GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prihvaćene četiri ponude za Aerodrome Crne Gore

Prihvaćene četiri ponude za Aerodrome Crne Gore
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2020 / 08:25
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Četiri pretkvalifikovane kompanije pozvane su da dostave ponude za dodjelu koncesija za Aerodrome Crne Gore, izvještavaju crnogorski mediji.

Pretkvalifikacioni tender prošli su Incheon International Airport Corporation iz Južne Koreje, GMR iz Indije, konzorcij francuskog ADP-a i Turskog TAV-a i Corporacion America Airports iz Luksemburga.

Ovi ponuđači su odlukom Vladine komisije postali kvalifikovani ponuđači i sa njima će Vlada nastaviti pregovore.

Uslove nisu zadovoljila tri ponuđača Limak Holding iz Turske,Cengiz & Copenhagen Airports iz Turske i Danske i konzorcij DAA International – Bouygues Batiment International – Marguerite – TIIC kojeg čine kompanije iz Irske, Francuske i Luksemburga.

Odabrani ponuđači će imati rok od 60 dana da dostave konačne ponude, koje će ocjenjivati tenderska komisija.

Kako je ranije saopšteno iz Vlade očekuje se da do početka ljeta bude poznat ponuđač koji će dobiti oba crnogorska aerodroma na gazdovanje u narednih 30 godina. Glavni uslovi su jednokratna naknada koja nije manja od 100 miliona eura i deset odsto profita.

Očekivani obim investicija je najmanje 80 miliona u prve tri godine ili najmanje 200 miliona eura tokom ukupnog trajanja investicije.

Koncesijom će biti obuhvaćena izgradnja, rekonstrukcija, modernizacija, održavanje i korišćenje Aerodroma.

Tagovi: Aerodromi Crne Gore, Incheon International Airport Corporation, kompanija TAV, Corporacion America Airports
PROČITAJ I OVO
Predsjednik VEM-a: Koncesiju za 101 MHz Top Radiju treba oduzeti
IZDVOJENA MIŠLJENJA
Predsjednik VEM-a: Koncesiju za 101 MHz Top Radiju treba oduzeti
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) objavilo je zapisnik sjednice o ugovaranju koncesije za 101MHz Top Radiju, ali i izdvojena mišljenja predsjednika VEM-a Josipa Popovca i zamjenika Roberta Tomljenovića koji su bili protiv navodeći da koncesiju treba oduzeti zbog neistinitih podataka.
Petrokemija: Zastoj postrojenja Urea i Amonijak
ZASTOJ
Petrokemija: Zastoj postrojenja Urea i Amonijak
ZAGREB - Iz Petrokemije su u srijedu izvijestili da su postrojenja za proizvodnju uree i amonijaka započela danas s obustavom rada zbog tehničkog kvara, dok ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade sukladno planovima i osigurane su dovoljne količine za opskrbu domaćeg i regionalnog tržišta.
Axel Springer namjerava zaposliti stotine novinara
NOVINARI
Axel Springer namjerava zaposliti stotine novinara
BERLIN - Njemački medijski div Axel Springer namjerava u narednim godinama zaposliti nekoliko stotina novinara, izjavio je u intervjuu za Sueddeutsche Zeitung (SZ) član uprave Jan Bayer.
Atlantska plovidba u gradnju novih brodova ulaže 137 milijuna dolara
FLOTA
Atlantska plovidba u gradnju novih brodova ulaže 137 milijuna dolara
DUBROVNIK - Sukladno strateškom opredjeljenju Atlantske plovidbe d.d. u cilju modernizacije, ekologizacije i obnove flote, na sjednici Upravnog odbora održanoj u utorak dana je suglasnost na ugovore o gradnji dvaju brodova i dvaju opcijskih brodova za prijevoz rasutih tereta nosivosti 82.000 DWT s brodogradilištem Jiangsu Hantong Ship Heavy Industry Co., Ltd.
Tehnomont će graditi patrolne brodove za Cipar i protupožarne za Grčku
POSLOVI
Tehnomont će graditi patrolne brodove za Cipar i protupožarne za Grčku
RIJEKA – Brodogradilište Tehnomont prije mjesec dana ugovorilo je gradnju tri 17-metarska patrolna broda za Cipar, a kroz petnaestak dana očekuje ih parafiranje novog posla, ovog puta s Grcima za koje će u Puli izgraditi dva protupožarna broda – potvrdio nam je Niko Skala, tehnički direktor ovog brodogradilišta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE