GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prijevoznici gube stotine tisuća kuna

Prijevoznici gube stotine tisuća kuna
GUBICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2020 / 16:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) u ponedjeljak su izvijestili kako 84 posto tvrtki iz djelatnosti prijevoza i skladištenja zbog koronavirusa ima štetu do 500 tisuća kuna, što je znatno više od poduzeća iz drugih sektora.

"Još više zabrinjava podatak da udio onih s procjenom od pola milijuna do milijun kuna štete u poslovanju raste trostruko ako se situacija ne promjeni u idućih mjesec dana“, istaknula je potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj, analizirajući stanje domaće logistike koju je situacija s pandemijom najžešće pogodila.

Naglasila je da u cestovnom teretnom prijevozu na bazi dnevne operative i dalje vlada velika neizvjesnost, jer njegovo poslovanje ne ovisi samo o domaćim mjerama za suzbijanje širenja zaraze, nego i o procedurama koje su uspostavile susjedne zemlje, a koje se mijenjaju iz dana u dan

Trenutno su na snazi upute za postupanje od 15. ožujka, ali za vozače kojima je ranije izdano rješenje o samoizolaciji ono i dalje vrijedi, što znači da za sada ne mogu nastaviti s poslom, navode iz HGK.

Predlažu nadležnim tijelima da se i vozačima koji su prema prethodnoj uputi o postupanju trenutno u samoizolaciji omogući ponovni rad. Time bi se, kako ističu, ublažio i sve veći problem nedostatka radne snage koji je i prije pojave koronavirusa mučio sektor prijevoza.

"Ključno je stalno pronalaziti operativna rješenja jer prijevoznička branša za sobom povlači i cijeli sektor za trgovine", kazala je Čagalj napominjući da Komora u suradnji s Vladom radi na pronalasku što bezbolnijih rješenja problema prijevoznika.

"Konstantno dobivamo 'feedback' s terena i donosimo upute koje maksimalno olakšavaju poslovanje“, pojasnila je Čagalj napominjući da je linijski prijevoz putnika ograničen kako bi se postigla maksimalna razina prevencije, dok se željeznički teretni promet zasad odvija bez problema.

Preporučila da se što više tereta prevozi vlakovima i pomorskim putem kako bi se rasteretio cestovni promet.

Tagovi: Hrvatska gospodarska komora, cestovni prijevoznici, Mirjana Čagalj
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE