GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rastoder želi zaboraviti incident s kokainom i normalizirati opskrbu bananama

Rastoder želi zaboraviti incident s kokainom i normalizirati opskrbu bananama
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2020 / 18:49
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Nakon nedavnog incidenta u Makedoniji, kada je policija pronašla kilogram kokaina u pošiljci banana, slovenski biznismen crnogorskog porijekla Izet Rastoder i njegov kolumbijski dobavljač Uniban uvode dodatne mjere kako bi osigurali usklađenost poslovanja i zaštitili trgovačke rute i logistički sistem.

U ovom pogledu obje tvrtke surađuju s agencijama za provođenje zakona, a u Sloveniji ovih dana prisustvuju visoki predstavnik veleposlanstva Republike Kolumbije i visoki predstavnik kolumbijske tvrtke Uniban koja isporučuje banane Rastoderu, izvještava ljubljanski Dnevnik.

Oni su rekli da su nakon incidenta u trgovini drogom u Makedoniji kolumbijske vlasti odlučile zaštititi trgovačke rute i spriječiti zloupotrebu logističkih sistema, što ima negativne posljedice za obje kompanije. Lokalna uprava već je poslala dodatne sigurnosne snage na područja odakle potječu sporne pošiljke, pooštrivši tehničku kontrolu nad svim procesima.

Kolumbijsko društvo ističe da je otkriće droga u njihovim pošiljkama banana vrlo rijetko, a nakon pet godina suradnje, nešto slično se dogodilo prvi put u pošiljci Rastoderu. Objašnjavaju da odgovornost za kvalitetu i usklađenost pošiljaka s nasada do sabirnog centra snose nasadi trećih proizvođača, a od zbirnog centra do ukrcaja robe, dobavljači banana, u ovom slučaju Uniban.

Odgovornost za robu tada preuzima brodarska kompanija, a Rastoder tek kada stigne u skladište tvrtke.

Rastoder, koji surađuje sa slovenskom policijom, Interpolom i drugim međunarodnim institucijama izjavio da je njegov sistem meta kriminalnih društava naglašavajući da do završetka carinskih postupaka skladište ne snosi nikakvu odgovornost za primljenu robu i da međunarodne kriminalne organizacije očito zloupotrebljavaju kanale opskrbe iz Južne Amerike za svoja kaznena djela.

Rastoder - koji posjeduje brend Derby - i Uniban - žele što brže zaključenje međunarodne policijske istrage i normaliziranje operacija što je brže moguće, jer ističu da postoji ogroman pritisak kupaca na normaliziranje situacije.

Tagovi: Izet Rastoder, Derby, banane, kokain, Uniban
PROČITAJ I OVO
S tržišta povučena Domaća kobasica Braće Pivac
POVLAČENJE
S tržišta povučena Domaća kobasica Braće Pivac
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da je s tržišta povuklo Domaću kobasicu koju proizvodi Mesna industrija Braća Pivac, zbog neoznačenog sadržaja soje na deklaraciji proizvoda.
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
POBOLJŠANJE
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine imala je gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te slavonskobrodske kompanije.
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
KREDITIRANJE
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je zajam kompaniji "Sojaprotein" u vrednosti od 25 miliona evra. Isto toliko kompanija će zajmiti od Raiffeisen banke Beograd, a novac će se koristiti za proširenje proizvodnih pogona kompanije, kao i za refinansiranje duga.
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
SKOK
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
ZAGREB - Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 26,3 milijuna kuna, što je za 7,8 milijuna kuna ili 42,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
ZAGREB - Neto dobit Grupe Končar za razdoblje siječanj - rujan iznosi 49,2 milijuna kuna, znatno više od 20,1 milijuna kuna iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Končara objavljenog u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE