GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji Vispak

Potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji Vispak
CERTIFIKAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2022 / 16:38
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Nakon što su u junu prošle godine dobili IFS v 6,1 certifikat i time dokazali svjetski standard kontrole sigurnosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača, kompanija Vispak je završila i certifikaciju po zahtjevima IFS verzije 7.

Vispak je još jednom potvrdio da je na visokoj razini usklađenosti, s obzirom na to da nova verzija norme uključuje proširene i iznimno visoke zahtjeve, te pooštrene kriterije ocjenjivanja i ispunjavanja istih.

„Ispunjavanjem zahtjeva vezanih uz pozitivnu i snažnu kulturu sigurnosti hrane u kompaniji, dokazali smo usklađenost sa novim zakonodavnim okvirom na nivou EU. To nam osigurava prednosti u vidu povećanja produktivnosti, zadovoljstva kupaca, smanjenja broja internih neusklađenosti te smanjenje troškova izazvanih ljudskom pogreškom. Time dodatno jačamo povjerenje u kvalitet i sigurnost naših proizvoda“ – navodi Nina Mujanović Bijedić, direktorica kompanije Vispak.

Kroz IFS Food norme zadovoljavaju se kriteriji sistema upravljanja sigurnošću prehrambenim proizvodima, uslugama, kriteriji dobrih praksi, zakonodavstva i potreba i zahtjeva kupaca.

„Certificiranje sistema sigurnosti i kvaliteta proizvoda u Vispaku, prema zahtjevima standarda IFS Food v 7, pokazuje našu dosljednu opredijeljenost i predanost u području sigurnosti, kvaliteta hrane, ispunjavanja BH i EU legislative i zahtjeva naših potrošača i inozemnih kupaca. Naša opredjeljenost integriranim sistemima sigurnosti, kroz ispunjenje zahtjeva nekoliko međunarodnih standarda (uz IFS koji je vrh piramide sigurnosti), olakšava domaće i međunarodno poslovanje i povećava zadovoljstvo konzumenata naših proizvoda. Stavlja nam kao imperativ kontinuirano poboljšanje kroz nadzor i korektivne mjere, a sve u cilju stalnog povećanja reputacije naših članica, snage brendova i korporativne slike AS Holding grupacije“ – istakla je prof. dr. Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga.

Tagovi: Nina Mujanović Bijedić, Vispak, Amela Semić, AS Holding
PROČITAJ I OVO
Balenciagin kreativni direktor nakon šokantne kampanje: Osuđujem zlostavljanje djece
ISPRIČAO SE
Balenciagin kreativni direktor nakon šokantne kampanje: Osuđujem zlostavljanje djece
ZAGREB - Balenciagin kreativni direktor Demna Gvasalia uputio je ispriku javnosti nakon što je objavljena kampanja koja glorificira pedofiliju.
Adidas potvrdio godišnje prognoze unatoč ispadanju Njemačke
PROGNOZE
Adidas potvrdio godišnje prognoze unatoč ispadanju Njemačke
BERLIN - Njemački proizvođač sportske obuće i odjeće Adidas ostao je na samo tri od sedam sponzoriranih momčadi na svjetskom nogometnom prvenstvu, no kompanija ostaje pri svojim prognozama prodaje za vrijeme turnira, rekao je Adidasov glasnogovornik nakon ispadanja Njemačke.
Delhaize će u 2023. otvoriti između 40 i 50 trgovina u Srbiji
PLANOVI
Delhaize će u 2023. otvoriti između 40 i 50 trgovina u Srbiji
BEOGRAD - Konferencija CEO Summit Belgrade, u organizaciji InStore Media i uz medijsku podršku sedmičnika NIN, okupila je poslovnu elitu i predstavnike velikih međunarodnih institucija.
Pepsi je dobio prve Tesla kamione
KAMIONI
Pepsi je dobio prve Tesla kamione
SPARKS - Američki proizvođač pića Pepsi dobio je prve električne kamione proizvođača električnih vozila Tesla pod nazivom Semi. Primopredaja vozila obavljena je na posebnom događaju u tvornici Tesla u gradu Sparks u američkoj državi Nevada, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Paladina najavio značajnu reformu korporativnog upravljanja državnim poduzećima
NAJAVE
Paladina najavio značajnu reformu korporativnog upravljanja državnim poduzećima
ZAGREB - Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina u petak je najavio značajnu reformu u području korporativnog upravljanja poduzećima u državnom vlasništvu, apostrofiravši da će nadzorni odbori biti neovisni u izboru uprava društava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE