GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rat u Upravi Hrvatskih cesta

Rat u Upravi Hrvatskih cesta
SUKOBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2019 / 10:04
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - U Hrvatskim cestama u tijeku je "rat" između tri člana uprave i predsjednika uprave, a po svemu sudeći rezultirat će smjenom nekih od njih.

Na jednoj su strani članovi uprave Alen Leverić (HNS), Senko Bošnjak (HSLS) i Nikša Konjevod (HDZ), a na drugoj je predsjednik uprave Josip Škorić (HDZ).

Tri člana uprave zamjeraju Škoriću, kako doznaje Večernji list, natječaj i odluku o izvođaču radova za izgradnju dijela obilaznice Omiša. Na taj natječaj je stigla smo jedna ponuda, Strabagova, a članovi uprave drže spornim uvjete za most iz toga natječaja te da je zbog njih stigla smo jedna ponuda pa sumnjaju da je natječaj namješten.

Oni smatraju, kažu nam upućeni, i da Škorić nije smio bez njih donijeti odluku o dodjeli ugovora Strabagu za taj posao. Osim toga, sporno im je angažiranje tvrtke Snaga ideje za konzultantske poslove vezane za pripremu tog natječaja kao i za natječaj za izgradnju državne ceste 403. Kako doznajemo, Leverić, Konjevod i Bošnjak na nedavnoj sjednici uprave smijenili su šeficu nabave Savku Brekalo, i to preglasavanjem, tri naprema jedan. Škorić pak, kažu dobro upućeni, smatra da se tri člana uprave žele uplitati u rad povjerenstva koje donosi odluke o odabiru na nadmetanjima, a da on kao predsjednik uprave samo potpisuje te odluke. Povjerenstvo, u kojem je jedan od članova i predstavnik resornog ministarstva, odluke o odabiru donosi jednoglasno i tu odluku ne može promijeniti ni predsjednik uprave.

Osim toga, Škorićev je argument, doznajemo od sugovornika, da je na natječaju za omišku obilaznicu bila izjavljena žalba na natječajnu dokumentaciju koju je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila. Isti je slučaj i s natječajem za CD403. Usto naši sugovornici kažu da su na sjednici Nadzornog odbora HC-a na kojoj je dana suglasnost za ugovor sa Strabagom za omišku obilaznicu, bila i tri člana Uprave te da ni jedan od njih nije se ni riječ kazao o tom ugovoru. Škorić smatra, kako nam kažu dobro upućeni, i da je šefica nabave nezakonito smijenjena jer ona nema direktorsku poziciju pa o njenoj smjeni ne može odlučivati uprava. 

Ministar Butković odlučuje Angažman Snage ideje pravda pak velikim brojem postupaka javna nabave zbog čega se angažiraju vanjski suradnici. Netrpeljivost između predsjednika i članova uprave HC-a je, kako doznajemo, nepremostiva. Neki od članova uprave navodno su već proslavili svoje ustoličenje na Škorićevo mjesto. O svemu će zadnju riječ imati resorni ministar Oleg Butković koji će ovih dana, doznajemo, pozvati na razgovor upravu HC-a te će nakon toga vjerojatno doći do smjena.

 

Tagovi: Hrvatske ceste, Josip Škorić, Alen Leverić, Senko Bošnjak, Nikša Konjevod, Strabag
PROČITAJ I OVO
Lufthansa najavila otkaze za 1.000 zaposlenih u upravi
OTKAZI
Lufthansa najavila otkaze za 1.000 zaposlenih u upravi
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa u utorak je objavila da planira ukinuti 1.000 radnih mjesta u upravi, u sklopu nastojanja da se održi u uvjetima koronakrize koja je snažno uzdrmala njezino poslovanje.
Drama na brodu Alpha Adriatica u moru kod Vijetnama
ZAGLAVILI
Drama na brodu Alpha Adriatica u moru kod Vijetnama
PULA - Mnogo hrvatskih pomoraca zbog pandemije koronavirusa zaglavilo je na nekom brodu ili kruzeru na morima diljem svijeta. Njihove obitelji pate i strijepe kad će uopće dočekati svoje moreplovce na kućnom pragu.
Vlahović: Nećemo isplatiti dividendu kako bismo dugoročno sačuvali Adris
ADRIS GRUPA
Vlahović: Nećemo isplatiti dividendu kako bismo dugoročno sačuvali Adris
ROVINJ - Poseban je naglasak na digitalizaciji poslovanja koji će nam omogućiti ulazak u nove segmente i područja rasta, primarno u turizmu i osiguranju.
IGH i HŽ Infrastruktura potpisali ugovor vrijedan 5,3 milijuna kuna
POSLOVI
IGH i HŽ Infrastruktura potpisali ugovor vrijedan 5,3 milijuna kuna
ZAGREB - Institut IGH i HŽ Infrastruktura potpisali su ugovor o nadzoru radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor - Savski Marof, vrijednosti 5,3 milijuna kuna bez PDV-a, priopćeno je u utorak iz IGH.
Tvrtka Ane Karamarko lani ostvarila 1,28 milijuna kuna dobiti
U PLUSU
Tvrtka Ane Karamarko lani ostvarila 1,28 milijuna kuna dobiti
ZAGREB - Tvrtka Drimia Ane Karamarko, supruge bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka osumnjičene zbog gospodarskih malverzacija, prošle je godine ostvarila dobit od 1,28 milijuna kuna, objavljeno je u računu dobiti i gubitka za poduzetnike predanom Fini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE