GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preuzimanje Alpine: Šest kandidata ušlo u drugi krug

Preuzimanje Alpine: Šest kandidata ušlo u drugi krug
KANDIDATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2021 / 07:50
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Od desetak kandidata za preuzimanje slovenskog proizvođača obuće Alpina, šest se kvalificiralo za nastavak procesa prodaje.

Prema neslužbenim informacijama ljubljanskog Dnevnika, za preuzimanje Alpine zainteresiran je i slovenski Elan iz Begunja, koji je više od dvije godine u vlasništvu financijskog fonda.

Prema ranijim neslužbenim informacijama, interes za kupnju Alpine izrazili su strateški kupci iz inozemstva, koji se bave proizvodnjom sportske obuće, te domaći investitori koji nisu iz branše.

Zbog osjetljivosti i složenosti imovine za prodaju (važna i velika tvrtka), predviđen je dvostepeni psotupšak prodaje, čija izvedba će trajati više mjeseci, naveli su ranije iz DUTB -a.

Ovo društvo pokrenulo je u avgustu ove godine postupak prodaje stopostotnog vlasničkog udjela i svih svojih potraživanja u tvrtki Alpina Žiri u iznosu od 28 miliona eura.

DUTB je postao jedini vlasnik Alpine 2015. godine nakon pretvorbe potraživanja u kapital, izvlaštenja Alpine Holdinga i pravomoćnosti prisilne nagodbe.

Alpina, koja se smatra jedinim preživjelim velikim slovenskim proizvođačem obuće i istodobno trgovac koji nudi uglavnom obuću vlastite proizvodnje, bio je ozbiljno pogođen epidemijom covia-19 zatvaranjem trgovina i padom prodaje. Krajem prošle godine najavio je restrukturiranje smanjenjem troškova i dezinvestiranjem.

Tagovi: Alpina, Elan, DUTB
PROČITAJ I OVO
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
OČEKIVANJA
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
ZAGREB - Društvo procjenjuje da će uslijed boljih od očekivanih prodajnih rezultata u zadnja dva mjeseca 2021. godine ukupan rast prihoda od prodaje za 2021. godinu iznositi oko 8,5%.
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
LITIJ
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
ZAGREB - Vlada Srbije ukinula je u četvrtak uredbu o prostornom planu područja za eksploataciju i preradu rude litija, te sve dozvole i uredbe vezane uz kompaniju "Rio Tinto", izjavila je premijerka Ana Brnabić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE