobro su pozicionirani za nošenje s preprekama kao i za uspješnu kompetitivnost na globalnom tržištu. Moramo nastaviti podizati ljestvicu i upravo zato ulažemo u naše ljude, tehnologiju i infrastrukturu kako bismo održali konkurentsku prednost. Kao odgovorno poduzeće ulažemo sredstva u pružanje podrške zajednicama te inicijativama za očuvanje i zaštitu okoliša, kao i u razvijanje talenata i inovacija koje će unaprijediti našu industriju u budućnosti", zaključio je Šeik Ahmed.

Tagovi: Emirates, Dubai Express Freightworks, Q Catering, Ahmed bin Saeed Al Maktoum
PROČITAJ I OVO
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
VOZAČI
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
ZAGREB – Uz rastuću nestašicu plina, sirovina, plastike, građevnog drva, čipova i ostale robe, Europu i svijet pogodila je nova nevolja koja dodatno otežava trgovinu i proizvodnju te gura cijene uvis.
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
PLANOVI
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
LONDON - Američka digitalna kompanija za usluge prijevoza Uber Technologies objavila je da će svim vozačima u Britaniji koji ispunjavaju uvjete ponuditi plan mirovinske štednje.
Emmezeta dobila novog vlasnika
AKVIZICIJE
Emmezeta dobila novog vlasnika
ZAGREB - Poljski Merkury Market dovršava preuzimanje šesnaest trgovačkih centara Emmezete u Hrvatskoj i Srbiji od LCN Capital Partnersa u transakciji vrijednoj oko 120 milijuna eura, otkrio je tjednik Lider. Tu informaciju je potvrdio Slobodan Školnik, predsjednik Uprave tvrtke Emmezeta Balkans.
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
LINIJE
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
OSIJEK - Predstavnici osječke Zračne luke i Croatia Airlinesa u četvrtak su potpisali ugovor o uspostavi međunarodne putničke linije Osijek-München, što je prva međunarodna linija "Croatia Airlinesa" iz te zračne luke.
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
BOLJE PROGNOZE
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
PEKING - Američki proizvođač zrakoplova Boeing blago je podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima u idućih 20 godina, računajući s brzim oporavkom kineskog gospodarstva od pandemije i rastom sektora diskontnih prijevoznika i e-trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE