GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radnici Pošte Srbije u štrajku od 21. novembra ako im ne budu ispunjeni zahtevi

Radnici Pošte Srbije u štrajku od 21. novembra ako im ne budu ispunjeni zahtevi
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2017 / 20:44
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Glavni odbor Samostalnog sindikata poštanskih radnika Srbije saopštio je danas da će zaposleni u javnom preduzeću Pošta Srbije stupiti u štrajk 21. novembra ako do tada ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Zahtevi članova tog sindikata, kao i sindikata "Solidarnost" Pošte Srbije, su povećenje zarade za iznos realnog pada u poslednje tri godine i isplata zarade iz dobiti Pošte Srbije.

Na listi zahteva je i da se službenici koja rade na sistematizovanim radnim mestima s rešenjima o privremeno-povremenim poslovima, prevedu u radni status na odredjeno vreme, kao i da se obezbedi optimalan broj ljudi na tehnološkim radnim mestima i raskinu ugovori sa penzionerima koji rade na čelnim mestima u preduzeću.
Zatraženo je razrešenje direktorke Pošte Srbije Mire Petrović i što hitniji izbor direktora na osnovu već sprovedenog konkursa, zatim razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora i utvrdjivanje odgovornost predstavnika poslovodstva zbog pritisaka i pretnji zaposlenima i sindikalnim aktivistima.

Tokom štrajka u Poštama Srbije, kako je saopšteno, poslovi će se obavljati u skladu s Uredbom o minimumu procesa rada za vreme štrajka. 
Službenici Pošta Srbije se više od dve nedelje okupljaju ispred distributivih centara u Beogradu i Novom Sadu, zbog čega je usporena dostava pošiljki, a juče su protestovali u Beograda i najavili da neće odustati od zahteva da im se poboljša materijalni i socijalni položaj.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je 10. oktobra razgovarala s predstavnici reprezentativnih sindikata Pošte Srbije i vršiocem dužnosti direktora tog preduzeća Mirom Petrović, kada je dogovorena isplata zarade zaposlenima iz dobiti preduzeća.

Na tom sastanku je dogovoreno da se dodatno analizira poslovanje preduzeća i da se nastavi dijalog o daljem održivom rastu socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih.
Sindikat PTT Srbije: Ispred Glavnog poštanskog centra 11 policajaca i pet kola marice
Na ulazima u Glavni poštanski centar u  Zemunu rasporedjeno je 11 policajaca i pet kola "marice" u kojima je nepoznat broj policajaca, saopštio je Samostalni sindikat poštanskih radnika.

Predsednik tog sindikata, Zoran Pavlović je rekao da je jutros oko 5.00 sati ispred Glavnog poštanskog centra policija legitimisala i udaljavala zaposlene koji su iskazivali nezadovoljstvo zbog svog teškog materijalnog položaja i stanja u JP "Pošte Srbije".
Kako je navedeno u saopštenju, jutros je tamo bilo sedam marica, dva džipa, više patrolnih kola i oko 50 policajaca.

"Tom prilikom privedena su dvojica kolega iz GPC-a zbog neposedovanja ličnih dokumenata. Nakon obavljenih procedura u Policijskoj stanici Zemun, pušteni su oko 07.00 časova", navedeno je u saopštenju. 

Dodaje se da se policija prethodnih danas odnosila maksimalno korektno prema okupljenim radnicma.

"U istoriji Pošte s tradicijom od 177 godina, ovo je najveći i najduži protest. Nemamo nameru da se sukobljavamo s policijom, nećemo odustati ni od jednog našeg zahteva, samo ćemo promeniti metode naše sindikalne borbe. Kuda i kako dalje do početka štrajka najavljenog za 21. novembar, dogovorićemo se sutra sa učesnicima protesta", navedeno je u saopštenju.

Tagovi: Pošta Srbije, Mira Petrović
PROČITAJ I OVO
Air Serbia obnavlja letove Beograd-Pula
LETOVI
Air Serbia obnavlja letove Beograd-Pula
BEOGRAD - Air Serbia će od 11. jula ponovo uspostaviti avio-saobraćaj na relaciji između Beograda i Pule, svoje treće destinacije na Jadranskoj obali u Hrvatskoj, pored Dubrovnika i Splita.
Visoki gubitak Celjskog sajma u 2020.
GUBITAK
Visoki gubitak Celjskog sajma u 2020.
CELJE - Tvrtka Celjski sejem prošle je godine ostvarila 1,1 milijun eura neto prihoda od prodaje, što je 75 posto manje nego godinu prije. Tvrtka je godinu završila s gubitkom od 678.000 eura, nakon što je u 2019. poslovala s dobiti većom od 90.000 eura. Tvrtka procjenjuje da je 2020. bila najteža godina u njihovoj povijesti.
Zvonimir Boban preuzeo restoran Boban
PRESLAGIVANJA
Zvonimir Boban preuzeo restoran Boban
ZAGREB - Zvonimir Boban preuzeo je vlasništvo i direktorsku poziciju u tvrtki M.M. – BOBAN – BOBAN, odnosno zagrebački restoran Boban od sestre Ivanke Jurković, i dodijelio prokuru Damiru Jurkoviću, voditelju restorana.
Finalnim takmičenjem i svečanim proglašenjem pobjednika završen drugi Vispak Innovation Challenge
INOVATORI
Finalnim takmičenjem i svečanim proglašenjem pobjednika završen drugi Vispak Innovation Challenge
Finalnim takmičenjem i svečanim proglašenjem pobjednika završen drugi Vispak Innovation Challenge
SARAJEVO - Drugo po redu takmičenje mladih inovatora koje je organizovala kompanija Vispak d.d. Visoko je realizovano proteklog vikenda i završeno svečanim uručenjem certifikata i proglašenjem najboljih.
Kako odlučiti trebate li imati bankomat u vlasništvu ili ga prepustiti za to specijaliziranoj tvrtki?
BANKOMATI
Kako odlučiti trebate li imati bankomat u vlasništvu ili ga prepustiti za to specijaliziranoj tvrtki?
ZAGREB - Vrlo je dvojbeno je li mogućnost zarade veća ukoliko ste vlasnik bankomata ili samo iznajmljujete vaš prostor trećoj strani koja će postaviti bankomat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE