GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preokret: Sava Re ipak neće isplatiti dividendu

Preokret: Sava Re ipak neće isplatiti dividendu
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2020 / 10:33
Autor: SEEbiz

LJUBLJANA - Sava Re je danas iznenađujuće otkazala skupštinu dioničara koja se trebala održati 16. studenoga i na kojoj je trebala biti donesena odluka o dividendi.

Prilikom najave sazivanja 37. skupštine, tvrtka je procijenila sposobnost isplate dividende iz dobiti za 2019. godinu na temelju dopunskog godišnjeg plana za 2020. godinu i dopunskog strateškog plana za razdoblje 2020. - 2022. godine. Oboje su se također temeljili na razvoju financijske godine 2020. s učincima i procjenom rizika iz prvog vala covida-19 na poslovanje Sava osiguravajuće grupe. Također su provedeni scenariji stresa za procjenu adekvatnosti kapitala. Prema pravnim mišljenjima dobivenim od početka pandemije u vezi s problemom u sljedećem odlomku, nije bilo potrebno prepoznati posljedice dodatnih rizika povezanih s pandemijom u našim planskim i strateškim dokumentima i scenarijima stresa.

- Nakon sazivanja skupštine, Sava Re je posljednjih dana informirana i suočena s novim okolnostima na nekim tržištima osiguranja u EU-u i Velikoj Britaniji koje odstupaju od prethodno dobivenih pravnih mišljenja, posebice sudske i regulatorne prakse i drugih važnih činjenica u vezi s mogućim dodatnim negativni utjecaji pandemije covida-19 na poslovanje Zavarovalnice Sava i Save Re. Nove okolnosti uglavnom se odnose na police osiguranja sklopljene na irskom tržištu (izravno prenošenje usluga osiguranja u EU) i reosiguranje u Ujedinjenom Kraljevstvu u vezi s gubitkom dohotka zbog posljedica pandemije covida-19 u neživotnim osiguranjima, a nove sudske i regulatorne prakse mogu imati negativan utjecaj na rezultate poslovanja i solventnost Grupe, kažu iz Save Re.

Sava Re također je pozvala Agenciju za nadzor osiguranja da preispita procjenu ovih rizika na tim tržištima i učinaka na stanje solventnosti.

- Na temelju Politike upravljanja rizikom Grupe, odmah smo pristupili procjeni vjerojatnosti realizacije rizika i procjeni opsega njegovog utjecaja. Trebat će nam malo vremena da izvršimo ove procjene, zaključuju iz Save Re.

Tagovi: Sava Re, dividenda, Zavarovalnica Sava
PROČITAJ I OVO
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE