GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Profit crnogorskih banaka za tri kvartala 49,7 miliona eura

Profit crnogorskih banaka za tri kvartala 49,7 miliona eura
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2019 / 16:50
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Ukupan profit banaka u Crnoj Gori za tri kvartala ove godine iznosi 49.714 miliona eura, a Erste banka ostvarila je najveći profit, prenosi portal Bankar.me.
Prema podacima Centralne banke, u plusu je bilo 11 banaka, a u gubitku dvije.

Profit Erste banke iznosio je je 9,91 miliona. Neto prihodi od kamata su iznosili 17,26 miliona a prihodi od naknada i provizija 2,67 miliona.

CKB banka, ostvarila je 8,788 miliona eura profita. Neto prihodi banke od kamata su iznosili 19,23 miliona eura dok su neto prihodi od naknada i provizija iznosili 6,31 miliona eura.

NLB je ostvarila 8,51 miliona profita gdje su neto prihodi od kamata banke iznosili 15,22 miliona a prihodi od naknada i provizija 3,07 miliona eura.

Hipotekarna banka ostvarila je 7,04 miliona eura profita od čega su neto prihodi banke od kamata iznosili 12,8 a prihodi od naknada i provizija 4,6 miliona eura.
Podgorička banka AD Podgorica (member od OTP Group) ostvarila je 5,59 miliona eura profita. Prihodi Podgoričke od od kamata iznosili su 16,93 miliona eura dok su neto prihodi od naknada i provizija iznosili 1,8 miliona eura.

Addiko banka je ostvarila 3,54 miliona eura profita. Neto prihodi banke od kamata su iznosili 7,5 miliona a prihodi od naknada i provizija 1,7 miliona eura.
Universal Capital Banka bila je plusu 2,51 miliona eura. Prihodi banke od kamata iznosili su 2,37 miliona dok su prihodi od naknada i provizija iznosili 2,41 miliona eura.
Lovćen banka ostvarila je 1,6 miliona eura profita. Neto prihodi Lovćen banke od kamata su iznosili 5,76 miliona dok su prihodi od naknada i provizija iznosili 1,18 miliona eura.

Profit Prve banke bio je 1,2 miliona eura. Neto prihodi banke od kamata su iznosili 7,06 miliona eura a prihodi od naknada i provizija 2,58 miliona.
Komercijalna banka je ostvarila profit od 863 hiljada eura. Neto prihodi od kamata banke su iznosili 3,49 miliona eura a prihodi od naknada i provizija 676 hiljada eura.

Ziraat banka ostvarila je profit od 171 hiljadu eura. Prihodi od kamata iznose 616 hiljada eura dok su prihodi od naknada i provizija 218 hiljada eura.

U minusu su bile Zapad banka i Nova banka.

Zapad banka je za prva tri kvartala ostavrila minus od 2 hiljade eura. Prihodi banke od kamata iznosili 1,93 miliona eura a prihodi od naknada i provizija 620 hiljada eura.
Gubitak Nove banke iznosio je 1,17 miliona eura. Neto prihodi od kamata iznose 562 hiljade eura a prihodi od naknada i provizija 208 hiljada eura.

Raspored banaka po profitu 

Erste banka – 9,91 miliona

CKB banka – 8,78 miliona

NLB banka – 8,51 miliona

Hipotekarna banka – 7,04 miliona

Podgorička banka – 5,59 miliona

Addiko banka – 3,54 miliona

Universal Capital Banka – 2,51 miliona

Lovćen banka – 1,6 miliona

Prva banka – 1,2 miliona

Komercijalna banka – 863 hiljada

Ziraat banka – 171 hiljada

Tagovi: crnogorskembanke, NLB Montenegro banka, Hipotekarna banka, Erste, Crnogorska komercijalna banka, Lovćen banka, Prva banka Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Plodinama potvrđena kazna od milijun kuna zbog nepoštene trgovačke prakse
KAZNA
Plodinama potvrđena kazna od milijun kuna zbog nepoštene trgovačke prakse
RIJEKA - Upravni sud u Rijeci potvrdio je rješenje Agencije za zaštite tržišnog natjecanja (AZTN) kojim je Plodinama izrečena kazna od milijun kuna, zbog nametanja nepoštenih trgovačkih praksi, objavila je u petak Agencija na svojim internet stranicama.
Podravka ima najsuvremeniji laboratorij u regiji za senzorska i kulinarska istraživanja
INVESTICIJE
Podravka ima najsuvremeniji laboratorij u regiji za senzorska i kulinarska istraživanja
KOPRIVNICA - Laboratorij je u mogućnosti na jednom mjestu objediniti razvoj kulinarskih prototipova i testiranje okusa najmodernijim senzorskim metodama te, na taj način, pružati podršku razvoju novih proizvoda uz stvaranje okusa na brz i efikasan način korištenjem digitalnih alata.
IATA: Koronavirus će stajati zrakoplovne kompanije gotovo 30 mlrd dolara
CRNE PROGNOZE
IATA: Koronavirus će stajati zrakoplovne kompanije gotovo 30 mlrd dolara

NEW YORK - Prihodi zrakoplovnih kompanija mogli bi se smanjiti u 2020. za gotovo 30 milijardi dolara zbog epidemije koronavirusa, procjenjuje Međunarodno udruženje za zračni prijevoz (IATA).

Silvia Jonjić ponovno izabrana za predsjednicu Zajednice za industrijski dizajn HGK
REIZBOR
Silvia Jonjić ponovno izabrana za predsjednicu Zajednice za industrijski dizajn HGK
ZAGREB - “Prioritet Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore mora biti spajanje dizajnera s domaćim proizvodnim industrijama”, poručeno je na jučerašnjoj izbornoj skupštini Zajednice HGK.
Stečaj Uljanika: Ročište o vrijednosti brodova koji idu u prodaju 27. veljače
NAJAVE
Stečaj Uljanika: Ročište o vrijednosti brodova koji idu u prodaju 27. veljače
PAZIN - Trgovački sud u Pazinu u petak je objavio da će se ročište na kojem će se odlučivati o vrijednosti brodova Uljanika d.d. u stečaju koji idu u prodaju održati 27. veljače, a ne dan kasnije kako je bilo određeno prethodnom sudskom odlukom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE