GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaja Muzila pretvara Pulu u cjelogodišnju turističku destinaciju

Prodaja Muzila pretvara Pulu u cjelogodišnju turističku destinaciju
PERSPEKTIVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2018 / 09:13
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Muzil je godinama bilo zatvoreno i nepristupačno područje, a njegovim otvaranjem imamo mogućnost osigurati cjelogodišnji život Pule na moru kao pravog mediteranskog grada.

Otvoreni Muzil, kao sastavni dio grada s brojnim javno dostupnim sadržajima za sve Puležane, naprosto mora biti generator novih investicija i toliko nam potrebnih radnih mjesta. Prema procjenama, njih više od 1.500, kaže pulski gradonačelnik Boris Miletić, piše Glas Istre.

Jučerašnja izjava ministra državne imovine Gorana Marića da na jesen kreće prodaja Muzila, Saccorgiane i Hidrobaze uvelike je uzburkala duhove u Puli. Sporna je riječ "prodaja" jer riječ je o više od petine područja Pule, za čiju buduću funkciju ionako ne postoji konsenzus. Pogotovo kad je riječ o Muzilu, koji, realno, predstavlja svijetlu budućnost grada na način da će osigurati nove investicije i radna mjesta, a pritom treba ostati otvoren i pristupačan za sve Puljane.

Kako je sam ministar Marić prilikom posjeta Puli izjavio, novi Zakon o upravljanju državnom imovinom, koji je na snagu stupio početkom godine, omogućava brže aktiviranje državne imovine i pojednostavljuje postupke davanja u zakup, koncesiju ili prodaju.

Od početka najava da će država, koja je vlasnik Muzila, to područje staviti u funkciju, spominjala se višegodišnja koncesija, odnosno davanje prava građenja na 99 godina. Riječ prodaja, iako i 99 godina praktički znači gotovo isto, nikad nije spominjana. Uostalom, teško da se Muzil i može prodati s obzirom da je prostornim planovima podijeljen u šest cjelina s različitim uređenjem, odnosno stavljanjem u funkciju. Stoga smo o riječima ministra za komentar upitali pulskog gradonačelnika Borisa Miletića.

- Područje Muzila još uvijek je pretežno u državnom vlasništvu, a nakon postupka demilitarizacije Pule, država je područje proglasila vojno neperspektivnim. Za Pulu i sve njezine stanovnike Muzil, ali i druga bivša vojna područja koja se ne koriste i koja propadaju, imaju veliki značaj i naš je interes da se stave u funkciju razvoja, jer bismo time omogućili otvaranje novih radnih mjesta i gospodarski rast Pule, kaže Miletić.

Do sada su se ulaganja u turističkom dijelu na Muzilu procjenjivala na 150 do 200 milijuna eura. Samo na Muzilu, kroz šest zona, dozvoljena je izgradnja 2.400 kreveta te dvije marine s ukupno 300 vezova. Ukupna ulaganja na Muzilu procijenjena su investicijski na 1,5 milijardi kuna, a država bi godišnje mogla uprihoditi više od 40 milijuna kuna samo od PDV-a iz turističke aktivnosti.

Tagovi: Muzil, Hidrobaza, Pula, Boris Miletić, Goran Marić, hrvatski turizam, Istra
PROČITAJ I OVO
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
AUTOBUSI
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
DUBROVNIK - Ugovor o nabavi 11 suvremenih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih s 18 milijuna kuna iz fondova EU, potpisali su u srijedu u Dubrovniku direktor gradskog prijevoznika Libertas Dubrovnik Ante Vojvodić i direktor AutoHrvatska PSC Mario Fabek.
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZDRAVSTVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZAGREB – S misijom širenja portfelja u području privatne medicinske skrbi, Affidea, kao najveći europski pružatelj usluga u području dijagnostike, ambulantnog liječenja i liječenja karcinoma, objavila je kako je od prosinca dio njihove mreže medicinskih centara i ugledna zagrebačka poliklinika Sveti Rok.
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
FORUM
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
ZAGREB - Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizirao je 1. prosinca 2020. on-line konferenciju Forum obiteljskih poduzeća.
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
BOŽIĆNICE
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
ZAGREB - SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1.600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini staža u SPAR-u.
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ANKETA
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ZAGREB - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX prvu je anketu o zadovoljstvu zaštitnim mjerama proveo polovicom godine. Od tada ju je nastavio periodično provoditi kako bi što bolje osluškivao potrebe i zahtjeve kupaca u vrijeme pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE