GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Češki startup Adam ima rješenje za soboslikarske izazove

Češki startup Adam ima rješenje za soboslikarske izazove
APLIKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2023 / 11:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Pronalazak kvalitetnog i pristupačnog soboslikara koji će bojiti po pristupačnoj cijeni, donedavno je bio gotovo nemoguć zadatak. Češki startup Adam je pronašao rješenje za duge liste čekanja i zbunjujuće cijene - na jednostavan način Adam može osigurati soboslikara već sljedeći dan, a od sada i u Hrvatskoj. Nedavno je zaprimio investiciju u iznosu od milijun EUR i trenutno djeluje u 12 europskih zemalja.

Osnivači Adama, Roman Sysel i Jakub Dvořák upoznali su se prije šest godina u maloj estonskoj tvrtki Bolt. Značajno su doprinijeli razvoju nepoznatog startupa u jednu od najuspješnijih tehnoloških tvrtki ne samo u Hrvatskoj, već na području cijele središnje i istočne Europe. Uspjeh Bolta motivirao ih je da osmisle vlastitu ideju i da nakon prijevoza moderniziraju zanat. Stvorili su platformu Adam i povezali klijente s provjerenim soboslikarima koji će izvršiti soboslikarske usluge već sljedeći dan nakon slanja upita, i to sve po transparentno objavljenoj i unaprijed određenoj cijeni.

"Čak i u Hrvatskoj prepoznajemo tržište koje loše funkcionira i samim time stvara odličan potencijal za poboljšanje. Soboslikari nemaju dobru reputaciju, za njima su duge liste čekanja, cijene su visoke i teško se orijentirati među njima. Ista situacija je prije bila i u drugih 12 država u kojima djelujemo, neprestano smo radili na tome kako poboljšati zadovoljstvo klijenata i soboslikara. Nakon pilot projekta u Hrvatskoj vidimo da su naša očekivanja ispunjena. Postoji velik interes za našu platformu i deseci narudžbi koje se, zahvaljujući nama, izvrše svakog tjedna”, govori suosnivač Roman Sysel.

Trenutno možete naručiti soboslikara u Zagrebu putem web stranice www.soboslikaradam.com. Jednako kao u 12 drugih zemalja u kojima platforma već djeluje, nudi mogućnost naručivanja provjerenog soboslikara koji će doći obojiti Vaš stan, kuću ili ured u vremenu po Vašem izboru u samo par klikova. Glavna prednost Adama je što klijentima nudi transparentne cijene koje mogu saznati preko jednostavnog upitnika na web stranici i dostupnost kvalificiranog soboslikara unutar 24 sata od postavljanja narudžbe.

“Gradimo budućnost soboslikarskog zanata. Zahvaljujući Adamu besplatno možete zatražiti procjenu cijene putem našeg online kalkulatora. Svi soboslikari su detaljno provjereni i surađujemo samo s onima za koje smo dobili pozitivnu povratnu informaciju od naših klijenata. Članovi našeg tima uvijek su dostupni kako bi mogli odgovoriti na sva pitanja”, suosnivač Jakub Dvořák objašnjava principe kako platforma funkcionira.

“Soboslikarima nudimo mogućnost da rade upravo ono što najbolje znaju i što im donosi novac - bojaju”. Adam se u potpunosti brine o cijeloj administraciji, komunikaciji s klijentima i plaćanju. Zahvaljujući ovakvoj uštedi vremena, soboslikari mogu ponuditi bolje cijene”, dodaje Dvořák.
Od plasiranja, platforma Adam je pomogla bojenje tisuće stanova, kuća, ureda i drugih prostora poput škola, restorana, dijeljenih prostora. Godišnji promet tvrtke porastao je četverostruko u odnosu na prethodnu godinu, i tvrtka je ostvarila pozitivnu bruto maržu.

Vizija Sysela i Dvořáka te uspjeh Adama do sada su prepoznati od strane CEO-a tvrtke Bolt Markusa Villiga i fonda poduzetničkog kapitala Presto Ventures koji su nastavili s investicijom u iznosu od 1 milijuna EUR za brže širenje platforme.

Osnivači platforme imaju jasne planove za daljnje širenje. “Prvo želimo uspjeti u soboslikarskim uslugama i na drugim tržištima. Već ove godine planiramo širenje. Znamo da je zanat zlatna ruda i stoga bismo u budućnosti, osim soboslikarskog, htjeli dodati i druge zanate, tako da će preko Adama jednog dana biti moguće izgraditi primjerice cijelu kuću i to brže, kvalitetnije i po boljoj cijeni nego do sad.”, Sysel objašnjava viziju tvrtke.

Tagovi: Češki startup Adam, soboslikari, Bolt, Roman Sysel, Jakub Dvořák
PROČITAJ I OVO
Hrvatske šume postale nositelj SURE certifikata kojim se potvrđuje održiva proizvodnja šumske biomase
CERTIFIKAT
Hrvatske šume postale nositelj SURE certifikata kojim se potvrđuje održiva proizvodnja šumske biomase
ZAGREB - Nakon uspješno odrađenog audita, Hrvatskim šumama d.o.o. dodijeljen je SURE certifikat kojim se potvrđuje da šumsku biomasu proizvode u skladu s kriterijima održivosti.
Adidas najavio rasprodaju preostalih Yeezy proizvoda
RASPRODAJA
Adidas najavio rasprodaju preostalih Yeezy proizvoda
BERLIN - Njemački proizvođač sportske opreme Adidas najavio je rasprodaju preostalih proizvoda iz asortimana Yeezy proizašlih iz suradnje s kontroverznim reperom Kanye Westom.
Thomson Reuters preuzeo Pagero
AKVIZICIJE
Thomson Reuters preuzeo Pagero
LONDON - Thomson Reuters preuzeo je švedsku tvrtku za e-račune i neizravno oporezivanje Pagero.
AD Plastik: Veći prihodi i narudžbe, značajno smanjen gubitak
POBOLJŠANJE
AD Plastik: Veći prihodi i narudžbe, značajno smanjen gubitak
SOLIN - Objavljen je nerevidirani financijski izvještaj AD Plastik Grupe za 2023. godinu u kojoj su ostvareni osjetno bolji rezultati nego godinu ranije.
Grupa Končar: Rekordni prihodi, dobit i profitna marža u 2023.
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar: Rekordni prihodi, dobit i profitna marža u 2023.
ZAGREB – Poslovna 2023. godina za Grupu KONČAR bila je godina višestrukih postignuća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE