GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pucar: Završetak nagodbe u srpnju

Pucar: Završetak nagodbe u srpnju
AGROKOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2018 / 20:52
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Gostujući u Dnevniku HRT-a, predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar rekao je kako bi bilo bolje da nije došlo do Ramljakove ostavke i da su s njim imali korektnu suradnju.

Izrazio je nadu da će se u sljedećih sedam do deset dana ispuniti sve što je dogovoreno s njegovim timom - a to je isplata 29 milijuna eura graničnog duga dobavljačima.

Nije želio kalkulirati o imenima Ramljakova nasljednika, no rekao je kako očekuje da će njegova karijera i iskustvo davati kredibilitet kako bi se završio ovaj proces koji je, prema njegovim riječima, već u odmakloj fazi.

Agrokorovi dobavljači sutra će se sastati s premijerom Andrejom Plenkovićem koji je najavio da bi u idućem tjednu trebali saznati i tko će zamijeniti Antu Ramljaka na mjestu izvanrednog povjerenika za Agrokor. Nadaju se da bi se njegovim imenovanjem konačno trebala postići nagodba u tvrki koja se prije deset mjeseci našla pred financijskim krahom.

Na sutrašnji sastanak s premijerom vjerovnici idu s poznatim stajalištima - rješenje graničnog duga u cijelosti, dogovor o starom dugu koji je u završnoj fazi, zahtjev za većim razumijevanjem prema mjenicama i kreditima koje su dobavljači dali Agrokoru.

Na pitanje koliki bi otpis duga Podravci bio prihvatljiv, Pucar je rekao da je njegova tvrtka u ovom procesu vrlo malo izložena - 60 milijuna kuna. Međutim kao perjanica hrvatskog gospodarstva stavila se na čelo udruge kako bi svi zajedno zaštitili hrvatsko gospodarstvo.

- Nije nam samo u interesu završiti nagodbu, puno je važniji pogodbeni dio gdje želimo da kompletan Agrokor, pogotovo maloprodajni lanci u Hrvatskoj i regiji, ostanu stabilni i da na taj način hrvatske kompanije očuvaju svoje tržišne pozicije, istaknuo je Pucar.

Naglasio je da se, s obzirom na to koliko je posla odrađeno, do srpnja može očekivati da bude definiran kompletan koncept nagodbe.

- Ono što svi priželjkujemo je da što više vjerovnika bude u nagodbenom procesu kako bi poslije toga bilo što manje prostora za pritužbe i osporavanja nagodbe, prenosi HRT.

Tagovi: Marin Pucar, Agrokor, Podravka, Ante Ramljak, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Švicarci odbacili prijedlog o strožim pravilima globalne poslovne etike
REFERENDUM
Švicarci odbacili prijedlog o strožim pravilima globalne poslovne etike
BERN - Švicarski birači odbili su u nedjelju prijedlog da švicarskei tvrtke odgovaraju za kršenje ljudskih prava i ugrožavanje okoliša koje počine njihove podružnice, dobavljači ili kooperanti izvan granica zemlje.
VIG kupio poslovanje Aegona u srednjoj i istočnoj Europi za 830 milijuna eura
ŠIRENJE
VIG kupio poslovanje Aegona u srednjoj i istočnoj Europi za 830 milijuna eura
BEČ – Austrijski osiguravajući koncern Vienna Insurance Group (VIG) otkupio je poslovanje u centralnoj i istočnoj Europi nizozemskog osiguranja Aegon za 830 milijuna eura.
Slovenija: Frizeri i fitness-centri na rubu propasti
AGONIJA
Slovenija: Frizeri i fitness-centri na rubu propasti
LJUBLJANA - Poslovne udruge koje zastupaju interese slovenskih frizera i fitness centara zatražile su od vlade da im pruži više potpore zbog zabrane rada i tvrde da su te aktivnosti na rubu propasti budući da se ne mogu obavljati on-line, odnosno radom kod kuće.
Značajno manji broj novoosnovanih tvrtki nego lani
PAD
Značajno manji broj novoosnovanih tvrtki nego lani
ZAGREB - Fininfo.hr (www.fininfo.hr) donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice studenog.
Alstom će predati ponudu za gradnju beogradskog metroa početkom 2021.
METRO
Alstom će predati ponudu za gradnju beogradskog metroa početkom 2021.
BEOGRAD - Vlada Srbije nada se potpisivanju memoranduma o razumijevanju sa francuskim i kineskim partnerima za izgradnju beogradskog metroa u januaru 2021. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE