GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Qatar Airways primio milijarde državne pomoći zbog velikih gubitaka

Qatar Airways primio milijarde državne pomoći zbog velikih gubitaka
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2021 / 20:21
Autor: SEEbiz
DOHA - Qatar Airways dobit će tri milijarde dolara (2,56 milijardi dolara) državne pomoći od velikog gubitka koji je pretrpio zbog pandemije covida-19 i posljedičnog slijetanja aviona.

"Iako nismo dobili nikakve subvencije za isplate plaća, katarska vlada je za dokapitalizaciju osigurala 11 milijardi rijala (2,56 milijardi eura), što će pomoći našem poslovanju", rekao je izvršni direktor Qatar Airwaysa Akbar al Baker.

Zračni prijevoznik objavio je da je u fiskalnoj godini koja je završila 31. ožujka ostvarila gubitak od 4,1 milijardu dolara (3,50 milijardi dolara), dvostruko više nego u istom razdoblju godinu dana ranije.

Bez troškova slijetanja zrakoplova Airbus A380 i A330, Qatar Airways je u financijskoj godini zabilježio operativni gubitak od 228,3 milijuna dolara (195 milijuna eura), u usporedbi s 310 milijuna dolara (265 milijuna eura) u prethodnoj financijskoj godini.

Međutim, u posljednjih 12 mjeseci tvrtka je zabilježila blagi porast ukupnih prihoda i porast prevezenog tereta od 4,6%.

Ovo nije prva državna pomoć Qatar Airwaysu. U rujnu 2020. zračni je prijevoznik tako objavio da je primio dvije milijarde dolara (1,71 milijardi dolara) državne pomoći nakon što je godišnji gubitak premašio 50 posto temeljnog kapitala.

Qatar Airways, koji upravlja flotom od 253 zrakoplova (od kojih su neki prizemljeni tijekom pandemije), drugi je najveći zračni prijevoznik na Bliskom istoku - nakon Emirata sa sjedištem u Dubaiju.

Tagovi: Qatar Airways, Emirates, Airbus A380
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE