GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potvrđena predstečajna nagodba Tehnike

Potvrđena predstečajna nagodba Tehnike
EKSKLUZIVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2021 / 22:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Visoki trgovački sud potvrdio je predstečajnu nagodbu Tehnike, doznaje večeras SEEbiz.

Ova bi odluka i formalno trebala označiti novi početak za jednu od najuglednijih domaćih građevinskih kompanija. Tehnika je kroz svoju povijest izgradila oko 1.200 objekata. Kad bismo maknuli ono što je Tehnika izgradila u Zagrebu, ne biste prepoznali vizuru grada, a to su primjerice toranj na Sljemenu, krematorij, Kaptol centar, većina poslovnih objekata u Ulica grada Vukovara, uključujući i Lisinski, Avenue Mall, Muzej suvremene umjetnosti, Autobusni kolodvor, garaže na Langovu trgu, Kvaternikov trg, Tuškanac, Cvjetni trg te više od 30.000 stanova…

Tvrtka osnovana 1947. je zadnjih dana veljače ove godine sklopila predstečajnu nagodbu sa svojim vjerovnicima koji su potraživali nešto više od 286 milijuna kuna.

Podsjetimo, kineski investitori su jedna od mogućnosti za strateškog partnera, a kako je nedavno otkrio predsjednik Uprave Tehnike Zlatko Sirovec, vode se razgovori sa četiri moguća strateška partnera. To su respektabilne tvrtke iz Kanade, Kine, Australije i Njemačke.

Tagovi: Tehnika, Zlatko Sirovec
PROČITAJ I OVO
Pomorci nikad nisu bili ovako traženi
POTRAŽNJA
Pomorci nikad nisu bili ovako traženi
RIJEKA - Povećana gospodarska aktivnost dovela je do buma vozarina i potražnje za brodskim prostorom, a rat u Ukrajini znatno je otežao ukrcaj pomoraca iz Rusije i Ukrajine koji čine ozbiljan postotak pomorskih časnika u svijetu.
Krah Beroševa projekta Novog imunološkog zavoda
NEUSPJEH
Krah Beroševa projekta Novog imunološkog zavoda
ZAGREB - Novi Imunološki zavod trebao se graditi u Brezju, ministar ga je najavljivao kao nacionalno blago, a sada je sve blokirano jer je država još uvijek u sporu s unucima poznatog židovskog bankara i poduzetnika koji traže povrat svoje djedovine.
Luka Koper: Europske luke su pod velikim pritiskom
PRITISAK
Luka Koper: Europske luke su pod velikim pritiskom
KOPER - Luka Koper i cjelokupna slovenska logistika suočeni su s brojnim izazovima zbog kašnjenja u lancima opskrbe i rasta cijena energenata. Popunjenost skladišnih površina veliki je pritisak za Luku Koper.
Proizvodnja drva 4,7 posto manja, cijene 2,3 posto više
DRVO
Proizvodnja drva 4,7 posto manja, cijene 2,3 posto više
ZAGREB - U Hrvatskoj je u 2021. bilo oko 2,75 milijuna hektara šumskog zemljišta, gotovo isto kao i godinu dana prije, proizvedeno je ukupno 4,98 milijuna kubičnih metara drva ili 4,7 posto manje, a prosječne cijene prodanog drveta su porasle za 2,3 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Smanjuje se broj stečajeva i likvidacija hrvatskih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Smanjuje se broj stečajeva i likvidacija hrvatskih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE