GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radio 101 će dobiti još jednu priliku da se prijavi za koncesiju

Radio 101 će dobiti još jednu priliku da se prijavi za koncesiju
KONCESIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2021 / 17:26
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) u petak je primilo na sastanak predstavnike Radija 101 HND-a na kojem je zaključeno da će se u što kraćem roku raspisati nova Obavijest o namjeri davanja radijske koncesije za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Sastanak je uslijedio nakon što su radnici Radija 101 prethodno u petak zatražili izdavanje privremene koncesije nakon što je VEM prošlog tjedna odbacio ponudu uprave Radija 101 zbog nepotpune dokumentacije – izvan roka predane potvrde porezne uprave o podmirenju obaveza te nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje. Zato Radiju 101. bez dobivene koncesije prijeti gašenje, odnosno prestanak emitiranja 1. lipnja.

Sastanak je održan na prijedlog predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoja Zovka koji je u ime te strukovne organizacije zatražio i žurno raspisivanje obavijesti o namjeri davanja koncesije.

Radnici Radija 101 izrazili su pak zabrinutost zbog mogućnosti prestanka rada ovog radija te gubitka radnih mjesta i gašenja jednog od kultnih brandova i kulturnog dobra grada Zagreba i novinarstva u cjelini.

Predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac je, odgovarajući na pitanja radnika Radija 101, detaljno objasnio sve okolnosti vezane uz formalne nedostatke ponude njihova poslodavca, društva Radio 101 d.o.o., objasnivši da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam “privremene koncesije”.

Zaključak sastanka je da će Vijeće, svjesno položaja radnika Radija 101 te njegove tradicije i dugovječnosti na tržištu elektroničkih medija, u što kraćem roku raspisati novu Obavijest o namjeri davanja koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, izvijestili su iz VEM-a.

Tagovi: Radio 101, Vijeće za elektroničke medije, Josip Popovac, Hrvoje Zovko
PROČITAJ I OVO
Air Serbia otkazala let za London zbog nedostatka radne snage u zračnoj luci Heathrow
LETOVI
Air Serbia otkazala let za London zbog nedostatka radne snage u zračnoj luci Heathrow
BEOGRAD - Zbog smanjenog kapaciteta zemaljskog opsluživanja u zračnoj luci Heathrow u Londonu zbog nedostatka radne snage, Air Serbia je bila primorana otkazati današnji drugi let između Beograda i Londona JU 386, a posljedično i povratni let JU 387, priopćeno je iz tvrtke.
Porinut polarni kruzer Scenic Eclipse 2 u 3. maju
BRODOGRADNJA
Porinut polarni kruzer Scenic Eclipse 2 u 3. maju
RIJEKA - U riječkom brodogradilištu 3. maj u subotu je, nakon četiri godine, porinut brod - luksuzni putnički brod za krstanenja polarnaim područjima "Scenic Eclipse 2" za naručitelja MKM Yachts, članicu grupacije Scenic.
Splitska trajektna i zračna luka ovog vikenda očekuju rekordan promet
OČEKIVANJA
Splitska trajektna i zračna luka ovog vikenda očekuju rekordan promet
SPLIT - Splitska trajektna i zračna luka očekuju ovog vikenda rekordni promet pa tako u Trajektnoj luci očekuju više od 65.000 putnika i oko 14.000 vozila, a u Zračnoj luci 180 letova s 42.000 putnika u oba smjera.
Lufthansa očekuje normalizaciju zračnog prijevoza tek 2023.
OČEKIVANJA
Lufthansa očekuje normalizaciju zračnog prijevoza tek 2023.
BERLIN - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa ne očekuje da će situacija koju je prouzročio nedostatak osoblja vratiti u normalu do iduće godine i navela je smanjenje broja letova kao jedino rješenje u ovom trenutku.
Sava Re potvrdila isplatu dividende
DIVIDENDA
Sava Re potvrdila isplatu dividende
LJUBLJANA - Sava Re objavila je odluke svoje Glavne skupštine održane prekjučer, 23. lipnja 2022. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE