GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prekinut štrajk, radnici Čistoće večeras nastavljaju raditi

Prekinut štrajk, radnici Čistoće večeras nastavljaju raditi
RASPLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2023 / 17:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Čistoći je u srijedu održan sastanak između predstavnika Zagrebačkog holdinga i radnika, koji su treći dan u štrajku i ne odvoze otpad, tražeći povećanje koeficijenata za najniže plaćene radnike i vozače. Dogovoreno je da radnici večeras idu raditi.

Nešto prije 17 sati iz zgrade su izašli šef Uprave Holdinga Ivan Novaković i šef Čistoće Davor Vić. Nisu davali izjave.

Nakon njih počeli su izlaziti i radnici, koji su djelovali nezadovoljno.

“Od večeras se ide raditi, a čeka se u petak dogovor sindikata i Holdinga pa ćemo vidjeti… Oni moraju naći novac da bi mogli nama dati, do utorka moraju smisliti”, rekao je jedan od radnika.

Na sastanku je bio i predsjednik SSSH-a Mladen Novosel. “U dijelu koeficijenata je danas bilo najviše tenzija. U konačnici dogovoreno je na razini pet ovih radnika i mene koji smo bili na sastanku s Upravom, prenijeli smo radnicima i vjerujemo da je većina radnika prihvatila i da će se krenuti večeras dalje raditi. Da će radnici dobiti ono što nisu imali prošli mjesec, oni s najmanjim koeficijentom 700 neto kuna više, vozači 600 kuna više, do onog trenutka dok se u postupku mirenja koji je u tijeku, dok sindika ne ispregovaraju ostale njihove zahtjeve. Predstavnici radnika koji sudjeluju mirenju inzistirat će da se koeficijenti ugrade u kolektivni ugovor. Ako uprava neće moći to prihvatiti sindikati će se obratiti radnicima koji će odlučiti je li im nešto prihvatljivo ili idu tada u novi štrajk koji ima glavu i rep”, rekao je Novosel.

“Radnici nisu od ničega odustali, dobili su najviše što su mogli. Pokazali su da su složni, da će se boriti jedan za drugoga. Rekli su mi da se radnici vraćaju raditi u trećoj smjeni”, dodao je Novosel.

Fotografija: Jurica Galoić, Pixsell

Tagovi: Čistoća Zagreb, Davor Vić, Mirjana Kaltak, Marina Ivandić, Tomislav Tomašević, odvajanje otpada, Nenad Molc, Novi sindikat
PROČITAJ I OVO
Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom podmiriti s domaćih polja
SIROVINE
Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom podmiriti s domaćih polja
KOPRIVNICA - Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom ove godine podmiriti s domaćih polja.
Bihaćka pivovara potonula u veliki gubitak
GUBITAK
Bihaćka pivovara potonula u veliki gubitak
BIHAĆ - Bihaćka pivovara potonula je prošle godine u veliki gubitak usljed smanjenih prihoda i naraslih rashoda, prenose mediji.
Stiže 5G: BH Telecom i Nokia potpisali ugovor vrijedan 12,3 mil KM
SURADNJA
Stiže 5G: BH Telecom i Nokia potpisali ugovor vrijedan 12,3 mil KM
SARAJEVO - U poslovnoj zgradi BH Telecoma u ponedjeljak je upriličeno potpisivanje ugovora o implementaciji DWDM optičke infrastrukture između kompanija BH Telecom i Nokia Solutions and Networks.
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
KARIJERE
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
ZAGREB - VIDI, izdavačka kuća i edukacijsko-tehnološki start-up, ubrzano se razvija uslijed investicije VC fonda Feelsgood. Razvoj tvrtke osnažit će pozicija novog operativnog direktora (Chief Operating Officer) koju preuzima Krešimir Dominić.
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
UZLET
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
BERLIN - Njemački proizvođač oružja i inženjerska tvrtka Rheinmetall trebala je u ponedjeljak biti uključena u DAX indeks 40 vodećih dionica na Frankfurtskoj burzi, istiskujući Fresenius Medical Care (FMC) stručnjaka za dijalizu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE