GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvi čovjek Allianza upozorava: Moguć val bankrota osiguravatelja

Prvi čovjek Allianza upozorava: Moguć val bankrota osiguravatelja
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.12.2020 / 10:46
Autor: SEEbiz / Svet kapitala
BERLIN - Allianzov prvi čovjek Oliver Bäte ukazuje na vjerojatni kolaps nekih osiguravajućih društava zbog trajno niskih kamatnih stopa.

"S obzirom na velika previranja, očekujem da će neki konkurenti koji se nisu dobro snašli u trenutnoj situaciji ispasti iz igre," rekao je Bäte njemačkom listu Handelsblatt.

Dio tržišne ekonomije je i kolaps tvrtki koje se ne prilagođavaju situaciji - kao što je slučaj s pružateljima financijskih usluga.

"Morate biti sigurni da ćete zaštititi pogođene kupce što je više moguće u teškim situacijama", rekao je Nijemac.

Politika nula kamata Europske središnje banke (ECB) otežava osiguranje već dugi niz godina. Sredinom prosinca središnja je banka odlučila proširiti mjere monetarne politike zbog koronske krize. Bäte snažno prihvaća politiku niskih kamatnih stopa europskih nadzornika novca:

"Već pripremamo teren za sljedeću veliku krizu", rekao je šef skupine čija je kuća jedan od najvećih ulagača u Europi.

Dionica Allianza završila je dan u četvrtak kao pobjednik DAX indeksa dionica. Rastom od 2,4 posto ponovno je dosegao psihološku granicu od 200 eura. Najveća vrijednost tijekom pandemije bila je nešto više od 232 eura.

Kao što je Anam Jami College iz društva EY-Parthenon nedavno napisala u članku, osiguravajuće se tvrtke u Europi suočavaju se s nizom troškova, tržišta i regulatornih izazova u trenutnom nestabilnom okruženju.

Složeni proizvodi, zastarjela infrastruktura i nedostatak inovacija dodatno povećavaju broj ključnih problema s kojima se suočava industrija osiguranja. Ovaj članak predstavlja četiri pobjedničke strategije koje osiguravajuća društva moraju imati na svom radaru da bi postigla održivo uspješne rezultate.

Slovenija se 2020. godine našla na prvom mjestu među zemljama jugoistočne Europe prema globalnom indeksu inovacija koji su objavili Sveučilište Cornell, Poslovna škola INSEAD i Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo. Nažalost, ovo priznanje ne odražava uvijek stvarnost inovativnih rješenja usmjerenih na kupca u sektoru osiguranja.

Puko standardno mjerenje zadovoljstva kupaca nije dovoljno. Osiguravajuća društva moraju im ponuditi ključnu vrijednost na kojoj se osiguranje temelji - upravljanje rizikom. Moraju razmotriti kako zaštititi kupce i kako pojednostaviti čitav postupak od stjecanja novog kupca do zahtjeva za naknadu štete.

Uzmimo za primjer osiguranje automobila. Gotovo svi ključni igrači o kojima se razgovara u Sloveniji nude internetsku pripremu proračuna, ali iskustvo sklapanja osiguranja među njima se uvelike razlikuje. Polovica osiguravajućih društava na web mjestima ne pruža dovoljno podataka o usporedbi proizvoda, tako da kupci mogu odabrati najprikladniji za sebe. Osim toga, kupci ne mogu uvijek odabrati dodatno pokriće bez dodatnih veza.

Budući da je tržište vrlo zasićeno i nema pravih usporednih podataka, kupci obično odaberu proizvod koji im nije najprikladniji. Kupci trebaju jednostavnije proizvode, prilagođena rješenja, integrirane rute do osiguravajućeg društva i jednostavnu interakciju - generički paketi i strategije distribucije neće dugoročno funkcionirati.

Tagovi: Oliver Bäte, Allianz, osiguravatelji, Europska središnja banka
PROČITAJ I OVO
Analitičari: Vrlo dobri rezultati Končara u 2020.
ANALIZA
Analitičari: Vrlo dobri rezultati Končara u 2020.
ANALIZA - U 2020. godini grupa Končar ostala je relativno netaknuta pandemijom Covid-19, budući da je prihod od poslovanja zabilježio rast od 5,5% na 3,095 milijardi kuna.
Umro slavni modni dizajner Fred Segal
IN MEMORIAM
Umro slavni modni dizajner Fred Segal
SANTA MONICA - Fred Segal, modni dizajner omiljen među slavnim osobama umro je u četvrtak od posljedica moždanog udara u dobi od 87 godina u bolnici u Santi Monici u Kaliforniji, objavio je u subotu njegov agent.
Brodogradilište 3. maj lani u gubitku zbog negativnih tečajnih razlika
GUBITAK
Brodogradilište 3. maj lani u gubitku zbog negativnih tečajnih razlika
RIJEKA - Brodogradilište 3. maj lani je ostvarilo ukupne prihode od 282,7 milijuna kuna i rashode od 309,7 milijuna kuna te je za 2020. iskazan gubitak od 26,9 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća 3. maja, objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.
GUBITAK
Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.
PULA - Prihod u 2020. godini smanjio se za 69,4% na 238,3 milijuna kuna (2019.:778,1 milijuna kuna). EBITDA gubitak iznosio je 18,3 milijuna kuna (2019.: dobit od 229,5 milijuna kuna).
Salus udvostručio neto dobit u 2020.
SJAJNE BROJKE
Salus udvostručio neto dobit u 2020.
LJUBLJANA - Salus grupa prošle je godine udvostručila neto dobit, pokazuju u petak objavljeni poslovni rezultati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE