GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raspisuje se natječaj za dodjelu koncesije u luci Urinj

Raspisuje se natječaj za dodjelu koncesije u luci Urinj
KONCESIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2020 / 16:31
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Vlada je u četvrtak odlučila raspisati natječaj za dodjelu koncesije s ciljem izgradnje i gospodarskog korištenje industrijske luke Urinj te pomorskog dobra izvan lučkog područja u općini Kostrena Barbara, a koji su i dio projekta rekonstrukcije riječke rafinerije nafte.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je zaprimilo pismo inicijative Ine za pokretanje postupka raspisa javnog prikupljanja ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - industrijske luke Urinj i izgradnje i gospodarskog korištenja pomorskog dobra izvan lučkog područja u Kostrena Barbara.

Izgradnja luke posebne namjene Urinj i izgradnja kolne površine na pomorskom dobru izvan lučkog područja sastavni su dio projekta rekonstrukcije Ina Rafinerije nafte Rijeka, izgradnja postrojenja za proizvodnju i preradu nafte, luke, skladište i transportni sustav za koks u toj Rafineriji, objasnio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

"Koncesija se daje na razdoblje od 40 godina, računajući od dana sklapanja ugovora, a procijenjena vrijednost koncesije iznosi oko 800 milijuna kuna", istaknuo je Butković, navodeći i da je ukupna površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju 124,5 tisuće metara kvadratnih.

Kazao je i da je početni iznos stalnog dijela koncesijske naknade 2 kune po kvadratnom metru, odnosno po zauzetom pomorskom dobru 249 tisuća kuna godišnje, dok je početni promjenjivi dio koncesijske naknade 2 posto prihoda ponuditelja ostvarenog na koncesioniranom području.

Natječajnu dokumentaciju, kao i samu obavijest o namjeri davanja te koncesije objavit će u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH, a ponude će primati na adresu Ministarstva u roku 30 dana od dana objave u oglasniku.

Inače, Ina je sredinom prosinca prošle godine objavila da je donesena konačna investicijska odluka o projektu obrade teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka, ukupan iznos te investicije u modernizaciju riječke rafinerije je oko četiri milijarde kuna, a početak rada tog postrojenja očekuje se u 2023. godini.

Taj projekt uz ostalo uključuje postrojenje za obradu teških ostataka, rekonstrukciju postojećih jedinica u rafineriji kao i novu luku sa zatvorenim skladištem koksa.

Ina je već ishodila lokacijsku dozvolu (s pripadajućim izmjenama kojim je definirano jshođenje građevinskih dozvola po fazama, a za sljedeće faze potrebno je ishoditi koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra, objašnjava se uz ostalo u Vladinu dokumentu.

Tagovi: Luka Urinj, kompanija Ina, Rafinerija Rijeka, Oleg Butković, Općina Kostrena Barbara
PROČITAJ I OVO
Rheinmetall gradi tvornicu topničkih granata u Litvi
PLANOVI
Rheinmetall gradi tvornicu topničkih granata u Litvi
ESSEN - Njemački proizvođač oružja Rheinmetall planira u Litvi izgraditi novu tvornicu za proizvodnju topničkih granata kalibra 155 milimetara.
CIAK grupa preuzima Stahlgruber trgovinu i Sim Impex
AKVIZICIJE
CIAK grupa preuzima Stahlgruber trgovinu i Sim Impex
ZAGREB - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
POTONUĆE
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
LONDON - Dionice Dr. Martensa potonule su u utorak 30% i dosegnule rekordno nisku razinu ranih poslova, nakon što je proizvođač cipela objavio izazovnu prognozu za 2025. zbog slabijih prihoda.
Oporavak zračnog prometa promiješao ljestvicu najprometnijih zračnih luka
RANGIRANJA
Oporavak zračnog prometa promiješao ljestvicu najprometnijih zračnih luka
LONDON - Svjetskim zračnim lukama lani je putovalo gotovo 8,5 milijardi putnika, što je 27,2 posto više nego 2022. godine, prema prvoj procjeni Međunarodnog vijeća zračnih luka (ACI).
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
INTERES
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
RIJEKA - Šest je potencijalnih ponuditelja koji u ovoj, neobvezujućoj fazi iskazuju interes za kupnju trećemajske tvrtke-kćeri "3. maj Rijeka 1905".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE