GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predsjednik NO Podravke Dubravko Štimac dao ostavku

Predsjednik NO Podravke Dubravko Štimac dao ostavku
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2019 / 17:10
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Podravka je u utorak izvijestila da je ostavku na mjesto predsjednik Nadzornog odbora (NO) dao Dubravko Štimac, čelnik mirovinskog fonda PBZ Croatia osiguranja.

Kako se navodi u objavi Podravke na Zagrebačkoj burzi, Podravka je danas primila ostavku predsjednika NODubravka Štimca, koja stupa na snagu 30. lipnja 2019. godine.

Štimac, predsjednik Uprave PBZ Croatia osiguranje, društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, imenovan je predsjednikom NO Podravke u veljači 2012. godine.

Iz Podravke su ranije jutros izvijestili da su dva člana NO iz reda mirovinskih fondova dala ostavke - Damir Grbavac i Petar Vlaić.

Damir Grbavac dao je ostavku s učinkom od zaključenja prve redovne glavne skupštine koja će biti sazvana u 2019., Petar Vlaić je dao ostavku koja stupa na snagu 30. lipnja.

Petar Vlaić, predsjednik Uprave Erste Plavog mirovinskog fonda, izabran je za člana NO Podravke u rujnu 2010., a Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, izabran je u veljači 2017. godine.

Inače, Štimac, Grbavac i Vlaić morali su napustiti Podravkin NO na temelju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, prema kojima članovi mirovinskih fondova više ne mogu biti u nadzornim odborima trgovačkih društava u koja ulažu.

Tim je zakonskim izmjenama regulirano da mirovinski fondovi za člana nadzornog odbora tvrtke u koje je taj fond uložio moraju predložiti nezavisnog člana koji ima odgovarajuće stručne i druge kvalifikacije, a njega bi, na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav, imenovala Vlada.

Izmjenama je utvrđen i rok od šest mjeseci od njihova stupanja na snagu u kojem se trebaju održati glavne skupštine tvrtki, a kako bi se postojeći članovi nadzornog odbora iz redova "mirovinaca" zamijenili novim članovima.

Tagovi: Podravka, Dubravko Štimac:
PROČITAJ I OVO
Valamar Grupa pokreće novi ciklus ulaganja i transformacije poslovanja
ULAGANJA
Valamar Grupa pokreće novi ciklus ulaganja i transformacije poslovanja
ZAGREB - Valamar grupa najavila je u petak novi ciklus ulaganja s ciljem daljnje transformacije i razvoja poslovanja i fokusom na podizanje kvalitete turističkog portfelja, održivost i zeleni turizam te ulaganja u premium segment, digitalizaciju i internacionalizaciju poslovanja.
Kraš choco&café otvara se u centru Zagreba
GASTRO
Kraš choco&café otvara se u centru Zagreba
ZAGREB – Za sve ljubitelje slatkih delicija Kraš ima sjajnu vijest – Zagreb postaje bogatiji za novu adresu sa slasticama na glavnom zagrebačkom trgu pod nazivom Kraš choco&café. Na Trgu bana Josipa Jelačića otvara se novo omiljeno mjesto uređeno kao concept store, s vrhunskim slatkim proizvodima, mirisnom kavom te posebnom Kraševom ponudom.
Konzum, Dukat i Sana ponovo najveći donatori hrane
NA VRHU
Konzum, Dukat i Sana ponovo najveći donatori hrane
ZAGREB - Konzum, Dukat i Sana Delikatese i ove su godine primili nagradu "NajDonator" za najviše donirane hrane, koju dodjeljuju eurozastupnica Biljana Borzan i platforma "Mreža hrane".
Arena Hospitality kupio hotel u Austriji vrijedan 112 milijuna kuna
HOTELIJERI
Arena Hospitality kupio hotel u Austriji vrijedan 112 milijuna kuna
ZAGREB - Arena Hospitality Group nastavlja najavljeno proširenje vlastitog portfelja i širenje diljem regije srednje i istočne Europe.
Zastoj postrojenja amonijaka i uree u Petrokemiji
PROBLEMI
Zastoj postrojenja amonijaka i uree u Petrokemiji
ZAGREB - Iz kutinske Petrokemije u petak su izvijestili da su postrojenja za proizvodnju amonijaka i uree obustavljena zbog tehničkog kvara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE