GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pristigla jedna ponuda na natječaj za koncesiju zgrade terminala luke Gaženica

Pristigla jedna ponuda na natječaj za koncesiju zgrade terminala luke Gaženica
KONCESIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2018 / 16:23
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Tvrtka Zadar International Port Operations jedina je dostavila ponudu na natječaj za koncesiju zgrade terminala u putničkoj luci Gaženica, a u slijedeća dva mjeseca bit će donijeta odluka o prihvaćanju te ponude ili o poništenju natječaja, priopćeno je u četvrtak iz Lučke uprave Zadar.

Natječaj za davanje koncesije za zadarsku luku Gaženica, koja se odnosi na pružanje usluga putnicima uz korištenje i održavanje objekata lučke podgradnje i lučke nadgradnje na području luke otvorene za javni promet od osobitog, to jest međunarodnog gospodarskog interesa za Republiku Hrvatsku, zatvoren je danas, nepuna tri mjeseca od objave, stoji u priopćenju.

Kako se navodi, unatoč više zainteresiranih u tijeku natječaja, ponudu je dostavila samo jedna tvrtka, Zadar International Port Operations sa sjedištem u Zagrebu, koja je osnovana 2017. godine.

"U sljedeća dva mjeseca Upravno vijeće Lučke uprave Zadar donijet će odluku o davanju koncesije ili o neprihvaćanju pristigle ponude i poništenju postupka, a na temelju prijedloga stručnog povjerenstva sastavljenog od sedam članova koje obavlja pregled i ocjenu pristigle ponude", poručuju iz zadarske Lučke uprave.

Jedan od uvjeta natječaja jest i da Putnička luka Gaženica postane matična luka za brodove na kružnim putovanjima, što donosi novu vrijednost za čitavu destinaciju, kao i mnoge multiplikativne efekte za ukupno hrvatsko gospodarstvo.

"Matična luka znači da je riječ o ukrcajnoj luci za putnike i teret, a ne samo luke za dnevni tranzit brodova za kružna putovanja. Dakle, u tom slučaju kruzerski gost nije samo gost kruzera, već on koristi domaću prometnu infrastrukturu i lokalni smještaj, jer u pravilu dolazi dan ili dva ranije. Na taj način gosti ostaju duže i više troše u odnosu na destinacije koje samo obilaze", pojasnio je ravnatelj Lučke uprave Robert Škifić.

Kako zaključuje, riječ je o projektu koji konkretno i izravno utječe na vanpansionsku potrošnju gostiju, a što je jedan od strateških ciljeva razvoja turizma u Hrvatskoj.

Tagovi: Luka Gaženica, Zadar, Zadar International Port Operations
PROČITAJ I OVO
Jadroplov će kasniti s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Jadroplov će kasniti s objavom poslovnih rezultata
SPLIT - Jadroplov je izvijestio javnost da zbog trenutnih okolnosti povezanih sa pandemijom korona virusa Društvo neće biti u mogućnosti ispuniti propisane obveze objave nerevidiranih tromjesečnih financijskih izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine na način i u rokovima propisanim člankom 468. Zakona o tržištu kapitala.
Otvoren konkurs za nagrade KAKTUS 2020
NAGRADE
Otvoren konkurs za nagrade KAKTUS 2020
BEOGRAD - Marketing mreža raspisala je konkurs za 6. nacionalnu dodelu godišnjih nagrada – KAKTUS 2020.
Aegean Airlines otkazao sve linije prema Hrvatskoj
LOŠE VIJESTI
Aegean Airlines otkazao sve linije prema Hrvatskoj
ZAGREB - Aegean Airlines, član Star Alliance-a, ranije je najavio početak prometovanja prema tri hrvatske zračne luke (Dubrovnik, Split i Zagreb) od rujna ove godine. Svi letovi prema spomenutim odredištima otkazani su za ovu godinu.
EVA Air nudi let bez odredišta zrakoplovom Hello Kitty
BIZARNO
EVA Air nudi let bez odredišta zrakoplovom Hello Kitty
NEW YORK - Tajvan nastavlja udovoljavati svojim stanovnicima željnima putovanja nudeći novo iskustvo - na letu bez odredišta, prenosi CNN.
Booking.com otpušta četvrtinu radne snage
REZOVI
Booking.com otpušta četvrtinu radne snage
NEW YORK - Kompanija za rezervacije hotela i kuća za iznajmljivanje, Booking.com objavila je da otpušta četvrtinu svoje radne snage, više od 4.000 ljudi, jer su putovanja drastično pala zbog pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE