GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radnici Uljanika najavljuju: U Zagrebu ćemo podići šatore

Radnici Uljanika najavljuju: U Zagrebu ćemo podići šatore
OGORČENI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2018 / 20:31
Autor: SEEbiz / HRT
PULA - Na današnjoj Skupštini društva Uljanik d.d. nije prihvaćeno izvješće Uprave, ni Nadzornog odbora za proteklu godinu, nije im dana razrješnica već se traži njihova smjena.

Nastavlja se proces mirenja, a u ponedjeljak će biti štrajk. Članovi Stožera za obranu brodogradnje najavljuju da će, kako bi zaštititili Uljanik, otići u Zagreb i podići šatore.

Unatoč tome što su članovi stožera za obranu brodogradilišta Uljanik i neki članovi sindikata napustili skupštinu, ona je nastavljena. S obzirom na to da su ostali delegati koji imaju u svojim rukama 54 posto dionica - i biranje novih članova novog Nadzornog odbora je nastavljeno.

Međutim od četiri predložena kandidata i čak 9 za svakog protukandidata, nijedan nije prošao, osim Nenada Kapuralina. Ono što sve brine jest da država ne samo da nije ponudila svoja dva člana u novi NO, nego su predstavnici države cijelo vrijeme na svakoj točki suzdržani pa nije jasno ni zašto su uopće ovdje.

Malo se govori o budućnosti Uljanika, uopće nitko ne spominje isplatu plaća za rujan radnicima, koja je izostala. Ono što se u ovom trenutku zna jest da se nastavlja proces mirenja koji treba trajati pet dana i ono što je sigurno - u ponedjeljak će biti štrajk.

Međutim, članovi stožera za obranu brodogradnje Uljanik više neće stati u Puli, već planiraju, ako treba, otići u Zagreb i podići šatore. Skupština se nastavlja, bira se netko iz ponude od petero članova za NO. Ne bude li sad izabran, to znači da će Trgovački sud morati izabrati preostala dva člana jer NO mora imati minimalno tri člana kako bi funkcionirao.

Tagovi: Uljanik, Zagreb, Stožera za obranu brodogradnje, Nenad Kapuralin
PROČITAJ I OVO
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
POBOLJŠANJE
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
ZAGREB - Sunce hoteli smanjili su gubitak u prvih šest mjeseci ove godine, pokazuje ovih dana objavljeno poslovno izvješće.
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE