GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Refinanciranje Fortenove predvodi HPS Investment Partners, uz sudjelovanje VTB banke

Refinanciranje Fortenove predvodi HPS Investment Partners, uz sudjelovanje VTB banke
RJEŠENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2019 / 14:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravni odbor Fortenova grupe d.d. dao je odobrenje i uputu izvršnim direktorima društva da Glavnoj skupštini, te u konačnici, imateljima depozitarnih potvrda Fortenova grupe, predlože odobrenje refinanciranja Ugovora o zajmu s prednosti namirenja ("SPFA") Fortenova grupe d.d. od 8. lipnja 2017. godine. Refinanciranje predvodi HPS Investment Partners, uz sudjelovanje VTB banke.

Po dobivanju finalnih odobrenja, Fortenova grupa će izdati četverogodišnju obveznicu u iznosu do 1,2 milijarde eura uz kamatu od 7,3 posto, plus EURIBOR uz donju granicu od 1 posto.

Izvršni direktori Fortenova grupe sazvali su Glavnu skupštinu društva, a Uprava STAK-a sazvala je skupštinu imatelja depozitarnih potvrda radi glasanja o odobrenju Fortenova grupi za provedbu aranžmana refinanciranja. Elektroničko glasanje imatelja depozitarnih potvrda završava u četvrtak, 25. srpnja, a Glavna skupština će se održati 26. srpnja 2019. godine. Za odobrenje transakcije refinanciranja potrebna je dvotrećinska većina glasova imatelja depozitarnih potvrda.

"Posebno sam ponosan na činjenicu da smo kroz pregovore postigli mogućnost refinanciranja u iznosu do 1,2 milijarde eura na otvorenom tržištu, koje će biti dostupno od strane ugledne financijske institucije koja nema nikakvih ranijih veza s našom kompanijom. Činjenica da refinanciranje SPFA-e nismo morali tražiti od svojih vlasnika i sadašnjih vjerovnika dokazuje da je naše poslovanje održivo i da ima dobru perspektivu koju je HPS Investment Partners prepoznao. Također, uključivanje VTB banke, jednog od naših vlasnika te dosadašnjeg kreditora kompanije u ovo financiranje, po odobrenju njihovog kreditnog odbora, jasno pokazuje da oni koji dobro poznaju naše poslovanje vjeruju u budućnost kompanije i na tome im zahvaljujem", rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe d.d.

"Vjerujem da će većina imatelja depozitarnih potvrda Fortenova grupe prepoznati da nam ovo financiranje osigurava srednjoročnu financijsku stabilnost pod prihvatljivim uvjetima, koji se s vremenom mogu i poboljšati, te imatelje depozitarnih potvrda pozivam da glasaju za odobrenje refinanciranja", dodao je Peruško.

Na temu polugodišnjih rezultata Fortenova grupe d.d., na sjednici Upravnog odbora je izneseno da je procijenjeni prihod ključnih operativnih ovisnih društava Grupe za prvu polovinu 2019. godine dosegao iznos od 1,53 milijarde eura ili 11,3 milijarde kuna, premašivši prošlogodišnji prihod u prvoj polovini godine za više od 2 posto. Istovremeno, procijenjena dobit iz operativnog poslovanja (EBITDA) ključnih operativnih kompanija Fortenova grupe veća je od 101 milijun eura odnosno 750 milijuna kuna, što je za 5 posto više od dobiti iz operativnog poslovanja u prvom polugodištu prošle godine.

Tagovi: Fortenova grupa, HPS Investment Partners, VTB bank
PROČITAJ I OVO
Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab
AKVIZICIJE
Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab
LJUBLJANA - Belgijska kompanija Vision Healthcare sa sjedištem u Kotrijku, u vlasništvu Yvana Vindevogela, napravila je novi iskorak u planiranoj evropskoj strategiji konsolidaciji - postala je stopostotni vlasnik slovenskog Sensilaba.
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
RURALNI RAZVOJ
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
VARAŽDIN - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni tajnik Zdravko Tušek u subotu su u Varaždinu prehrambenoj tvrtki Vindija uručili devet ugovora iz Programa ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti odobrene potpore od 22 milijuna kuna.
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
PEKING - Kina će do kraja godine najvjerojatnije proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv covida-19, rekao je u subotu dužnosnik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva (NHC).
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
JASNA PORUKA
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
ZAGREB - Diana Percač, predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija, na N1 televiziji govorila je o dugu veledrogerijama.
Počela izgradnja tvornice Braća Pivac u Ljubuškom
INVESTICIJE
Počela izgradnja tvornice Braća Pivac u Ljubuškom
LJUBUŠKI - Gradnja milionskog projekta koji će zapošljavati desetke Ljubušaka započela je ovih dana. Na više od 20.000 kvadratnih metara počelo je ravnanje terena za budući pogon koji gradi Mesna industrija Braća Pivac, piše Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE