GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku

Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 11:24
Autor: SEEbiz / Vijesti
BAR - Višemjesečna blokada rada Odbora direktora većinski državne Luke Bar okončana je ostavkom predsjednika borda Vojina Žugića, potvrđeno je „Vijestima“ iz više izvora.

Prema nezvaničnim informacijama, Žugić je prije više od sedmicu pismeno podnio ostavku, navodeći „lične razloge“.

Žugić, koji je vlasnik privatne trgovačke firme „Stadion“ iz Podgorice, nekoliko mjeseci prethodno nije zakazivao sjednicu Odbora direktora.

Nezvanični izvori „Vijesti“ tvrde da je u pozadini priče navodno bio „tihi rat“ šefa borda Luke Vojina Žugića i menadžmenta barske kompanije, koji predvodi izvršni direktor preduzeća Vladan Vučelić.

Uprkos razvojnim planovima menadžmenta za nove investicije u barsku kompaniju, nijedna konkretna odluka vrednija od 100 hiljada eura nije mogla biti donijeta bez saglasnosti Odbora direktora, a sjednice duže nijesu zakazivane.

U menadžmentu Luke Bar su zbog toga bili nezadovoljni, a o tome se nijesu javno izjašnjavali.

Prema Poslovniku rada Odbora direktora Luke Bar, predviđeno je državanje sjednice makar jednom mjesečno.

Luka Bar je prošle godine prihodovala značajan novac, prodajući zavisno društvo - hotel „Sidro“, a akcionari su očekivali da će taj novac biti dominantno reinvestiran u razvoj osnovne djelatnosti kompanije. Za sve to su bile potrebne odluke i saglasnosti Borda kompanije.

Žugić je na čelu Odbora direktora Luke Bar bio od sredine decembra 2018, kada je na toj funkciji naslijedio prof. dr Anđelka Lojpura.

U decembra te godine izabran je i kadar DPS-a Vladan Vučelić za izvršnog direktora. Prije njega je tu funkciju, do sredine oktobra 2018, obavljao Zarija Franović (DPS), kojeg je smijenio prethodni Odbor direktora.

Zamjenica dosadašnjeg predsjednika Odbora direktora Luke Bar Biljana Jakić zakazala je za 17. mart ove godine vanrednu Skupštinu barske kompanije, na kojoj će se birati nova uprava.

Prema važećim propisima, ostavka jednog člana borda povlači za sobom i ponovno imenovanje svih ostalih članova uprave.

Tagovi: Luka Bar, Vojin Žugić, Vladan Vučelić, Zarija Franović
PROČITAJ I OVO
Skraćeno radno vreme Gorenje prodajnih objekata i snižene cene za online kupovinu
POTEZI
Skraćeno radno vreme Gorenje prodajnih objekata i snižene cene za online kupovinu
BEOGRAD - Kompanija Gorenje objavila je da će tokom vanrednog stanja njihovi prodajni objekti Gorenje Studio na svih jedanaest lokacija od ponedeljka do petka raditi od 8 do 15 časova, subotom do 13 časova, dok će u Valjevu radno vreme trajati do 12h.
Evo na kakvu je sjajnu ideju došao luksuzni švicarski hotel
POSLOVNE IDEJE
Evo na kakvu je sjajnu ideju došao luksuzni švicarski hotel
ŽENEVA - Le Bijou, luksuzni švicarski hotelski brand, počeo je nuditi je "karantenske apartmane" koji uključuju zdravstvene usluge u sobi, poput testiranja na koronavirus.
S&P srezao izglede kreditnog rejtinga Zagrebačkog hodinga
REJTING
S&P srezao izglede kreditnog rejtinga Zagrebačkog hodinga
ZAGREB - Međunarodna kreditna agencija Standard & Poors u srijedu, 1. travnja 2020., korigirala je izglede kreditnog rejtinga Zagrebačkog holdinga na 'B +' s negativnim izgledima na tekuću likvidnost.
Kina zabranila izvoz medicinske opreme proizvođačima koji ne posjeduju dozvolu u Kini
ZABRANE
Kina zabranila izvoz medicinske opreme proizvođačima koji ne posjeduju dozvolu u Kini
PEKING – Nakon kritika pojedinih zemalja na kvalitetu medicinske opreme, Kina je ograničila izvoz samo na one kineske proizvođače koji posjeduju odobrenje Nacionalne administracije za medicinske proizvode.
Bolt pokreće dostavu u pet hrvatskih gradova
DOSTAVA
Bolt pokreće dostavu u pet hrvatskih gradova

ZAGREB - Europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev Bolt, od četvrtka pokreće uslugu dostave u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Dubrovniku, priopćili su iz Bolta.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE