GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvi šef kuhinje s Michelinovom zvezdicom u Srbiji

Prvi šef kuhinje s Michelinovom zvezdicom u Srbiji
GASTRONOMIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2018 / 15:29
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Hotel Square Nine s ponosom predstavlja prvog šefa kuhinje s Michelinovom zvezdicom u Srbiji, kao i novi meni za proleće i leto 2018 u restoranu The Square.

Za vrhunsko spremanje specijaliteta zadužen je novi šef kuhinje Ajk Cimer (Eyck Zimmer). Pridružio se timu Hotela Square Nine kao u javnosti veoma poznati šef. Među dostignućima su nagrade za Najboljeg šefa kuhinje u Velikoj Britaniji 2006. i u Portugalu 2008. Obimno iskustvo stekao je u hotelima poput Palasthotel (Istočni Berlin), Grand Hotel Regina (Grindelwald, Švajcarska), The Dorchester (Mayfair, London), The Berkeley (London), The Ritz (London) i drugima.

Michelinovu zvezdicu dobio je 2014. godine, dok je bio šef kuhinje Andels Hotela u Berlinu. Za doprinos francuskoj gastronomiji iste godine Republika Francuska odlikovala ga je Ordenom zasluga za agrikulturu. (http://eyckzimmer.com/).

Na novom meniju su, pored klasičnih specijaliteta restorana The Square poput Odreska Wellington i omleta sa jastogom, i nove, iznenađujuće mešavine svežih lokalnih sastojaka, beskrajne mašte i decenija iskustva. Srpski Oreo, kao prefinjeni zalogaj, zamišljen je da pobudi interesovanje izvrsnom mešavinom ajvara, kozjeg sira i crnih maslina. Magija se nastavlja jedinstvenim ukusom Jakobovih kapica sa zovom i dinjom. Lokalni folklor kulena susreće letnji ukus lignji sa limunom i šparglama u još jednom od noviteta restorana The Square.

Tradicionalni specijalitet - svinjski pauflet nije popularan samo u Srbiji, već i u Nemačkoj i Velikoj Britaniji. Poslužen je sa pireom od luka i senfa, keljom i divljim brusnicama u ukusnom soku od zelene jabuke.  Kao omaž svom mentoru Polu Bokusu (Paul Bocuse), Ajk je brancinu dodao “krljušt” od krompira, fondan od šargarepe, kleku i sos od crvenog vina.Novi deserti nude posebno kreirane teksture sa eksplozijom ukusa. Iako meni predstavlja internacionalnu kuhinju, prilagođen je srpskom tržištu. Svi sastojci su sveži i potiču iz zemalja regiona.

 “Važna je hrana koja ima funkciju. Na sadržaj menija uticala su brojna putovanja od Nemačke, Velike Britanije i Švajcarske do Hongkonga. Ovde, u Srbiji, iznova sam našao svoju kreativnost”, rekao je Cimer prezentujući novi meni.

Tagovi: Prvi šef kuhinje s Michelinovom zvezdicom u Srbiji, Hotel Square Nine, Eyck Zimmer
PROČITAJ I OVO
Prvi hibridni sajamski projekt u organizaciji Zagrebačkog velesajma
SAJMOVI
Prvi hibridni sajamski projekt u organizaciji Zagrebačkog velesajma
ZAGREB - Uz nastavak pozitivnog poslovanja i u 2019. godini, Zagrebački velesajam d.o.o. u ovim otežanim pandemijskim vremenima prvi je u Hrvatskoj primijenio inovativni koncept organizacije sajmova i događanja, u hibridnoj inačici ponude usluge.
Qatar Airways ukinuo letove iz Dohe za Sarajevo
LETOVI
Qatar Airways ukinuo letove iz Dohe za Sarajevo

SARAJEVO - Aviokompanija Qatar Airways ne namjerava nastaviti letove iz Dohe prema Sarajevu i Skoplju.

Čak 3.500 američkih kompanija tužilo Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini
TUŽBE
Čak 3.500 američkih kompanija tužilo Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini
WASHINGTON - Čak 3.500 američkih kompanija tužilo je Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini teških više od 300 milijardi dolara.
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
NA RUBU
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
LONDON - Britanska low-cost aviokompanija easyJet na rubu je propasti. To tvrdi sindikalni predstavnik u kompaniji Martin Entwisle u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara BBC-a, a na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji.
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
INOVACIJE
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
LONDON - Britanska tvrtka ZeroAvia uz pomoć znanstvenika Sveučilišta Cranfield, uspješno je izvela prvi pokusni let zrakoplovom za šest putnika na pogon vodikovih ćelija koje napajaju pogonske elektromotore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE