GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prošli tjedan 19 posto manje fiskaliziranih računa nego lani

Prošli tjedan 19 posto manje fiskaliziranih računa nego lani
RAČUNI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2020 / 16:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije u prošlom je tjednu u odnosu na usporedivi tjedan prošle godine broj računa smanjen za 19 posto, a njihov iznos za 15 posto, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave.

U razdoblju od 27. srpnja do 2. kolovoza ove godine u svim djelatnostima izdano je 46,1 milijun računa, što je za 19 posto manje nego u usporedivom lanjskom tjednu.

Ukupna vrijednost računa u proteklom je tjednu dosegnula 4,35 milijardi kuna, što je za 15 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

U trgovini je broj računa pao za 17 posto, na 26,2 milijuna, a iznos računa za 9 posto, na 2,7 milijardi kuna.

Istodobno, u ugostiteljstvu i turizmu izdano je 21 posto manje računa, ukupno njih 9,2 milijuna, a iznos je smanjen za 28 posto, na 914 milijuna kuna.

U odnosu na prethodni tjedan, odnosno na razdoblje od 20. do 26. srpnja 2020. godine, broj fiskaliziranih računa u svim djelatnostima prošloga tjedna je porastao za dva posto, a njihov iznos za tri posto.

Pritom je u trgovini broj računa porastao jedan posto, a iznos je ostao isti, dok je u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane vidljiv rast broja računa od 5 posto, a iznosa za 15 posto.

Od početka korona krize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. veljače do 2. kolovoza ove godine broj fiskaliziranih računa manji je za 29 posto, a njihov iznos za 19 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Ove godine, naime, u tom je razdoblju izdano 779,6 milijuna računa, čija vrijednost doseže 72,2 milijarde kuna.

U djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala na godišnjoj je razini broj računa smanjen za 22 posto, na 487,4 milijuna, dok je njihova vrijednost na godišnjoj razini pala 11 posto, na 51,97 milijardi kuna.

U djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane broj fiskaliziranih računa smanjen je za 45 posto, na 105,8 milijuna, dok je vrijednost računa manja za 52 posto te iznosi 6,5 milijardi kuna.

Tagovi: fiskalizirani računi, potrošnja, osobna potrošnja
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines ukinula brojne letove na međunarodnim linijama
LETOVI
Croatia Airlines ukinula brojne letove na međunarodnim linijama
ZAGREB - Hrvatska nacionalna aviokompanija odradila je operativne promjene na međunarodnim linijama s polaskom iz Zagreba. Zbog slabe potražnje došlo je do otkazivanja određenih polazaka na brojnim linijama.
Nakon isplate bonusa, sindikat u Gorenju najavio štrajk
ŠTRAJK
Nakon isplate bonusa, sindikat u Gorenju najavio štrajk
VELENJE - Gorenje je zaposlenicima isplatilo posebnu naknadu od uštede u proizvodnji za kolovoz. Kako se sindikat nije uspio dogovoriti s upravom o jedinstvenom iznosu dodatka, najavio je štrajk za ponedjeljak.
Udruga slijepih Zagreba otvorila pogon za proizvodnju tekućih sapuna
PROJEKTI
Udruga slijepih Zagreba otvorila pogon za proizvodnju tekućih sapuna
ZAGREB - Udruga slijepih Zagreba u utorak je otvorila novi pogon za proizvodnju tekućih sapuna koje će prodavati pod brendom "Dodir prirode".
Air Serbia od oktobra leti do Zuricha 19 puta nedeljno
LETOVI
Air Serbia od oktobra leti do Zuricha 19 puta nedeljno

BEOGRAD - Kompanija Air Serbia najavila je da od 1. oktobra uvodi dodatne letove do Ciriha, tako da će četvrtkom, petkom, subotom, nedeljom i ponedeljkom obavljati po tri dnevna leta na ovoj relaciji.

Plenković se nada rješenju koje će omogućiti da se BAT usidri u Istri
NADE
Plenković se nada rješenju koje će omogućiti da se BAT usidri u Istri
RIJEKA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak kako se nada da će se u razgovorima sljedećih dana iznaći rješenje koje će omogućiti da British American Tobacco (BAT) ostane u Kanfanaru dulje vrijeme, da se BAT "usidri" u Istri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE