GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo medijski magnat Sumner Redstone

Preminuo medijski magnat Sumner Redstone
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2020 / 17:33
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Američki medijski magnat Sumner Redstone, u čijem su carstvu CBS i Viacom, umro je u utorak navečer u 97. godini, izvijestio je u srijedu obiteljski holding National Amusements.

Predsjednik upravnog odbora CBS-a i Viacoma bio je do 2016. kada je zbog narušenog zdravlja odstupio s dužnosti dok se njegova obitelj, većinski vlasnik, borila za kontrolu s vodstvom tih kompanija.

Te su dvije kompanije krajem 2019. postale dio društva koje upravlja televizijskim mrežama CBS, MTV, Comedy Central, Nickelodeon i Showtime te filmskim studijima Paramount i Miramax, kao i nakladničkom kućom Simon&Schuster.

Društvo se po prihodima može mjeriti s najvećim američkim televizijskim i filmskim kompanijama, kao što su Disney, Time Warner i 21st Century Fox.

Medijski magnat je rođen kao Sumner Murray Rothstein u Bostonu 1923. a prezime, židovskog podrijetla, promijenio je 1940. u Redstone. Diplomirao je na Harvardu i u Drugom svjetskom ratu bio je pripadnik obavještajne službe američke vojske.

Godine 1954. zaposlio se u tvrtki koju je osnovao njegov otac, kojoj je promijenio ime u National Amusements te je pretvorio u jednog od najvećih operatera u Sjedinjenim Državama, koji je napose pridonio popularizaciji multipleks kina.

Pošto je 1979. čudesno preživio požar, u 1980-ima i 90-ima vodio je nezaboravne bitke za preuzimanje kontrole nad filmskim studijima Paramount, a zatim i nad televizijskim mrežama Viacom (vlasnikom MTV-ja) i CBS.

Viacom je 2000. preuzeo CBS, ali su se kompanije ponovno razdvojile 2006.

Sumner Redstone se dvaput ženio. Ima dvoje djece.

Tagovi: Sumner Redstone, CBS, Viacom, National Amusements, Paramount, MTV Television, Comedy Central, Nickelodeon
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE