GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Putin: Sva ruska cjepiva protiv covida-19 djelotvorna

Putin: Sva ruska cjepiva protiv covida-19 djelotvorna
CJEPIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2020 / 16:00
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak da su sva ruska cjepiva protiv covida-19 djelotvorna te dodao da će zemlja uskoro registrirati treće cjepivo protiv tog virusa, objavila je novinska agencija RIA.

Rusija uvodi svoje cjepivo Sputnik V u domaću upotrebu, unatoč činjenici da pokusna ispitivanja u kasnoj fazi još nisu gotova, a u utorak je rekla da su djelotvorna više od 90%, nakon ranijih komentara proizvođača cjepiva Pfizer Inc i BioNTech, koji tvrde isto za svoje eksperimentalno cjepivo protiv covida-19.

"Već postoje dva registrirana cjepiva. I studije su već pokazale i potvrdile da su, prvo, ta cjepiva sigurna i nemaju ozbiljnih nuspojava nakon upotrebe, a drugo, sva su učinkovita", rekao je Putin putem video konferencije na sastanku na vrhu Šangajske organizacije za suradnju (SCO).

Učinkovitost ruskog cjepiva temelji se na podacima prikupljenim na provedenom cijepljenju javnosti, a ne na ispitivanju koje još traje.

Putin je također rekao da je Moskva spremna na suradnju na cjepivima protiv koronavirusa i složio se s pakistanskim premijerom Imranom Khanom da cjepiva moraju biti široko dostupna cijelom čovječanstvu, izvijestio je TASS.

"Predlažemo da ne politiziramo ove procese, s obzirom na to da su ti lijekovi danas potrebni ljudima u cijelom svijetu, bez ikakvog pretjerivanja", rekao je.

"Spremni smo surađivati ??sa svim zemljama svijeta i, naravno, s našim partnerima u okviru SCO-a."

Rusija je u utorak izvijestila o 20.977 novih zaraza koronavirusom i 368 smrtnih slučajeva.

S 1.817.109 zaraženih, ta je zemlja po ukupnom broju slučajeva peta u svijetu, iza Sjedinjenih Država, Indije, Brazila i Francuske.

Tagovi: Vladimir Putin, Sputnik V, rusko cjepivo
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE