GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ramljak otišao iz Hrvatske, ponovno aktivirao tvrtku u Češkoj

Ramljak otišao iz Hrvatske, ponovno aktivirao tvrtku u Češkoj
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2018 / 14:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ante Ramljak, prvi suradnik Martine Dalić u izradi lex Agrokora, zakona prema kojem je i njegova bivša konzultantska tvrtka Texo Managment ušla u krug savjetnika koji su zaradili milijunske honorare, nije se nakon ostavke vratio u svoju bivšu tvrtku nego pokušava aktivirati svoju karijeru u inozemstvu.

Konkretno, reaktivirao je svoju konzultantsku tvrtku Expiria Finance u Češkoj, piše Net.hr.

Nakon što je prvi povjerenik za Agrokor i jedan od ključnih kreatora lex Agrokora, Ante Ramljak, podnio ostavku 20. veljače 2018. posve je nestao iz javnog prostora, no moglo ga se i dalje sresti u Zagrebu. Čitatelji Net.hr-a su tvrdili da su ga vidjeli s vlasnikom Texo Managmenta, Tomislavom Matićem, te je logično pitanje bilo: je li se Ante Ramljak aktivirao ponovno u tvrtki iz koje je prešao u Agrokor, u kojoj je, zapravo, paralelno i radio neko vrijeme dok je već vodio Agrokor. Činjenica je, naime, da je na stranicama Texo Managmenta i donedavno, prije desetak dana, kao jedan od suvlasnika i konzultanata naveden Ante Ramljak. Doduše, njegovo je ime i fotografija bilo tu i tijekom cijele njegove karijere posebnog povjerenika za Agrokor, kao da je istodobno bio na obje "fotelje".

Na web stranici tvrtke Texo Management, koja je na istoj adresi gdje i čuveni ured odvjetnika Borisa Šavorića, u kojem se snimao predizborni spot HDZ-a "Vjerodostojno", ispod fotografije panorame Zagreba, u rubrici "about us", moglo se naći CV oba osnivača tvrtke, Tomislava Matića i Ante Ramljaka. Sve do 5. lipnja, kada smo uputili upit tvrtki s pitanjem je li se gospodin Ante Ramljak vratio u svoju bivšu tvrtku nakon podnošenja ostavke.

U ime tvrtke javio se njihov novi komunikacijski savjetnik, Vedran Strukar, koji je odgovorio:

"Nije točna informacija da je gospodin Ante Ramljak nakon ostavke na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru angažiran u tvrtki Texo Managment."

Vrlo izgledno je da je novi komunikacijski savjetnik tvrtke Texo Managment tom prilikom i upozorio jedinog preostalog zaposlenika u tvrtki Texo Managment, Tomislava Matića, da je uputno da se ukloni CV i informacija o Anti Ramljaku kao djelatniku u tvrtki. Sada je preostao jedino CV Tomislava Matića.

Na pitanje može li reći nešto više o karijernim planovima Ante Ramljaka, Strukar je odgovorio da ne raspolaže tom informacijom.

Iako je viđen u Zagrebu, iako je bilo sastanaka i kontakata s bivšim poslovnim partnerom Matićem, ali i bivšom potpredsjednicom Martinom Dalić, Net.hr otkriva da je Ante Ramljak nastavio svoju karijeru u inozemstvu. Točno 27. ožujka ove godine, dakle, oko mjesec dana nakon ostavke u Agrokoru, aktivirao je svoju konzultantsku tvrtku u Češkoj, u Pragu. Naime, još u kolovozu 2015. godine Ramljak je u Češkoj registrirao tvrtku Expiria Finance, ali nije bila aktivna, a on ju je sada aktivirao i po svemu sudeći misli se baviti sličnim konzultantskim poslovima kakve je radio s partnerom Matićem preko Texo Managmenta. Tvrtka je registirana u mirnoj praškoj četvrti, Vinohrady.

Tagovi: Ante Ramljak, Texo Management, Tomislav Matić, Vedran Strukar, Boris Šavorić, skupina Borg
PROČITAJ I OVO
Valamar Grupa pokreće novi ciklus ulaganja i transformacije poslovanja
ULAGANJA
Valamar Grupa pokreće novi ciklus ulaganja i transformacije poslovanja
ZAGREB - Valamar grupa najavila je u petak novi ciklus ulaganja s ciljem daljnje transformacije i razvoja poslovanja i fokusom na podizanje kvalitete turističkog portfelja, održivost i zeleni turizam te ulaganja u premium segment, digitalizaciju i internacionalizaciju poslovanja.
Kraš choco&café otvara se u centru Zagreba
GASTRO
Kraš choco&café otvara se u centru Zagreba
ZAGREB – Za sve ljubitelje slatkih delicija Kraš ima sjajnu vijest – Zagreb postaje bogatiji za novu adresu sa slasticama na glavnom zagrebačkom trgu pod nazivom Kraš choco&café. Na Trgu bana Josipa Jelačića otvara se novo omiljeno mjesto uređeno kao concept store, s vrhunskim slatkim proizvodima, mirisnom kavom te posebnom Kraševom ponudom.
Konzum, Dukat i Sana ponovo najveći donatori hrane
NA VRHU
Konzum, Dukat i Sana ponovo najveći donatori hrane
ZAGREB - Konzum, Dukat i Sana Delikatese i ove su godine primili nagradu "NajDonator" za najviše donirane hrane, koju dodjeljuju eurozastupnica Biljana Borzan i platforma "Mreža hrane".
Arena Hospitality kupio hotel u Austriji vrijedan 112 milijuna kuna
HOTELIJERI
Arena Hospitality kupio hotel u Austriji vrijedan 112 milijuna kuna
ZAGREB - Arena Hospitality Group nastavlja najavljeno proširenje vlastitog portfelja i širenje diljem regije srednje i istočne Europe.
Zastoj postrojenja amonijaka i uree u Petrokemiji
PROBLEMI
Zastoj postrojenja amonijaka i uree u Petrokemiji
ZAGREB - Iz kutinske Petrokemije u petak su izvijestili da su postrojenja za proizvodnju amonijaka i uree obustavljena zbog tehničkog kvara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE