GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pripremne radove na Bloku 7 TE Tuzla radit će tri bh. kompanije

Pripremne radove na Bloku 7 TE Tuzla radit će tri bh. kompanije
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2019 / 20:12
Autor: SEEbiz / indikator.ba
TUZLA - Grupa ponuđača ITC Zenica, Prijedorputevi Prijedor i Integral Inženjering Laktaši odabrana je za izvođača pripremnih radova za izgradnju Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla - prva faza.

Ovi ponuđači ponudili su ukupnu cijenu ponude od 17.999.998,74 KM bez PDV-a.

Pobjednički konzorcij izabran je nakon što je Ured za razmatranje žalbi usvojio njihovu žalbu i predmet vratio na ponovni postupak.

U ponovnom postupku ponuđači koji su su se prethodno natjecali nisu produžili validnost svojih ponuda a to su: 1. grupa ponuđača - Tehnograd Tuzla, Eurco Vinkovci, Balegem Gradačac, 2. HP Invsting Mostar, 3. grupa ponuđača Euro-Asfalt Sarajevo i HIH doo Živinice, 4. grupa ponuđača Energoinvest Sarajevo, TOM-CAT Tuzla, Bosman Sarajevo i EKO-TEH Sarajevo i 5. grupa ponuđača BBM Sarajevo, Hering Široki Brijeg, Cestotehnik Tuzla, Ergas Sarajevo, Pušina Grude i Rudar Tuzla.

Osim pobjedničke grupe ponuđača, validnost ponuda produžila je još grupa ponuđača Jata Group Srebrenik, Roading Gračanica, Rial-Šped Doboj Istok, Putovi Grude, Gradnja I Tešanj, Regeneracija Velika Kladuša, ali je njihova ponuda ocijenjena neprihvatljivom.

Nakon što prođe period za žalbe, očekuje se potpisivanje ugovora sa odabranim izvođačima.

Prema ranijim izjavama nadležnih, pripremni radovi koji podrazumijevaju premještanje dalekovoda, ravnanje terena i odvodnih kanala, veliki su posao koji će trajati duže od godinu. Iz Elektroprivrede BiH je ranije najavljivano da bi gradnja Bloka 7 mogla početi na jesen.

Blok 7 mijenja postojeća tri bloka, koja moraju biti ugašena do 2023. Rok za gradnju je 56 mjeseci. Cijela investicija vrijedna je 786,3 mil eura.

Tagovi: TE Tuzla, ITC Zenica, Prijedorputevi, Integral Inženjering, Tehnograd, Energoinvest, Hering
PROČITAJ I OVO
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZABRANE
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZAGREB – Europska agencija za lijekove (EMA) odluku o odobrenju Sputnjika V, ruskog cjepiva protiv koronavirusa, donijet će najranije u prvom kvartalu 2022. jer još uvijek nema dovoljno podataka, rekao je u četvrtak izvor upućen u to pitanje.
Tvrtka Šestan-Busch sklopila novi posao na sajmu u Parizu
POSLOVI
Tvrtka Šestan-Busch sklopila novi posao na sajmu u Parizu
PARIZ - Na najvećem međunarodnom sajmu domovinske sigurnosti i vojno-policijske opreme Milipol 2021., koji se od 19. do 22. listopada održava u Parizu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore zajednički su nastupile i hrvatske tvrtke HS Produkt, Šestan-Busch, Agencija Alan, P-mtč, Klaster konkurentnosti obrambene industrije, a na hrvatskom je štandu svoje proizvode predstavila i tvrtka Odjeća.
FlixMobility preuzeo Greyhound
AKVIZICIJE
FlixMobility preuzeo Greyhound
ZAGREB – Globalni pružatelj mobilnosti, FlixMobility grupa kojoj pripadaju brendovi FlixBus i FlixTrain, objavljuju kupovinu Greyhound Lines, Inc. (˝Greyhound˝), najveće međunarodne autobusne kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama, od FirstGroup plc.
Vlada odlučila: Mali proizvođači jakih alkoholnih pića oslobođeni trošarina
ALKOHOL
Vlada odlučila: Mali proizvođači jakih alkoholnih pića oslobođeni trošarina
ZAGREB - Vlada je sa sjednice u četvrtak u Sabor poslala prijedlog izmjena zakona o trošarinama kojima se provodi njegovo daljnje usklađivanje s pravnom stečevinom EU-a, a najznačajnija predložena izmjena odnosi se na oslobađanje od obaveze plaćanja trošarina za male proizvođače jakih alkoholnih pića.
HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali ugovore vrijedne više od 31 milijun kuna
POSLOVI
HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali ugovore vrijedne više od 31 milijun kuna
MOSTAR - Predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević potpisali su u srijedu ugovore ukupne vrijednosti iznad 31 milijun kuna za nadogradnju i proširenje 4G mreže, što će omogućiti veće brzine prijenosa podataka i omogućavanje novu usluga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE