GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pucar: Što prije imenovati novog povjerenika

Pucar: Što prije imenovati novog povjerenika
DOBAVLJAČI AGROKORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2018 / 13:52
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predstavnici Udruge dobavljača Agrokora apelirali su u petak da se što prije izabere i imenuje novi izvanredni povjerenik za Agrokor, poručujući da nagodba nema alternative te da novi povjerenik ima dobru podlogu za nastavak procesa nagodbe.

Nakon sastanka upravnog odbora Udruge dobavljača, predsjednik Udruge i čelnik Podravke Marin Pucar je istaknuo kako dobavljači žele da se što prije izabere novi izvanredni povjerenik i da se nastavi rad na nagodbi.

Dobavljači apeliraju na Vladu i Trgovački sud u Zagrebu da se što prije izabere i imenuje novi izvanredni povjerenik Agrokora, rekao je Pucar, koji ističe da novi izvanredni povjerenik treba biti stručna osoba, obrazovana i s respektabilnom karijerom.

Dobavljači će tražiti da se nagodba dovrši do srpnja, i kad se izabere novi povjerenik inzistirat ćemo da se proces nastavi, a ne da se vraćamo na početne pozicije, istaknuo je Pucar, dodajući kako novi povjerenik ima dobru platformu za nastavak nagodbe.

"Svi koji žele destabilizirati proces ne rade u interesu hrvatskog gospodarstva", poručio je Pucar, dodajući kako je interes dobavljača da zaštite svoje pozicije.

Članica Privremenog vjerovničkog vijeća Marica Vidaković također ističe kako od samog početka govori da se ovdje zapravo radi o restrukturiranju hrvatskog gospodarstva.

Po njenim riječima, proces se nalazi u izrazito osjetljivoj fazi te treba voditi računa i o tomu da je hrvatsko gospodarstvo danas možda izloženo više nego prije.

Očekujemo od svih aktera da se uozbilje i posvete postizanje nagodbe, koja nema alternative, poručila je Vidaković.

Rekla je i kako ostaje pitanje da li će novi povjerenik nastaviti istom trasom, ili se možda željeti vratiti na neke korake na početak no dobavljači će braniti svoje pozicije.

Neizvjesnost brine dobavljače ali se pripremaju na fazu nakon izbora novog povjerenika, naglasila je.

Naš je interes da se proces nastavi jer smo zadržali tržišne udjele i naplatili dio potraživanja i imamo pravo tražiti da se proces nastavi, poručila je Vidaković, koja je najavila i da će se u ponedjeljak poslijepodne održati sastanak Privremenog vjerovničkog vijeća s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Tagovi: Udruga dobavljača Agrokora, Marin Pucar, Marica Vidaković, Ante Ramljak, Podravka
PROČITAJ I OVO
Jedan trgovac za maske i rukavice digao maržu čak 594%
NEVJEROJATNO
Jedan trgovac za maske i rukavice digao maržu čak 594%
ZAGREB - Glavni državni inspektor Andrija Mikulić izjavio je u ponedjeljak da je Državni inspektorat, koji je od preko 800 policijskih prijava zbog kršenja mjere samoizolacije zasad odradio njih više od 600, do ovog trenutka naplatio kazne u ukupnom iznosu oko 130.000 kuna.
Zračna luka Pula: Danas obavljen samo jedan let
MRTVILO
Zračna luka Pula: Danas obavljen samo jedan let
PULA - Zrakoplovom Albawingsa koji je stigao iz Tirane ove je subote izvanrednim letom u Albaniju vraćeno 169 albanskih državljana koji su boravili na području Istre.
Strahovit rast prodaje srpskih maloprodajnih lanaca u drugoj i trećoj nedelji marta
PSIHOLOGIJA
Strahovit rast prodaje srpskih maloprodajnih lanaca u drugoj i trećoj nedelji marta
BEOGRAD - U ukupnoj prodaji velikih maloprodajnih lanaca, koji čine više od polovine ukupne maloprodaje proizvoda lične potrošnje u Srbiji, beležimo rast prodaje od 61% u trećoj, i 43% u četvrtoj nedelji marta, u odnosu na iste nedeljne periode prošle godine.
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
UPOZORENJE
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
ZAGREB - Kraš je priopćio kako zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih virusom COVID-19 i razornim potresom u Zagrebu imaju poteškoća u prikupljanju i obradi dokumentacije potrebne za provedbu knjiženja pa posljedično time i izradu tromjesečnih financijskih izvješća za prvo tromjesečje 2020. godine.
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
LETOVI
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
ZAGREB – Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa u svijetu i Republici Hrvatskoj, Croatia Airlines od 10. ožujka kontinuirano smanjuje planirani opseg reda letenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE