GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Tomislav Grizelj, jedan od najmoćnijih Hrvata u BiH

Preminuo Tomislav Grizelj, jedan od najmoćnijih Hrvata u BiH
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2022 / 17:07
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - U 69. godini preminuo je Tomislav Grizelj, vlasnik kompanije Grizelj koja se bavi termoenergetikom, plinskom tehnikom, tretmanom i transportom vode. Grizelj je dobitik brojnih priznanja za svoje menadžerske sposobnosti, autor je stručnih knjiga i publikacija iz svog područja, često povezanih sa temom upravljanja okolišem.

Riječ je o jednom od najuspješnijih bosanskohercegovačkih biznismena.

Rođen je 1953. u Imotskom, a u Sarajevo je stigao 1959. godine. Rad i djelovanje Tomislava Grizelja više od trideset su godina bili vezani su za Sarajevo. Sudjelovao je u brojnim važnim projektima ne samo za glavni grad već i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Izravno je sudjelovao u plinifikaciji grada Sarajeva, radio je na izradi i održavanju strojnih postrojenja za potrebe zimske Olimpijade 1984. godine. Za vrijeme rata i nakon njega sudjelovao je u hitnim sanacijama i obnovi Sarajeva i šire.

Projektirao je i postavio više desetaka spomenika vječne vatre i fontana širom bivše Jugoslavije i svijeta, s 19 godina je napravio plamen za Olimpijske igre u Munchenu. Nakon toga i u Moskvi, Sarajevu, Calgharyju i Omanu.

Prije ulaska u gospodarske krugove aktivno se bavio sportom, bio je rukometaš. Godine 1991. je proglašen za menadžera godine Republike Bosne i Hercegovine, a sponzorirao je Konferenciju o obnovi Sarajeva 1994. godine. Dobitnik je cijelog niza priznanja: menadžer godine Kantona Sarajevo 2000., Federacije BiH 1997. i 1999. godine, najmenadžer 2002. godine i Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva 2005. godine. Sport mu je uvijek ostao blizak pa je tako djelovao u sportskim udruženjima. Njegovo ime ostaje tako vezano uz Nk Omladinac, NK Napredak, a posebno uz sarajevske mažoretkinje čiji je bio osnivač i sponzor.

Promovirao je Sarajevo u zemlji i svijetu, a 2004. godine postao je i član Historical Society WHO is WHO. Prije tri godine nominiran je za počasnog profesora Akademske unije Oxford. Educirao se sve do kraja što, kažu oni koji su ga poznavali, najbolje svjedoči njegovoj nepresušnoj energiji. Posljednji program koji je pohađao bio je međunarodni trening o dekarbonizaciji gradnje što govori o njegovoj viziji i tome da je uvijek vodio računa o prirodi.

Tagovi: Tomislav Grizelj, Grizelj, Sarajevo, Olimpijske igre u Sarajevu
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE