GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Promet kladionica u Srbiji potonuo 90%

Promet kladionica u Srbiji potonuo 90%
KLAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2020 / 13:23
Autor: SEEbiz / Danas.rs
BEOGRAD - Uprkos vanrednom stanju kladionicama u Srbiji je dozvoljeno da nastave rad.

Istina, u nešto izmenjenim uslovima. Naime, Uredbom je propisano da u kladionici nema zadržavanja, ne smeju se služiti pića, ne sme biti više od pet osoba u prostoriji…

Od srede do petka Danas je obišao desetak kladionica u Beogradu i uverili se da se propisi (uglavnom) poštuju. U većini objekata zatekli smo samo radnike koji rade na uplati (isplati), sa maskom na licu i rukavicama.

Samo u jednoj kladionici (Soccer) u Žarkovu u objektu je bio i jedan igrač. Ostale zvrje prazne što i ne čudi jer je ponuda, blago rečeno, siromašna.

Ne tako davno (28. februara) kladionica Mozzart je svoju listu objavila na 100 strana, a u petak se lista svela na jedan papir, a u ponudi su bili klubovi za koje 99 posto igrača nikada nije ni čulo. Zbog slabog interesovanja i još slabije ponude mnoge kladionice su prešle samo na onlajn klađenje.

Jedna od retkih koja još uvek ima u skoro svim svojim objektima bar po jednog radnika je Mozzart.

– U novonastaloj situaciji prilagodili smo i organizovali rad objekata u skladu sa svim zahtevima i preporukama koje su dale Vlada Srbije i lokalne samouprave. Uz maskimalno poštovanje i primenu svih zaštitnih mera za sve zaposlene i korisnike usluge – objašnjava Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija Mozzarta.

Na pitanje da li je tj. za koliko je opao promet Popović je rekao da je poslovanje jako pogođeno i da je promet je opao za čak 90 odsto. I pored toga on tvrdi da nije bilko otpuštanja radnika

– Nije bilo, niti će biti. Svih 2.500 zaposlenih u Srbiji je obavešteno da će plate biti isplaćivane u punom iznosu u toku trajanja vanrednog stanja, kao i da ne treba da imaju nikakvu bojazan za svoje radno mesto. Svim silama ćemo se truditi da tako ostane i ubuduće. U Mozzartu je mlad kadar od kojih je veliki deo kolega tu od samog početka poslovanja i kompanija je sigurna da će zahvaljujući svojim resursima najbolje moguće sanirati posledice tragedije koja je zadesila ceo svet, pa i nas.

Mozzart će, tvrdi Popović, nastaviti da pomaže građanima Srbije.

– I pored toga što nam poslovanje jako trpi, naša opredeljenost da budemo društveno odgovorna kompanija ne prestaje ni u ovom teškom trenutku. Donirali smo 10 respiratora zdravstvenom sistemu Srbije, sve sigurne kuće smo opremili televizorima kako bi školarci smešteni u ovim ustanovama mogli da prate nastavu, a uskoro ćemo predstaviti i platformu za volontere,volonterski servis, koju je IT tim kompanije Mozzart razvio i poklonio državnim organima Srbije obećao je Popović.

U Beogradu, Novom Sadu, Nišu… najviše je pekara, apoteka, kafića i kladionica (možda je redosled i malo drugačiji). Zbog toga ne bi bilo loše kada bi i ostale kladionice sledile primer Mozzarta.

Tagovi: kladionice u Srbiji, klađenje, Mozzart, kladionica Soccer, Borjan Petrović
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE