GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisani ugovori o nabavi 15 autobusa riječkog Autotroleja

Potpisani ugovori o nabavi 15 autobusa riječkog Autotroleja
AUTOBUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 16:02
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Ugovori o nabavi 15 novih autobusa riječkoga gradskog prijevoznika Autotroleja, vrijedni nešto više od 18 milijuna kuna, potpisani su u četvrtak u Rijeci s tvrtkama "Autobus" i "Auto-Hrvatska PSC".

S tvrtkom "Autobus" potpisan je ugovor o nabavi pet solo dizelskih prigradskih autobusa marke -H kapaciteta 73 putnika. Vozila su vrijedna 8,2 milijuna kuna.. S tvrtkom "Auto-Hrvatska PSC" ugovorena je nabava 10 minibusa Otokar Navigo, kapaciteta 47 putnika, vrijednih 10,1 milijun kuna.

Ti se autobusi nabavljaju u sklopu projekta "Jačanje sustava javnog prijevoza", koji obuhvaća 32 nova autobusa, uvođenje informativnih displeja na autobusnim postajama, postavljanje novih pametnih semafora na raskrižjima i izradu mobilne i web-aplikacije za najavu dolaska autobusa.

Ukupna vrijednost projekta je 81 milijun kuna, od čega je 65,6 milijuna nepovratnog novca iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija", a u financiranju preostalog dijela sudjeluju Autotrolej, Grad Rijeka i gradska tvrtka Rijeka promet. Autobusi će se isporučiti u prvoj polovici iduće godine.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je istaknuo da se nastavila nabava autobusa unatoč problemima u komunalnom društvu Autotroleju, koji su, kako je rekao, ponajprije izazvani pandemijom koronavirusa, prekidom vožnji te sadašnjim radom u smanjenom opsegu. Novi autobusi smanjuju troškove održavanja i povećavaju standard usluge korisnicima prijevoza, istaknuo je.

U tijeku su natječaji za preostale dvije skupine autobusa iz projekta, sedam zglobnih, niskopodnih dizelskih autobusa i 10 solo niskopodnih gradskih autobusa na stlačeni prirodni plin, rekao je gradonačelnik. Prošle godine su uz pomoć europskih fondova u sklopu drugog projekta kupljena 22 nova autobusa. Proteklih nekoliko godina kupljeno je 40 novih plinskih autobusa za gotovo 74 milijuna kuna. Tako Autotrolej sada ima 156 vozila, a prosječna im se starost smanjuje na šest godina.

Direktor Autotroleja Alberto Kontuš istaknuo je da će novi autobusi toj tvrtki donijeti mnogo pozitivnog, smanjit će troškove zbog niže potrošnje goriva u odnosu prema starima, a ekološki su prihvatljiviji i sigurniji za putnike.

U ime tvrtke "Auto-Hrvatska" ugovor je potpisao Mario Fabek, a u ime tvrtke "Autobus" Robert Vrhovski.

Tagovi: Autotrolej, Rijeka, tvrtka Autobus, Otokar Navigo, Iveco Crossway, Auto-Hrvatska
PROČITAJ I OVO
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
ZAGREB - Institut IGH izvijestio je kako uslijed otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 i mjerama koje se poduzimaju radi sprečavanja širenja zaraze sa tom bolešću, Društvo nije bilo u mogućnosti ispuniti propisane obveze u vezi objave tromjesečnog izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine, a u rokovima i na način propisan Zakonom o tržištu kapitala.
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
PAD
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
MUNCHEN - Allianz je nastavio uspješno svladavati izazove aktualne krize, te je u drugom tromjesečju 2020. godine ostvario vrlo dobre rezultate. Pa ipak, s obzirom na tekuću neizvjesnost i nedoumice, trenutno ne žele izaći s ažuriranom prognozom operativne dobiti za 2020. godinu.
SAS reducira broj letova prema Splitu
LETOVI
SAS reducira broj letova prema Splitu
STOCKHOLM - Scandinavian Airlines (SAS) objavio je svoj red letenja za kolovoz u kojem će značajno reducirati broj tjednih letova prema Zračnoj luci Split.
Hrvatski pivari u 2019. sa 17,8 posto manjom dobiti
PIVO
Hrvatski pivari u 2019. sa 17,8 posto manjom dobiti
ZAGREB - Proizvođači piva u Hrvatskoj prošle su godine ostvarili 2,3 milijarde kuna ukupnih prihoda i ostvarili konsolidiranu dobit od 284,4 milijuna kuna, ili 17,8 posto manju u odnosu na 2018. godinu, objavila je Financijska agencija (Fina).
Petrokemija: Skladište amonijevog nitrata je pod nadzorom
POD NADZOROM
Petrokemija: Skladište amonijevog nitrata je pod nadzorom
KUTINA - Kutinska Petrokemija oglasila se povodom jučerašnje razorne eksplozije skladišta amonijevog nitrata u Bejrutu priopćivši kako i sami proizvode te skladište amonijev nitrat, ali da je skladište pod kontinuiranim nadzorom te da je ulaz u njega strogo ograničen.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE