GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Tomislav Grizelj, jedan od najmoćnijih Hrvata u BiH

Preminuo Tomislav Grizelj, jedan od najmoćnijih Hrvata u BiH
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2022 / 17:07
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - U 69. godini preminuo je Tomislav Grizelj, vlasnik kompanije Grizelj koja se bavi termoenergetikom, plinskom tehnikom, tretmanom i transportom vode. Grizelj je dobitik brojnih priznanja za svoje menadžerske sposobnosti, autor je stručnih knjiga i publikacija iz svog područja, često povezanih sa temom upravljanja okolišem.

Riječ je o jednom od najuspješnijih bosanskohercegovačkih biznismena.

Rođen je 1953. u Imotskom, a u Sarajevo je stigao 1959. godine. Rad i djelovanje Tomislava Grizelja više od trideset su godina bili vezani su za Sarajevo. Sudjelovao je u brojnim važnim projektima ne samo za glavni grad već i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Izravno je sudjelovao u plinifikaciji grada Sarajeva, radio je na izradi i održavanju strojnih postrojenja za potrebe zimske Olimpijade 1984. godine. Za vrijeme rata i nakon njega sudjelovao je u hitnim sanacijama i obnovi Sarajeva i šire.

Projektirao je i postavio više desetaka spomenika vječne vatre i fontana širom bivše Jugoslavije i svijeta, s 19 godina je napravio plamen za Olimpijske igre u Munchenu. Nakon toga i u Moskvi, Sarajevu, Calgharyju i Omanu.

Prije ulaska u gospodarske krugove aktivno se bavio sportom, bio je rukometaš. Godine 1991. je proglašen za menadžera godine Republike Bosne i Hercegovine, a sponzorirao je Konferenciju o obnovi Sarajeva 1994. godine. Dobitnik je cijelog niza priznanja: menadžer godine Kantona Sarajevo 2000., Federacije BiH 1997. i 1999. godine, najmenadžer 2002. godine i Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva 2005. godine. Sport mu je uvijek ostao blizak pa je tako djelovao u sportskim udruženjima. Njegovo ime ostaje tako vezano uz Nk Omladinac, NK Napredak, a posebno uz sarajevske mažoretkinje čiji je bio osnivač i sponzor.

Promovirao je Sarajevo u zemlji i svijetu, a 2004. godine postao je i član Historical Society WHO is WHO. Prije tri godine nominiran je za počasnog profesora Akademske unije Oxford. Educirao se sve do kraja što, kažu oni koji su ga poznavali, najbolje svjedoči njegovoj nepresušnoj energiji. Posljednji program koji je pohađao bio je međunarodni trening o dekarbonizaciji gradnje što govori o njegovoj viziji i tome da je uvijek vodio računa o prirodi.

Tagovi: Tomislav Grizelj, Grizelj, Sarajevo, Olimpijske igre u Sarajevu
PROČITAJ I OVO
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE