GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaja Uljanika na licitaciji 8. svibnja, dva kandidata za kupnju

Prodaja Uljanika na licitaciji 8. svibnja, dva kandidata za kupnju
LICITACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2023 / 10:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Licitacija 54,77 posto udjela Uljanik Brodogradilišta 1856 u stečaju održat će se u ponedjeljak 8. svibnja, piše u četvrtak Jutarnji list, navodeći da su interes do sada iskazali češki CE Industries i turski Imza Marine.

Kako je odlučila Skupština vjerovnika Uljanika, početna cijena je 20,5 milijuna eura, što je iznos dostatan za podmirenje potraživanja radnika. Licitacija će se održati nakon što je stečajni upravitelj Loris Rak predložio, a Skupština vjerovnika usvojila odustajanje od prodaje putem javnog prikupljanja ponuda te je predložio ovaj model.

Dosad su se kao zainteresirani kupci pojavili češki CE Industries, koji je prošlu jesen dao ponudu, te turska tvrtka Imza Marine. CE Industries, tvrtka Jaroslava Strnada, preuzela je prošle godine Đuru Đakovića. Međutim, kako se taj holding dijelom bavi i proizvodnjom oružja, u dijelu pulske javnosti u posljednjih mjesec dana sve se glasnije govori o mogućnosti proizvodnje oružja u samom središtu Pule.

S druge strane, već se otprije nagađalo i o izmjeni prostornih planova kako bi se na prostoru nekadašnjeg Uljanika sagradili objekti namijenjeni turističkoj djelatnosti.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić naglašava kako se radi o previše ozbiljnoj temi da bi donosili zaključke temeljem glasina. Dodaje kako formalno Grad Pula nije dio postupka prodaje Uljanika.

“No, radi se o vrlo važnoj temi za Pulu, zanima nas i imamo svoj stav. Važno nam je da dođe ozbiljan investitor koji će očuvati brodogradnju, vratiti dugovanja, konsolidirati poslovanje i zaposliti velik broj ljudi. Za koje će sve industrije proizvoditi, to nam je manje bitno dok god je osnova brodogradnja i sve što rade bude u skladu s prostornim planovima, zaštitom okoliša i sigurnosti građana”, ističe gradonačelnik Zoričić.

Tagovi: Uljanik, brodogradnja, Filip Zoričić, CE Industries, Imza Marine
PROČITAJ I OVO
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
INVESTICIJE
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
ZABOK - Nakon što je kupio zemljište i ishodio sve potrebne dozvole, PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac počinje graditi prodajni centar u Zaboku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE