GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potres u Zagrebu pogodio rezultate Triglava

Potres u Zagrebu pogodio rezultate Triglava
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2020 / 08:53
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Neto dobit najvećeg slovenskog osiguravajućeg društva smanjila se za 12 posto u prvom kvartalu ove godine i iznosi 22,4 milijuna eura.

Udio dobiti prije oporezivanja koji proizlazi iz osiguravajuće-tehničkog dijela poslovanja iznosio je 15,3 milijuna eura (indeks 78).

Njegovo je smanjenje u prvom redu posljedica masovnih štetnih događaja zbog kojih su se u tom razdoblju povećale rezervacije šteta imovinskih osiguranja.

Iz komentara predsjednika Uprave Andreja Slapara može se razabrati da je za pad dobiti uglavnom kriv potres u Zagrebu.
Predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav, Andrej Slapar, rekao je:

„Iako se ekonomski uslovi pogoršavaju, u prvom tromjesečju ove godine nisu negativno utjecali na premijski dio našeg poslovanja. Procjenjujemo da su portfelji osiguranja i investicija Grupe Triglav dovoljno otporni te da je pozicija kapitala odgovarajuća te da se možemo uspješno suočiti s povećanim rizicima koje u poslovno okruženje donose prilike zbog pandemije novog koronavirusa. Masovni štetni događaji u prvom kvartalu godine (potres u Zagrebu i nevrijeme s tučom u Sloveniji) u usporedbi s prošlom godinom smanjili su tromjesečnu dobit. Takve štete, posebno ako nastanu u prvom kvartalu, uzrokuju godišnju volatilnost poslovnog rezultata, no procjenjujemo da zbog našeg godišnjeg agregatnog programa reosiguranja neće znatnije utjecati na ispunjavanje naših ciljeva na godišnjoj razini.“

Čini se da je utjecaj epidemije i dalje umjeren, ali mjere za suzbijanje epidemije uvedene su tek krajem tromjesečja. Zbog epidemije, Triglav skreće pozornost uglavnom na povećanu nesigurnost.

Grupa na osnovi analize scenarija procjenjuje da u nastavku godine može doći do smanjenja planiranih godišnjih kategorija poslovanja te predviđa da će pouzdaniju procjenu o tome moći dati na polugodištu.

Trenutno procjenjuje da je njen portfelj osiguranja i investicija dovoljno otporan, a pozicija kapitala odgovarajuća te da se može uspješno nositi s povećanim rizicima koji proizlaze iz aktuelnih prilika.

Ostaje predana svojoj viziji da fokusirajući se na klijente dinamično razvija nove načine poslovanja koji su temelj odgovornog dugoročnog razvoja Grupe te da istovremeno posluje isplativo i sigurno.

Tagovi: Triglav, Andrej slapar, potres u Zagrebu, poslovni rezultati, osiguravatelji
PROČITAJ I OVO
Tramišak odbila natječaj na koji se mogla javiti samo jedna tvrtka
POTEZI
Tramišak odbila natječaj na koji se mogla javiti samo jedna tvrtka
ZAGREB - Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak kazala je u razgovoru za subotnji Jutarnji list da je odbila raspisati natječaj kad je shvatila da se na njega može javiti samo jedna tvrtka te je posao povjerila državnoj Financijskoj agenciji (Fina).
Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
RAST
Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
KOPER - Grupa Luka Koper je od siječnja do rujna 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećala prihode od prodaje usluga za devet posto na 168,2 milijuna eura.
Farmaceutske tvrtke rade ili su pripremne za prilagodbu cjepiva varijanti omicron
CJEPIVO
Farmaceutske tvrtke rade ili su pripremne za prilagodbu cjepiva varijanti omicron
LONDON - Veći broj farmaceutskih tvrtki objavio je da radi na prilagođavanju cjepiva novoj zabrinjavajućoj varijanti koronavirusa koja je izazvala zabrane putovanja širom svijeta, piše njemačka novinska agencija dpa.
Izvrsni rezultati Cinkarne Celje
SJAJNE BROJKE
Izvrsni rezultati Cinkarne Celje
ANALIZA - Cinkarna Celje nastavlja izvrsno poslovati i u 2021. godini.
EK predlaže suspenziju zračnog prometa s Južnom Afrikom zbog nove varijante virusa
SUSPENZIJA
EK predlaže suspenziju zračnog prometa s Južnom Afrikom zbog nove varijante virusa
BRUXELLES - Europska komisija je u petak predložila državama članicama EU-a da obustave letove iz Južne Afrike i drugih zemalja u kojima je otkrivena nova varijanta koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE