GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Profit crnogorskih banaka za tri kvartala 49,7 miliona eura

Profit crnogorskih banaka za tri kvartala 49,7 miliona eura
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2019 / 16:50
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Ukupan profit banaka u Crnoj Gori za tri kvartala ove godine iznosi 49.714 miliona eura, a Erste banka ostvarila je najveći profit, prenosi portal Bankar.me.
Prema podacima Centralne banke, u plusu je bilo 11 banaka, a u gubitku dvije.

Profit Erste banke iznosio je je 9,91 miliona. Neto prihodi od kamata su iznosili 17,26 miliona a prihodi od naknada i provizija 2,67 miliona.

CKB banka, ostvarila je 8,788 miliona eura profita. Neto prihodi banke od kamata su iznosili 19,23 miliona eura dok su neto prihodi od naknada i provizija iznosili 6,31 miliona eura.

NLB je ostvarila 8,51 miliona profita gdje su neto prihodi od kamata banke iznosili 15,22 miliona a prihodi od naknada i provizija 3,07 miliona eura.

Hipotekarna banka ostvarila je 7,04 miliona eura profita od čega su neto prihodi banke od kamata iznosili 12,8 a prihodi od naknada i provizija 4,6 miliona eura.
Podgorička banka AD Podgorica (member od OTP Group) ostvarila je 5,59 miliona eura profita. Prihodi Podgoričke od od kamata iznosili su 16,93 miliona eura dok su neto prihodi od naknada i provizija iznosili 1,8 miliona eura.

Addiko banka je ostvarila 3,54 miliona eura profita. Neto prihodi banke od kamata su iznosili 7,5 miliona a prihodi od naknada i provizija 1,7 miliona eura.
Universal Capital Banka bila je plusu 2,51 miliona eura. Prihodi banke od kamata iznosili su 2,37 miliona dok su prihodi od naknada i provizija iznosili 2,41 miliona eura.
Lovćen banka ostvarila je 1,6 miliona eura profita. Neto prihodi Lovćen banke od kamata su iznosili 5,76 miliona dok su prihodi od naknada i provizija iznosili 1,18 miliona eura.

Profit Prve banke bio je 1,2 miliona eura. Neto prihodi banke od kamata su iznosili 7,06 miliona eura a prihodi od naknada i provizija 2,58 miliona.
Komercijalna banka je ostvarila profit od 863 hiljada eura. Neto prihodi od kamata banke su iznosili 3,49 miliona eura a prihodi od naknada i provizija 676 hiljada eura.

Ziraat banka ostvarila je profit od 171 hiljadu eura. Prihodi od kamata iznose 616 hiljada eura dok su prihodi od naknada i provizija 218 hiljada eura.

U minusu su bile Zapad banka i Nova banka.

Zapad banka je za prva tri kvartala ostavrila minus od 2 hiljade eura. Prihodi banke od kamata iznosili 1,93 miliona eura a prihodi od naknada i provizija 620 hiljada eura.
Gubitak Nove banke iznosio je 1,17 miliona eura. Neto prihodi od kamata iznose 562 hiljade eura a prihodi od naknada i provizija 208 hiljada eura.

Raspored banaka po profitu 

Erste banka – 9,91 miliona

CKB banka – 8,78 miliona

NLB banka – 8,51 miliona

Hipotekarna banka – 7,04 miliona

Podgorička banka – 5,59 miliona

Addiko banka – 3,54 miliona

Universal Capital Banka – 2,51 miliona

Lovćen banka – 1,6 miliona

Prva banka – 1,2 miliona

Komercijalna banka – 863 hiljada

Ziraat banka – 171 hiljada

Tagovi: crnogorskembanke, NLB Montenegro banka, Hipotekarna banka, Erste, Crnogorska komercijalna banka, Lovćen banka, Prva banka Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Švicarci odbacili prijedlog o strožim pravilima globalne poslovne etike
REFERENDUM
Švicarci odbacili prijedlog o strožim pravilima globalne poslovne etike
BERN - Švicarski birači odbili su u nedjelju prijedlog da švicarskei tvrtke odgovaraju za kršenje ljudskih prava i ugrožavanje okoliša koje počine njihove podružnice, dobavljači ili kooperanti izvan granica zemlje.
VIG kupio poslovanje Aegona u srednjoj i istočnoj Europi za 830 milijuna eura
ŠIRENJE
VIG kupio poslovanje Aegona u srednjoj i istočnoj Europi za 830 milijuna eura
BEČ – Austrijski osiguravajući koncern Vienna Insurance Group (VIG) otkupio je poslovanje u centralnoj i istočnoj Europi nizozemskog osiguranja Aegon za 830 milijuna eura.
Slovenija: Frizeri i fitness-centri na rubu propasti
AGONIJA
Slovenija: Frizeri i fitness-centri na rubu propasti
LJUBLJANA - Poslovne udruge koje zastupaju interese slovenskih frizera i fitness centara zatražile su od vlade da im pruži više potpore zbog zabrane rada i tvrde da su te aktivnosti na rubu propasti budući da se ne mogu obavljati on-line, odnosno radom kod kuće.
Značajno manji broj novoosnovanih tvrtki nego lani
PAD
Značajno manji broj novoosnovanih tvrtki nego lani
ZAGREB - Fininfo.hr (www.fininfo.hr) donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice studenog.
Alstom će predati ponudu za gradnju beogradskog metroa početkom 2021.
METRO
Alstom će predati ponudu za gradnju beogradskog metroa početkom 2021.
BEOGRAD - Vlada Srbije nada se potpisivanju memoranduma o razumijevanju sa francuskim i kineskim partnerima za izgradnju beogradskog metroa u januaru 2021. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE