GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RBI osnovao Elevator Ventures za ulaganja u poduzeća financijskih tehnologija u naprednijoj fazi razvoja

RBI osnovao Elevator Ventures za ulaganja u poduzeća financijskih tehnologija u naprednijoj fazi razvoja
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2018 / 11:01
Autor: SEEbiz
BEČ -  Raiffeisen Bank International AG (RBI) osnovao je društvo za izravno ulaganje svoga kapitala u novoosnovana poduzeća (eng. corporate venture capital (CVC) company) pod nazivom Elevator Ventures. RBI će osigurati 25 milijuna eura ulagačkoga kapitala.

Elevator Ventures usredotočit će se na strateška izravna ulaganja u poduzeća financijskih tehnologija u naprednijoj fazi razvoja, suulaganja s investitorima partnerima i ulaganja u fondove rizičnoga kapitala (VC). Poduzeća financijskih tehnologija u naprednijoj fazi mlada su poduzeća iz financijskoga sektora utemeljena na tehnologiji koja su sa svojim proizvodima ili uslugama već prisutna na tržištu. Izrazom „u naprednijoj fazi razvoja" opisuje se razlika između novoosnovanih poduzeća u ranijoj fazi razvoja i poduzeća u naprednijoj fazi koja su se već uspješno etablirala na tržištu. Cilj je ulaganja poduprijeti poduzeća financijskih tehnologija u naprednijoj fazi razvoja u daljnjem razvoju njihovih poslovnih modela. Zahvaljujući više od 30 godina stručnosti stečene u srednjoj i istočnoj Europi (SIE) te inovativnoj poslovnoj mreži koju ondje posjeduje, RBI može preuzeti aktivnu ulogu u pomaganju poduzećima financijskih tehnologija da se prošire u tu dinamičnu regiju.

Hannes Cizek, voditelj Digitalnoga bankarstva Grupe u RBI-ju, naglašava i važnost austrijskoga bankovnog tržišta:

„U Austriji trenutačno vlada nedostatak kapitala za ulaganje u rast novoosnovanih poduzeća koja su već u naprednijoj fazi razvoja, stekla su početna tržišna iskustva i sada im je potreban kapital za nastavak uspješnog rasta. Namjera je društva Elevator Ventures zatvoriti taj kapitalni jaz."

Pritom, RBI za svojih 16,6 milijuna klijenata može ponuditi pristup najnovijim bankovnim proizvodima i uslugama. RBI očekuje da će imati koristi i od planiranoga suulaganja s investitorima partnerima te ulaganja u VC fondove.

Nakon uspjela „Elevator Laba", trenutačno najvećega programa za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija u regiji SIE-a, za RBI je bio logičan korak aktivirati se i na strani ulaganja. Tako RBI sudionicima u programu ubrzanja razvoja financijskih tehnologija sada može ponuditi i ulaganja te, zbog blizine ekosustavima financijske tehnologije, istodobno uložiti u osobito atraktivna poduzeća.

„Elevator Venture sljedeći je korak u našoj strategiji za inovacije za cijelu grupu", govori predsjednik Uprave RBI-ja Johann Strobl. „Vrlo skoro planiramo upotrijebiti Elevator Ventures za uspostavu početnih koraka s ciljem podupiranja inovativnih poslovnih modela i nove tehnologije."

Glavni direktori društva-kćeri u 100%-tnome vlasništvu RBI-ja Elevator Ventures su Hannes Cizek (voditelj Digitalnoga bankarstva Grupe, RBI) i Thomas Muchar (voditelj Ulaganja u vlasnički kapital u Austriji, RBI).

Zainteresirana poduzeća financijskih tehnologija mogu se obratiti timu društva Elevator Ventures putem mrežne stranice www.elevator-ventures.com.

Tagovi: RBI, Elevator Ventures, Raiffeisen, Raiffeisen Bank International, Hannes Cizek
PROČITAJ I OVO
Evo zašto zapravo kasne cjepiva AstraZenece
KAŠNJENJE
Evo zašto zapravo kasne cjepiva AstraZenece
ZAGREB - Sve su glasnije spekulacije da problem s isporukama cjepiva nije u proizvodnji nego u tome da je britanska kompanija AstraZeneca, čije se cjepivo već naveliko koristi u Velikoj Britaniji, prodala doze trećim zemljama kao kaznu Europskoj uniji, jer Europska agencija za lijekove (EMA) još nije odobrila njihovo cjepivo i neće to učiniti do 29. siječnja.
Pfizer će ove godine isporučiti samo 40 milijuna doza cjepiva za siromašne zemlje
SRAMOTNO
Pfizer će ove godine isporučiti samo 40 milijuna doza cjepiva za siromašne zemlje
NEW YORK - Pfizer će u ovoj godini isporučiti do samo 40 milijuna doza svog cjepiva protiv korone u okviru programa COVAX koji ima za cilj opskrbiti cjepivom stanovništvo siromašnijih zemalja.
Preminuo Larry King
IN MEMORIAM
Preminuo Larry King
NEW YORK - Legendarni američki tv i radijski voditelj Larry King umro u u subotu ujutro u dobi od 87 godina u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu, službeno je na Twitteru objavio njegov produkcijski studio Ora Media, a prenose američki mediji.
AstraZeneca smanjuje isporuke cjepiva u EU za 60 posto u prvom kvartalu
CJEPIVO
AstraZeneca smanjuje isporuke cjepiva u EU za 60 posto u prvom kvartalu
BRUXELLES - AstraZeneca rekla je dužnosnicima EU-a u petak da će smanjiti isporuke svog cjepiva protiv covida-19 Europskoj uniji za 60 posto na 31 milijun doza u prvom tromjesečju ove godine zbog problema s proizvodnjom, kazao je visoki europski dužnosnik agenciji Reuters.
Jadroplov dogovorio prodaju broda Bene
BRODARI
Jadroplov dogovorio prodaju broda Bene
SPLIT - Jadroplov je izvijestio kako je danas sa zainteresiranim kupcem dogovorio prodaju broda Bene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE