GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pucar, Furjan i Radić u utrci za šefa HUP-a

Pucar, Furjan i Radić u utrci za šefa HUP-a
HUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 09:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Trojku u utrci za prvu, ali volontersku funkciju u HUP-u, čine Marin Pucar, predsjednik Podravkine Uprave, Mihael Furjan, predsjednik Plivine Uprave, te Renato Radić, suvlasnik i predsjednik Uprave Prima namještaja.

Mihael Furjan odgovara da se kandidirao na molbu i podršku brojnih članica HUP-a, a vjeruje da može pridonijeti postavljanju "transparentnog okvira poslovanja, financijskog izvještavanja te standardiziranja, a time i ubrzavanja, internih konzultacija i reprezentativnog zastupanja članstva".

Marin Pucar vodi Podravku od veljače 2017., prešavši iz Zvečeva. Kompanija je u vlasništvu mirovinskih fondova i države, a Pucar je izabran nakon burnih rasprava u kojima je imala utjecaja i Vlada. Podravka se hvali rastom prihoda i dobiti i u prvih šest mjeseci ove godine, dakle u vrijeme pandemije.

Renato Radić je jedan od osnivača kompanije za proizvodnju namještaja Prima. Poduzetnik je već 25 godina, a u Bjelovar je došao iz BiH početkom 90-ih.

HUP ima oko 6000 članica i predstavnik je poslodavaca u Gospodarsko-socijalnom vijeću, donosi Jutarnji list.

Tagovi: Hrvatska udruga poslodavaca, Mihael Furjan, Marin Pucar, Renato Radić
PROČITAJ I OVO
Lufthansa s manjim neto gubitkom u drugom tromjesečju
POBOLJŠANJE
Lufthansa s manjim neto gubitkom u drugom tromjesečju
FRANKFURT - Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa objavio je u četvrtak da je zbog pandemije koronavirusa i drugo tromjesečje zaključio s gubitkom.
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NOVI POČETAK
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NEW YORK - Američka kompanija Kodak, nekada pionir na tržištu fotografije, ponovo se budi. Sada kao farmacuetski proizvođač, koji će Amerikancima pomagati u boju protiv korona krize.
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
CIGARETE
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
BEOGRAD - Duvanska industrija u Srbiji je među retkim privrednim granama koje su za prvih pet meseci i u vreme trajanja pandemije povećale proizvodnju i izvoz, rekao je danas sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju u Privrednoj komori Srbije (PKS) Aleksandar Bogunović.
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
ZAGREB - Institut IGH izvijestio je kako uslijed otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 i mjerama koje se poduzimaju radi sprečavanja širenja zaraze sa tom bolešću, Društvo nije bilo u mogućnosti ispuniti propisane obveze u vezi objave tromjesečnog izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine, a u rokovima i na način propisan Zakonom o tržištu kapitala.
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
PAD
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
MUNCHEN - Allianz je nastavio uspješno svladavati izazove aktualne krize, te je u drugom tromjesečju 2020. godine ostvario vrlo dobre rezultate. Pa ipak, s obzirom na tekuću neizvjesnost i nedoumice, trenutno ne žele izaći s ažuriranom prognozom operativne dobiti za 2020. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE