GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pucar: Dobavljači bi mogli prestati isporučivati robu Agrokoru

Pucar: Dobavljači bi mogli prestati isporučivati robu Agrokoru
PREGOVORI SLIJEDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2017 / 10:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Udruge Agrokorovih dobavljača Marin Pucar bio je gost Dnevnika Nove TV.

- Mislim da smo vrlo jasno iskazali nezadovoljstvo s prijedlogom plana nagodbe i u svakom slučaju, dobavljači će biti jedinstveni, da dođe do onog stupnja zadovoljstva da bi ova nagodba na kraju bila uspješna i pravična za sve sudionike ovog procesa - rekao je Pucar za Novu TV.

Potvrdio je i da je krajnji cilj obratiti se Vladi.

- U ovom bi trenu ostavio to u domenu dionika ovog procesa, a to je prvenstveno izvanredna uprava s izvanrednim povjerenikom koji su naši partneri u ovom procesu nagodbe i očekujem veći stupanj razumijevanja od strane izvanredne uprave da pokušamo naći rješenje koje bi bilo ne samo u interesu dobavljača, nego i ostalih dionika.

Kaže da posao izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka nije lak, a pravu ocjenu će dati konačni cilj, odnosno konačno rješenje ove nagodbe. Smatra i da nagodba nije u interesu dobavljača. Očekuju pravičnost i jednakost u ovom procesu.

- Očekujem da sjednemo za stol i da prihvati argumentaciju, da smo cijelo vrijeme održavali stabilnost Agrokora - kazao je Pucar, a na pitanje o tome koji su rokovi je naveo poslije nove godine ili sredinom siječnja.

- Druga faza je kad dođu brojke, onda ćemo biti još oštriji u argumentaciji i jedne i druge strane.

Na pitanje hoće li doći do obustave isporuke robe ako se ne ispune zahtjevi dobavljača, predsjednik Udruge kaže:

- Svatko ima svoje argumente. Svatko ima svoje pregovaračke snage. Krajnja mjera može biti to, ali vjerujem da do toga neće doći - rekao je za Novu TV.

Podsjetimo, više od četiri sata trajao je buran sastanak Izvanredne uprave Agrokora i novoosnovane Udruge dobavljača Agrokora, a na njemu je sudjelovao Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantica, Marica Vidaković iz Kraša, Marin Pucar, čelnik Podravke i mnogi dr.

Marica Vidaković, prokuristica Kraša, demonstrativno je poderala nacrt nagodbe, rekavši da se dobavljači ne slažu s predloženim modelom. Točnije, dobavljače smeta nejednaki kriteriji haircuta, posebice u slučaju vjerovnika Konzuma koji stavljeni, prema njima, u najlošiji položaj.

Tagovi: Marin Pucar:, Agrokor, dobavljači Agrokora, Podravka, Marica Vidaković
PROČITAJ I OVO
Jedan trgovac za maske i rukavice digao maržu čak 594%
NEVJEROJATNO
Jedan trgovac za maske i rukavice digao maržu čak 594%
ZAGREB - Glavni državni inspektor Andrija Mikulić izjavio je u ponedjeljak da je Državni inspektorat, koji je od preko 800 policijskih prijava zbog kršenja mjere samoizolacije zasad odradio njih više od 600, do ovog trenutka naplatio kazne u ukupnom iznosu oko 130.000 kuna.
Zračna luka Pula: Danas obavljen samo jedan let
MRTVILO
Zračna luka Pula: Danas obavljen samo jedan let
PULA - Zrakoplovom Albawingsa koji je stigao iz Tirane ove je subote izvanrednim letom u Albaniju vraćeno 169 albanskih državljana koji su boravili na području Istre.
Strahovit rast prodaje srpskih maloprodajnih lanaca u drugoj i trećoj nedelji marta
PSIHOLOGIJA
Strahovit rast prodaje srpskih maloprodajnih lanaca u drugoj i trećoj nedelji marta
BEOGRAD - U ukupnoj prodaji velikih maloprodajnih lanaca, koji čine više od polovine ukupne maloprodaje proizvoda lične potrošnje u Srbiji, beležimo rast prodaje od 61% u trećoj, i 43% u četvrtoj nedelji marta, u odnosu na iste nedeljne periode prošle godine.
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
UPOZORENJE
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
ZAGREB - Kraš je priopćio kako zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih virusom COVID-19 i razornim potresom u Zagrebu imaju poteškoća u prikupljanju i obradi dokumentacije potrebne za provedbu knjiženja pa posljedično time i izradu tromjesečnih financijskih izvješća za prvo tromjesečje 2020. godine.
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
LETOVI
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
ZAGREB – Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa u svijetu i Republici Hrvatskoj, Croatia Airlines od 10. ožujka kontinuirano smanjuje planirani opseg reda letenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE