GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Procvat online trgovine podiže važnost logističara

Procvat online trgovine podiže važnost logističara
LOGISTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2021 / 09:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Koronakriza donijela je velike probleme ekonomijama širom svijeta, ali jedan je sektor doživio procvat. Riječ je, naravno, o online trgovini.

Internetska trgovina činila je u pandemijskoj 2020. godini gotovo petinu prometa u globalnoj maloprodaji zbog ograničenja kojima su vlade suzbijale širenje koronavirusa, procjenjuje Konferencija Ujedinjenih naroda o trgovini i razvoju (UNCTAD). Udio internetske u globalnoj maloprodaji porastao je u 2020. na 19 posto, sa 16 posto u 2019.

U 2019. globalna elektronska trgovina porasla je četiri posto, na 26.700 milijardi dolara.

Najveći su udio internetske trgovine u 2020. bilježile Južna Koreja i Kina, gdje je činila četvrtinu ukupnog prometa. Slijede Britanija s 23,3 posto i SAD sa 14,0 posto.

Globalne trendove prati i Hrvatska. Sukladno nedavno objavljenim podacima, prema nominalnim indeksima prometa od trgovine na malo, u veljači je na godišnjoj razini najsnažniji rast zabilježen u kategoriji Trgovina na malo internetom ili poštom, po stopi od 22,0%. Istraživanje Međunarodne poštanske federacije pokazuje kako u Hrvatskoj 50 posto internetskih kupaca novac troši u kineskim e-trgovinama, njih 12 posto u Njemačkoj, a 8 posto kupuje iz Ujedinjenoga Kraljevstva. Online kupci najviše su 2020. kupovali na Amazonu, Alibabi, eBayu i Wishu, koji čine e-trgovačku 'veliku četvorku'. Najviše se kupuje preko Amazona i Alibabe, dok je eBay doživio najveći pad u prošloj godini.

Budući da zalihe robe predstavljaju dio kapitala svake tvrtke, potrebno ih je odgovorno i primjereno skladištiti.

S obzirom na rast online trgovine, zasigurno će rasti i potreba za pouzdanim logističarom i visokoopremljenim skladištima. Distribucija robe široke potrošnje i drugih potrepština će imati sve veći značaj. Važno je paralelno s razvojem e-trgovine, obratiti pažnju na sve „pozadinske“ logističke procese, jer dobro razvijen sistem skladišnog poslovanja i distribucije je od presudne važnosti za razvoj usluge online trgovine.

Poduzeća koja se tek prebacuju na online trgovinu ili su već uveliko ušla u takav segment poslovanja, a trebaju skladišni prostor koji će biti pouzdan za njih, cargo-partner Hrvatska nudi novo, visokoregalno, opremljeno skladište na čak 12,000m² plus dodatnih 900m² mezanina, u Zagrebu u blizini Zračne luke Franjo Tuđman. Uz ovu tvrtku možete se potpuno fokusirati na druge stvari, jer kupcima nude ne samo skladištenje, već i potpuno integrirano logističko rješenje prilagođeno Vašim potrebama. Uz suvremene sustave za kontrolu temperature i ventilacije koji osiguravaju idealne uvjete skladištenja, centar pruža i moderni sustav zaštite od požara za potpunu sigurnost. Dostupno je od studenog 2021.

Organizacija transporta, sve carinske formalnosti i skladišno poslovanje sa distribucijom do krajnjih korisnika, kao paket pozadinskih logističkih procesa ne treba biti briga e-trgovaca. Kada roba bude raspoloživa za skladištenje i prodavač ažurira svoju online trgovinu, može se slobodno posvetiti samo tehničkim formalnostima web stranice i promotivnim sadržajem, a brigu o korisniku nakon procesa naručivanja jednostavno prepusti stručnjacima.

Tagovi: logistika, cargopartner, online trgovina, internetska trgovina
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE