GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potres u Zagrebu pogodio rezultate Triglava

Potres u Zagrebu pogodio rezultate Triglava
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2020 / 08:53
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Neto dobit najvećeg slovenskog osiguravajućeg društva smanjila se za 12 posto u prvom kvartalu ove godine i iznosi 22,4 milijuna eura.

Udio dobiti prije oporezivanja koji proizlazi iz osiguravajuće-tehničkog dijela poslovanja iznosio je 15,3 milijuna eura (indeks 78).

Njegovo je smanjenje u prvom redu posljedica masovnih štetnih događaja zbog kojih su se u tom razdoblju povećale rezervacije šteta imovinskih osiguranja.

Iz komentara predsjednika Uprave Andreja Slapara može se razabrati da je za pad dobiti uglavnom kriv potres u Zagrebu.
Predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav, Andrej Slapar, rekao je:

„Iako se ekonomski uslovi pogoršavaju, u prvom tromjesečju ove godine nisu negativno utjecali na premijski dio našeg poslovanja. Procjenjujemo da su portfelji osiguranja i investicija Grupe Triglav dovoljno otporni te da je pozicija kapitala odgovarajuća te da se možemo uspješno suočiti s povećanim rizicima koje u poslovno okruženje donose prilike zbog pandemije novog koronavirusa. Masovni štetni događaji u prvom kvartalu godine (potres u Zagrebu i nevrijeme s tučom u Sloveniji) u usporedbi s prošlom godinom smanjili su tromjesečnu dobit. Takve štete, posebno ako nastanu u prvom kvartalu, uzrokuju godišnju volatilnost poslovnog rezultata, no procjenjujemo da zbog našeg godišnjeg agregatnog programa reosiguranja neće znatnije utjecati na ispunjavanje naših ciljeva na godišnjoj razini.“

Čini se da je utjecaj epidemije i dalje umjeren, ali mjere za suzbijanje epidemije uvedene su tek krajem tromjesečja. Zbog epidemije, Triglav skreće pozornost uglavnom na povećanu nesigurnost.

Grupa na osnovi analize scenarija procjenjuje da u nastavku godine može doći do smanjenja planiranih godišnjih kategorija poslovanja te predviđa da će pouzdaniju procjenu o tome moći dati na polugodištu.

Trenutno procjenjuje da je njen portfelj osiguranja i investicija dovoljno otporan, a pozicija kapitala odgovarajuća te da se može uspješno nositi s povećanim rizicima koji proizlaze iz aktuelnih prilika.

Ostaje predana svojoj viziji da fokusirajući se na klijente dinamično razvija nove načine poslovanja koji su temelj odgovornog dugoročnog razvoja Grupe te da istovremeno posluje isplativo i sigurno.

Tagovi: Triglav, Andrej slapar, potres u Zagrebu, poslovni rezultati, osiguravatelji
PROČITAJ I OVO
Jadrolinija: Prepolovljen promet i prihodi od karata
LOŠA GODINA
Jadrolinija: Prepolovljen promet i prihodi od karata
RIJEKA - Brodovima Jadrolinije u prvih šest mjeseci ove godine prevezeno je 52 posto putnika i 62 posto vozila manje u odnosu na isto razdoblje lani te je ostvareno 42 posto komercijalnih prihoda od prodaje karata.
Fina: Poduzetnici iz šest županija ostvarili 80 posto ukupne lanjske neto dobiti
DOBIT
Fina: Poduzetnici iz šest županija ostvarili 80 posto ukupne lanjske neto dobiti

ZAGREB - Preliminarni rezultati poduzetnika u prošloj godini pokazuju da su poduzetnici u šest županija - Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Varaždinskoj i Splitsko-dalmatinskoj - ostvarili 80,4 posto ukupne lanjske neto dobiti poduzetnika, podaci su Fine.

Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
OTKAZI
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
DUBAI - Emirates će zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa vjerojatno otpustiti 9.000 ljudi, najavio je njen predsjednik Tim Clark.
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
POVRATAK
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
ZAGREB - Niskobudžetna aviokompanija easyJet je odlučila s krajem ovog mjeseca pokrenuti promet i prema drugim zračnim lukama u Hrvatskoj.
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna
SMIJURIJA
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna

ZAGREB - Tvrtka Porta Adriatica d.o.o., kojoj su osnivači bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović i arhitekt Otto Barić mlađi, prošle godine nije ostvarila ni kune prihoda, a ukupni gubitak je 20.308 kuna, objavljeno je u predanom računu dobiti i gubitka.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE