GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predstavljen novi logo avio kompanije ToMontenegro – Air Montenegro

Predstavljen novi logo avio kompanije ToMontenegro – Air Montenegro
VIZUALNI IDENTITET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2021 / 16:57
Autor: SEEbiz / CDM
PODGORICA - Crnogorskoj javnosti danas je predstavljen novi logo nacionalne avio kompanije ToMontenegro – Air Montenegro.

Autor loga je grafički diznajer iz Rusije Maksim Arbuzov, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen logo nove nacionalne avio kompanije. Autor pobjedničkog rada na konkursu dobija 16.000 eura, drugi 2.500 eura a treća 1.500 eura.

Novi logo birao se konkursom. Izvršni direktor kompanije ToMontenegro Predrag Todorović saopštio je da je je na konkurs pristiglo 109 idejnih rješenja iz Crne Gore i inostranstva.

“Komercijalno ime avio kompanije – Air Montenegro”, rekao je on.

Na konferenciji za novinare član stručnog žirija i dekan Fakulteta vizuelnih umjetnosti Nikola Latković je istakao da je zadatak konkursa bio da sačuva tekovinu Montenegro Airlinesa.

Naglašeno je da je orao ostao dio idejnog rješenja za logo nacionalne avio kompanije.

Na konferenciji je saopšteno da su pokušali da sačuvaju ono što je najbolje od prethodne kompanije, a logo je nesumnjivo jedna od tih stvari.

“Restilizovali smo ga, naravno, vodeći računa da ne narušimo prava intelektualne svojine”, saopšteno je na presu.

“Logo Maksima Arbuzova je umjetnički rad, stručan i kvalitetan dizajnerski koncept koji je on prikazao kroz kvalitetan dizajn sistem. U pobjedničkom rješenju je potpuno jasna identifikacija, tj.veza sa roditeljem, a sama simbolika znaka je proširena. Prekid poteza je kreirao pored slike orla i motiv ptice koja prelijeće planinu. Kolorna paleta takođe je proširila simboliku neba u četiri stanja pa se pored izvorne plave, pojavljuju i boje dnevnog neba, noćnog neba i neba pri zalasku”, navedeno je u obrazloženju odluke.

Tagovi: ToMontenegro, Air Montenegro, Predrag Todorović, Maksim Arbuzov
PROČITAJ I OVO
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
PROJEKTI
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto danas je saopštila da je opredelila 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, jedan od najvećih greenfield projekata litijuma na svetu.
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE