GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preokret: Sava Re ipak neće isplatiti dividendu

Preokret: Sava Re ipak neće isplatiti dividendu
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2020 / 10:33
Autor: SEEbiz

LJUBLJANA - Sava Re je danas iznenađujuće otkazala skupštinu dioničara koja se trebala održati 16. studenoga i na kojoj je trebala biti donesena odluka o dividendi.

Prilikom najave sazivanja 37. skupštine, tvrtka je procijenila sposobnost isplate dividende iz dobiti za 2019. godinu na temelju dopunskog godišnjeg plana za 2020. godinu i dopunskog strateškog plana za razdoblje 2020. - 2022. godine. Oboje su se također temeljili na razvoju financijske godine 2020. s učincima i procjenom rizika iz prvog vala covida-19 na poslovanje Sava osiguravajuće grupe. Također su provedeni scenariji stresa za procjenu adekvatnosti kapitala. Prema pravnim mišljenjima dobivenim od početka pandemije u vezi s problemom u sljedećem odlomku, nije bilo potrebno prepoznati posljedice dodatnih rizika povezanih s pandemijom u našim planskim i strateškim dokumentima i scenarijima stresa.

- Nakon sazivanja skupštine, Sava Re je posljednjih dana informirana i suočena s novim okolnostima na nekim tržištima osiguranja u EU-u i Velikoj Britaniji koje odstupaju od prethodno dobivenih pravnih mišljenja, posebice sudske i regulatorne prakse i drugih važnih činjenica u vezi s mogućim dodatnim negativni utjecaji pandemije covida-19 na poslovanje Zavarovalnice Sava i Save Re. Nove okolnosti uglavnom se odnose na police osiguranja sklopljene na irskom tržištu (izravno prenošenje usluga osiguranja u EU) i reosiguranje u Ujedinjenom Kraljevstvu u vezi s gubitkom dohotka zbog posljedica pandemije covida-19 u neživotnim osiguranjima, a nove sudske i regulatorne prakse mogu imati negativan utjecaj na rezultate poslovanja i solventnost Grupe, kažu iz Save Re.

Sava Re također je pozvala Agenciju za nadzor osiguranja da preispita procjenu ovih rizika na tim tržištima i učinaka na stanje solventnosti.

- Na temelju Politike upravljanja rizikom Grupe, odmah smo pristupili procjeni vjerojatnosti realizacije rizika i procjeni opsega njegovog utjecaja. Trebat će nam malo vremena da izvršimo ove procjene, zaključuju iz Save Re.

Tagovi: Sava Re, dividenda, Zavarovalnica Sava
PROČITAJ I OVO
Plenković tvrdi: BAT ostaje u Hrvatskoj
PREMIJER
Plenković tvrdi: BAT ostaje u Hrvatskoj
ZAGREB - "Mi smo u stalnom dijalogu s BAT-om i mislim da smo u razgovorima koje smo vodili pronašli rješenje koje će omogućiti da ova kompanija zadrži tvornicu i proizvodnju u Kanfanaru", rekao je Plenković.
Šef easyJeta: Potražnja za putovanjima u Britaniji raste, cijepljenje je ključ
POTRAŽNJA
Šef easyJeta: Potražnja za putovanjima u Britaniji raste, cijepljenje je ključ
LONDON - Britanski niskobudžetni avioprijevoznik EasyJet objavio je da su rezervacije za ljetnu sezonu više nego utrostručene u odnosu na prošlu godinu, ocrtavajući suspregnutu potražnju koja bi mogla pomoći u oporavku sektora od pandemije koronavirusa.
Boeing 737 MAX dobit će dozvolu za let u EU sljedećeg tjedna
DOZVOLA
Boeing 737 MAX dobit će dozvolu za let u EU sljedećeg tjedna
SEATTLE - Boeingov zrakoplov 737 MAX dobit će u sljedećem tjednu dozvolu za let u Europi, najavio je u utorak čelnik europskog regulatora, signaliziravši kraj sigurnosnih provjera nakon dvije teške nesreće.
Rusija tvrdi da je njezino cjepivo EpiVacCorona učinkovito 100 posto
TVRDNJE
Rusija tvrdi da je njezino cjepivo EpiVacCorona učinkovito 100 posto
MOSKVA - Drugo rusko cjepivo protiv covida-19 učinkovito je sto posto, objavio je regulator za zdravstvo Rospotrebnadzor na temelju rezultata kliničkih ispitivanja, javlja u utorak ruska novinska agencija TASS.
Bjelin u Ogulinu gradi najveću svjetsku tvornicu drvenih podnih obloga
INVESTICIJE
Bjelin u Ogulinu gradi najveću svjetsku tvornicu drvenih podnih obloga
ZAGREB -  Do trenutka kada Ogulin 2 u potpunosti uđe u pogon 2027. godine, bit će najveća svjetska tvornica drvenih podova s proizvodnim kapacitetom većim od 20 milijuna četvornih metara podnih obloga godišnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE