GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PPF Telecom Group osnovala Cetin grupu u regionu centralno-istočne Evrope

PPF Telecom Group osnovala Cetin grupu u regionu centralno-istočne Evrope
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 10:12
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - PPF Telecom Group objavila je danas da je završila izdvajanja infrastrukture u Telenorovim poslovnim jedinicama u Srbiji, Madjarskoj i Bugarskoj, kao i osnivanje tri nove organizacije koje će poslovati u okviru Cetin grupe.

Prateći strategiju Grupe, Telenor Srbija izdvojila je telekomunikacionu infrastrukturu u nezavisnu kompaniju pod nazivom Cetin d.o.o.

Kako je saopšteno, dve kompanije imaće različit operativni model, poslovnu orijentaciju i upravljački fokus. Kao komercijalna kompanija, Telenor Srbija će se u potpunosti fokusirati na korisnike, njihove potrebe i kvalitet usluge, dok će Cetin, kao tehnološka kompanija, biti usmeren na unapredjenje kvaliteta telekomunikacione infrastrukture i njeno održavanje, efikasno korišćenje resursa i kapaciteta, kao i primenu novih rešenja.

Nakon što je infrastrukturna kompanija Cetin pre pet godina u Češkoj izdvojena iz komercijalne O2, PPF grupa je ovaj model prepoznala kao najefikasniji i odlučila da stečena znanja primeni i u drugim svojim telekomunikacionim kompanijama u regionu centralno-istočne Evrope.

"Pionirskim razdvajanjem kompanija O2 i Cetin, prvim takve vrste u Evropi, dokazali smo da posedujemo inovativni i preduzetnički duh. U 2018. smo preuzeli telekomunikacione kompanije mobilnog operatora Telenor i nepune dve godine kasnije primenili znanje i iskustvo na drugim tržištima. Time smo napravili sledeći odvažan korak u jačanju svoje pozicije u centralno-istočnoj Evropi. Verujem da će Cetin postati značajno infrastrukturno ime u regionu", rekao je akcionar PPF grupe i generalni direktor PPF Telekom grupe Ladislav Bartoniček.

Kompanija Telenor Srbija ostaće fokusirana na korisnike, usluge, proizvode, pružanje besprekornog korisničkog iskustva i prodaju. Kompanija će zadržati licence za mobilnu i fiksnu telefoniju, kao i regulatornu odgovornost za ispunjavanje svih obaveza u vezi sa mrežom, navodi se u saopštenju.

"Naši korisnici će osetiti prednosti daljeg unapredjenja kvaliteta mreže i usluge, kao i jačeg brenda. Potpuni fokus na korisnike znači da će Telenor biti još brži, fleksibilniji i inovativniji u razvoju novih usluga i ponuda po njihovoj meri. Gradićemo superiorno iskustvo u svim kanalima i odgovarati na rastuće potrebe i očekivanja korisnika", rekao je generalni direktor kompanije Telenor Srbija Mike Michel.

Cetin će u Srbiji upravljati svim aspektima mrežne infrastrukture i IT operacija. Kompanija će u potpunosti biti posvećena unapredjenju kvaliteta telekomunikacione infrastrukture, bržoj primeni novih tehnologija i energetski efikasnih rešenja i još boljem, dugoročno održivom investiranju.

Uz manju upotrebu energije, jedan od efekata biće i smanjenje uticaja na životnu sredinu.

"Cetin će u Srbiji pružati infrastrukturne usluge sa ciljem daljeg unapredjenja kapaciteta, konzistentnosti, pouzdanosti i sigurnosti, uz efektivno korišćenje infrastrukture jedne od najvećih LTE i LTE-A mobilnih telekomunikacionih mreža u zemlji. Superiorno iskustvo mreže i istorija tehnoloških inovacija razvijanih u okviru Telenora tokom 14 godina predstavljaju jaku osnovu za dalja unapredjenja, uz primenu znanja i iskustva iz Češke", rekao je generalni direktor Cetina u Srbiji Vladimir Skulić.

Dodao je da će se Cetin fokusirati na razvoj novih infrastrukturnih servisa, bržu primenu novih tehnoloških rešenja uz održivije investicije i otvoriti nove poslovne prilike za rast u Srbiji i drugim evropskim zemljama u kojima je PPF Telekom grupa prisutna.

PPF Telecom Group investira u finansijske usluge, telekomunikacije, biotehnologija, nekretnine i mašinstvo.

Tagovi: PPF Telecom Group, Cetin grupa, Telenor Srbija, Telenor, Mike Michel, Vladimir Skulić
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE