GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Proizvodnja u Šumiju zaustavljena zbog preskupih energenata

Proizvodnja u Šumiju zaustavljena zbog preskupih energenata
ŠTEDNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 09:29
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Tvornica Šumi 1. siječnja privremeno je obustavila proizvodnju bombona i žvakaćih guma u Krškom zbog mjera štednje zbog visokih cijena energenata. Sada je u tvornici u tijeku čišćenje i remont strojeva, što se obično radi ljeti.

Iz Žita, koji je u vlasništvu hrvatske Podravke, potvrdili su za Siol da zaposlenici u proizvodnji za to vrijeme koriste prekovremeni rad ili godišnji odmor. Sukladno dogovoru, pomažu i na drugim lokacijama Žita, koje zbog prirode proizvoda normalno posluju. Za vrijeme rada na drugim lokacijama za radnike je organiziran prijevoz na posao i s posla. Kako doznaje Siola, proizvodnja će neslužbeno biti zaustavljena do kraja ožujka.

Tvrtka Šumi bonboni je 2008. preselila proizvodnju bombona i žvakaćih guma iz Ljubljane u Krško. Tu je zaposleno oko 60 radnika.

Žito, koje je lani prodalo zemljište u ljubljanskom BTC-u poduzetniku Ivi Boscarolu, planira koncentrirati Žitovu pekarsku proizvodnju u Mariboru, Vrhniki i Viču u Ljubljani. Time namjeravaju povećati produktivnost i profitabilnost. U automatizaciju linija za proizvodnju kruha i peciva u Mariboru i automatizaciju linija za proizvodnju kruha na Viču ove će godine biti uloženo 13,5 milijuna eura. U iduće dvije godine planiraju uložiti dodatnih pet milijuna eura u proizvodne linije i robotizaciju prešanica na Vrhniki.

Osim kruha, pekarskih peciva i smrznutih proizvoda brenda Žito, Žito u svom portfelju ima brend Zlato polje riže, tjestenine i mlinskih proizvoda, čajeve 1001 cvijet, začine Maestro, Natura kaše i mahunarke, Šumi bombone i čokolade, te keksa Gorenjka.

Tagovi: Šumi, Žito Ljubljana, Podravka
PROČITAJ I OVO
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE