GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Proteklog vikenda 36 letova između hrvatskih zračnih luka i Frankfurta

Proteklog vikenda 36 letova između hrvatskih zračnih luka i Frankfurta
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2020 / 09:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Proteklog su vikenda (8. i 9. kolovoza), baš kao i svakog vikenda u špici ljetne sezone, hrvatske zračne luke bile izvrsno povezane s Frankfurtom. Donosimo vam konkretne brojke.

Frankfurtska je zračna luka u 2019. godini prihvatila i otpremila preko 70 milijuna putnika (70,556,072) čime je zauzela četvrto mjesto među najprometnijim zračnim lukama u Europi (ispred nje su samo Amsterdam Schiphol, Pariz Charles de Gaulle, te London Heathrow).

Hrvatske su zračne luke vrlo dobro povezane s Frankfurtom, što ćemo jasno prikazati u nastavku ovog teksta na primjeru ovog vikenda. Valja spomenuti kako je broj tjednih letova prema tri najprometnije zračne luke u Europi manji u odnosu na broj letova prema Frankfurtu, piše Croatian Aviation.

Ovog vikenda najveći broj ponuđenih sjedala na linijama iz i prema Frankfurtu imala je Zračna luka Split. Njemačka Lufthansa u subotu je na liniji koristila zrakoplov tipa A321 kapaciteta 215 putnika (430 sjedala u oba smjera), dok je Croatia Airlines na liniji prometovala zrakoplovom A319 kapaciteta 144 putnika (288 sjedala u oba smjera). U nedjelju je Lufthansa ponovno koristila zrakoplov tipa A321 kapaciteta 200 putnika, dok je Croatia Airlines na liniji ponudila isti kapacitet kao i u subotu. No njemački je Condor ove nedjelje prema Splitu prometovao zrakoplovom tipa B757 kapaciteta čak 275 putnika pa je samo ovaj avioprijevoznik u oba smjera ponudio 550 sjedala! Ukupno: čak 1956 dostupnih sjedala!

Druga zračna luka po broju ponuđenih sjedala na liniji prema Frankfurtu jest Zračna luka Zagreb. Kako Lufthansa nije obnovila promet zagrebačkoj zračnoj luci, na ovoj liniji prometuje samo Croatia Airlines. Ove subote i nedjelje bila su dostupna po tri leta dnevno. Croatia Airlines na svim je letovima koristila zrakoplove tipa A319 kapaciteta 144 putnika, dok je po jedan let svakog dana obavljen zrakoplovom 9A-CTN koji ima nešto veći kapacitet, 150 putnika. Ukupno - 1752 sjedala u prodaji na direktnim letovima između ove dvije zračne luke.

Treća zračna luka u Hrvatskoj po pitanju povezanosti s Frankfurtom bila je Zračna luka Dubrovnik. Lufthansa je u subotu u Dubrovnik sletjela zrakoplovom A321 kapaciteta 200 putnika, dok je Croatia Airlines prometovala prema Frankfurtu zrakoplovom A319. U nedjelju je Croatia Airlines nudila isti kapacitet kao prethodnog dana, dok je Lufthansa na liniji koristila manji A320neo koji ima kapacitet od 180 putnika. Na direktnim letovima između Dubrovnika i Frankfurta bilo je raspoloživo 1336 sjedala.

Croatia Airlines ove godine ne nudi direktne letove iz Zadra prema Frankfurtu, no Lufthansa je obnovila promet prema zadarskoj zračnoj luci, linija je u prometu i subotom i nedjeljom. U subotu je na liniji prometovao zrakoplov A319 kapaciteta 138 putnika, dok je u nedjelju prometovao A320neo kapaciteta 180 putnika. Ukupno, u oba smjera, 636 dostupnih sjedala.

Kao što je slučaj kod zadarske zračne luke, Croatia Airlines ove godine ne prometuje na direktnim letovima iz Pule za Frankfurt. Promet je obnovila Lufthansa, no samo subotom, pa u nedjelju nije bilo direktnog leta između Pule i Frankfurta. U subotu je u Pulu sletio Embraer E190, kapaciteta 120 putnika, pa je na ovoj liniji ukupno bilo raspoloživo 240 sjedala.

Ostale zračne luke u Hrvatskoj - Osijek, Brač i Rijeka, nemaju direktne letove prema Frankfurtu u ovogodišnjem ljetnom redu letenja. Valja spomenuti kako je Rijeka povezana sa Zračnom lukom Frankfurt Hahn na kojoj prometuje Ryanair, a linija je u prometu subotom.

Zaključno, ukupno je između pet hrvatskih zračnih luka i Frankfurta ovog vikenda bilo dostupno čak 5920 sjedala na čak 36 letova! S obzirom na to da je Frankfurt poznato europsko i svjetsko čvorište, ponuđeni broj sjedala nije iznenađenje, osobito kada je broj direktnih linija prema hrvatskim zračnim lukama ove godine reduciran pa su brojni putnici prisiljeni presjedati u nekoj od europskih zračnih luka kako bi doputovali u Hrvatsku. Pitanje popunjenosti tih zrakoplova potpuno je druga problematika.

Tagovi: Frankfurt, frankfurtski aerodrom, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka split, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Zadar, Lufthansa, Croatia Airlines
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE