GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Recesija bi mogla pomoći Ryanairu

Recesija bi mogla pomoći Ryanairu
EFEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2022 / 13:12
Autor: SEEbiz / H
DUBLIN - Ryanair će poslovati još bolje u slučaju gospodarske krize u Velikoj Britaniji jer će građani i dalje putovati, ali će tražiti niže cijene, prognozira direktor irske niskobudžetne zrakoplovne kompanije Michael O'Leary.

Recesija bi nas zabrinula "jer nam je stalo do dobrobiti putnika”, a rizik predstavlja i visoka inflacija, rekao je za BBC izvršni direktor Rynaira, ali smatra da će kompanija jako dobro poslovati ove zime.

Britansko gospodarstvo kliznut će u recesiju krajem godine, prema prognozama središnje banke.

„Duboka recesija u Ujedinjenom Kraljevstvu ili energetska kriza sigurno će utjecati na ukupnu potražnju, ali u takvim uvjetima, kao što se vidjelo i u posljednje četiri ili pet recesija, ljudi prelaze s visokobudžetnih prijevoznika poput BA i Easyjeta na niskobudžetne, poput Ryanaira”, tumači.

Povukao je paralelu s prijelazom kupaca iz lanca trgovina Sainsbury u Lidl i Aldi, ponovivši da je uvjeren da će Ryanair "rasti još brže u slučaju recesije" u Britaniji.

Kompanija je za Ujedinjeno Kraljevstvo najavila, kako tvrdi, najveći zimski raspored letenja otkada je počela poslovati.

Letova će biti više zato što su konkurenti, poput British Airwaysa, smanjili svoje kapacitete, objasnio je O'Leary za BBC.

Ryanair će zadržati niže cijene karata u usporedbi s drugim prijevoznicima zahvaljujući strategiji osiguranja od rasta cijena goriva. To znači da kompanija nabavlja gorivo unaprijed, po unaprijed određenoj cijeni, tumači BBC.

O'Leary ipak upozorava da super jeftine karte od 10 eura neće biti moguće u bliskoj budućnosti, budući da je snažno poskupljenje goriva podiglo prosječnu cijenu zrakoplovne karte s prošlogodišnjih oko 40 eura na otprilike 50 eura u sljedećih pet godina.

Tagovi: Ryanair, Michael OLeary
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE