GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predstečaj DIV grupe: Oko 400 prijava tražbina vjerovnika na 15.000 stranica

Predstečaj DIV grupe: Oko 400 prijava tražbina vjerovnika na 15.000 stranica
PROCEDURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2022 / 13:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predstečajna povjerenica Div grupe d.o.o., krovne tvrtke poduzetnika Tomislava Debeljaka, podnijela je izvješće u kojem se navodi da je dosad zaprimljeno više od 400 prijava tražbina vjerovnika na više od 15.000 stranica, koje još uvijek nisu sve dostavljene sudu.

U izvješću povjerenice Irene Kelave ističe se da je od pokretanja predstečaja krajem travnja Div grupa nastavila redovno poslovanje te da ima 786 zaposlenih radnika i prosječne mjesečne priljeve od 30 milijuna kuna.

Navodi se i kako od otvaranja predstečaja Div grupa ima novih nepodmirenih obveza od 5,64 milijuna kuna te podsjeća da je ročište radi ispitivanja tražbina zakazano za 31. kolovoza .

Trgovački sud u Zagrebu krajem travnja zaprimio je prijedlog za otvaranje predstečaja Div grupe u kojem se kao razlog navode evidentirane neizvršene osnove za plaćanje od 41,69 milijuna kuna .

Prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka podnio je sâm dužnik preko ovlaštenog odvjetničkog ureda, a u dostavljenoj dokumentaciji posebno se ističe kako je Div grupa matično društvo grupacije koja zapošljava ukupno 4000 radnika, od kojih 862 radnika neposredno zapošljava ta Debeljakova krovna tvrtka.

"U tom smislu je dužnik trenutno najveći poslodavac u gradu Kninu te zapošljava 15 posto od ukupnog radno sposobnog stanovništva grada. Pored navedenog, dužnik je vlasnik najveće tvornice standardnih vijaka u Europi, koja plasira svoje proizvode na zahtjevno europsko tržište, osobito tržište EU, kao i na tržišta sjeverne Afrike, Srednjeg Istoka i Amerike", navodilo se u u prijedlogu.

Div grupa, osim što je specijaliziran za projektiranje, proizvodnju i trgovinu vijčane robe te ostalih strojnih dijelova i metalnih proizvoda, preko povezanih društva grupacije izravno utječe na obavljanje specifičnih djelatnosti, uključujući i brodogradnju, koja nesporno predstavlja strateški važnu industriju za Hrvatsku, istaknuto je u podnesku.

Tagovi: DIV grupa, Tomislav Debeljak, Brodosplit, Irena Kelava
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE