GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predsjednik opštine Herceg Novi iz medija saznao da je prodata autobuska stanica

Predsjednik opštine Herceg Novi iz medija saznao da je prodata autobuska stanica
ČUDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2017 / 19:55
Autor: SEEbiz / Radio Jadran
HERCEG NOVI - Za prodaju glavne Autobuske stanice, koja je do prije par dana bila u vlasništvu Vektra Boke, hercegnovska lokalna uprava saznala je iz medija.Kako je radiju Jadran kazao prvi čovjek Herceg Novog o prodaji ih niko nije formalno obavijestio.

U prethodnom periodu Opština je namjeravala kompenzacijom, odnosno aranžmanom sa Vektra Bokom, da otkupi Autobusku stanicu, zbog velikih dugovanja koje to preduzeće ima prema Opštini.

Lokalna uprava je, kako objašnjava Stevan Katić, na prvoj licitaciji iskazala interesovanje, međutim postojala je zakonska prepreka da se pojavi kao kupac.

“Tražile su se zatvorene ponude koje je trebalo dostaviti, a mi smo na Skupštini opštine morali da donesemo Odluku o pribavljanju imovine i da jasno naznačimo cijenu koju bi Opština ponudila. Tako da bi bilo deplasirano da smo izašli unaprijed sa iznosom već poznatim ostalim kupcima. Zato smo od te namjere odustali“, kaže Katić.

U tom momentu u Opštini nijesu razmišljali da treba da ostane postojeća lokacija Autobuske stanice, jer su njeni kapaciteti prevazišli potrebe grada.

“Namjeravamo da pravimo novu Autobusku stanicu, a za staru smo planirali da ostane kao stajalište za turističke autobuse. Održali smo do sada dosta sastanaka oko lokacije nove stanice, koju hoćemo i želimo da gradimo. Nastojaćemo da već u sljedećoj godini sagradimo stanicu“, obećava Katić.

Stručni saradnici u izradi planskih dokumenata za grad predložili su tri lokacije.

„Jedna je na Solilima u Igalu, druga na Šištetu koja je i ranije bila prepoznata kao lokacija za stanicu i treća u Meljinama, odnosno parcela Jabučnjak koja je u privatnom vlasništvu. Sad smo na prekretnici da odlučimo koja će to lokacija biti“, kaže Katić.

Sve bi trebalo da bude preciznije definisano u procesu donošenja PUP-a koji je poslat na saglasnost nadležnom Ministarstvu, kada bi trebalo da bude utvrđena lokacija, a sredstva za izgradnju obezbijediće lokalna uprava.

Podsjetimo, autobuska stanica u Herceg Novom prodata je za 370.000 eura privatnoj kompaniji “Pejović”.

Predsjednik odbora direktora Vektra Boke, u čijem je vlasništvu bila Autobuska stanica, Milić Popović kazao je ranije za Dnevne novine, da je prodaja objavljena na osnovu javnog oglasa.“Autobuska stanica je prodata, putem javnog konkursa, drugoplasiranoj kompaniji, a procedura je sprovedena u skladu sa Planom reorganizacije Vektra Boke”, rekao je Popović, dodajući da su na oglas za prodaju pristigle svega dvije ponude.

Tagovi: Herceg Novi, Stevan Katić, Autobuska stanica Herceg Novi, Vektra Boka, kompanija Pejović,
PROČITAJ I OVO
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
SJAJNE BROJKE
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
ZAGREB - Optima Telekom je u prošloj godini zabilježila pad prihoda od prodaje za 2,6 posto, na 524,6 milijuna kuna, no neto je dobit uvećana za 172,8 posto (9,1 mil kuna apsolutno) na 12,5 milijuna kuna.
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
OSTAVKA
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
BAR - Višemjesečna blokada rada Odbora direktora većinski državne Luke Bar okončana je ostavkom predsjednika borda Vojina Žugića.
Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
NABAVKE
Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
BEOGRAD - Ministarstvo pravde obustavilo je postupak javne nabavke u kojoj je posao vredan skoro 60 miliona dinara dodelila Telekomu Srbije, nakon rešenja Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki po žalbi drugog ponuđača.
Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz svinjetine
PREGOVORI
Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz svinjetine
MOSKVA - Srbija i Rusija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz srpske svinjetine u Rusku Federaciju, koje je Moskva uvela u avgustu prošle godine zbog pojave afričke svinjske kuge u pojedinim delovima Srbije.
Istraživanje: Hrvatske tvrtke uglavnom ne koriste business intelligence sustave
SIGURNOST
Istraživanje: Hrvatske tvrtke uglavnom ne koriste business intelligence sustave
ZAGREB - Samo mali broj tvrtki koje posluju u Hrvatskoj sustavno se bavi prikupljanjem podataka za sigurnije poslovanje, a ostale su izložene hirovima zbivanja na svjetskom tržištu, pokazuje istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu velikogoričkog Veleučilišta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE