GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisani ugovori o nabavi 15 autobusa riječkog Autotroleja

Potpisani ugovori o nabavi 15 autobusa riječkog Autotroleja
AUTOBUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 16:02
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Ugovori o nabavi 15 novih autobusa riječkoga gradskog prijevoznika Autotroleja, vrijedni nešto više od 18 milijuna kuna, potpisani su u četvrtak u Rijeci s tvrtkama "Autobus" i "Auto-Hrvatska PSC".

S tvrtkom "Autobus" potpisan je ugovor o nabavi pet solo dizelskih prigradskih autobusa marke -H kapaciteta 73 putnika. Vozila su vrijedna 8,2 milijuna kuna.. S tvrtkom "Auto-Hrvatska PSC" ugovorena je nabava 10 minibusa Otokar Navigo, kapaciteta 47 putnika, vrijednih 10,1 milijun kuna.

Ti se autobusi nabavljaju u sklopu projekta "Jačanje sustava javnog prijevoza", koji obuhvaća 32 nova autobusa, uvođenje informativnih displeja na autobusnim postajama, postavljanje novih pametnih semafora na raskrižjima i izradu mobilne i web-aplikacije za najavu dolaska autobusa.

Ukupna vrijednost projekta je 81 milijun kuna, od čega je 65,6 milijuna nepovratnog novca iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija", a u financiranju preostalog dijela sudjeluju Autotrolej, Grad Rijeka i gradska tvrtka Rijeka promet. Autobusi će se isporučiti u prvoj polovici iduće godine.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je istaknuo da se nastavila nabava autobusa unatoč problemima u komunalnom društvu Autotroleju, koji su, kako je rekao, ponajprije izazvani pandemijom koronavirusa, prekidom vožnji te sadašnjim radom u smanjenom opsegu. Novi autobusi smanjuju troškove održavanja i povećavaju standard usluge korisnicima prijevoza, istaknuo je.

U tijeku su natječaji za preostale dvije skupine autobusa iz projekta, sedam zglobnih, niskopodnih dizelskih autobusa i 10 solo niskopodnih gradskih autobusa na stlačeni prirodni plin, rekao je gradonačelnik. Prošle godine su uz pomoć europskih fondova u sklopu drugog projekta kupljena 22 nova autobusa. Proteklih nekoliko godina kupljeno je 40 novih plinskih autobusa za gotovo 74 milijuna kuna. Tako Autotrolej sada ima 156 vozila, a prosječna im se starost smanjuje na šest godina.

Direktor Autotroleja Alberto Kontuš istaknuo je da će novi autobusi toj tvrtki donijeti mnogo pozitivnog, smanjit će troškove zbog niže potrošnje goriva u odnosu prema starima, a ekološki su prihvatljiviji i sigurniji za putnike.

U ime tvrtke "Auto-Hrvatska" ugovor je potpisao Mario Fabek, a u ime tvrtke "Autobus" Robert Vrhovski.

Tagovi: Autotrolej, Rijeka, tvrtka Autobus, Otokar Navigo, Iveco Crossway, Auto-Hrvatska
PROČITAJ I OVO
Kraš: Bruto dobit porasla 34%, dobra očekivanja za cijelu 2021.
RAST
Kraš: Bruto dobit porasla 34%, dobra očekivanja za cijelu 2021.
ZAGREB – Rezultati poslovanja Kraš grupe u trećem tromjesečju 2021. godine potvrđuju kontinuitet trenda rasta u svim segmentima poslovanja. Konsolidirani ukupni prihodi iznose 759,2 milijuna kuna, što je za 53,2 milijuna kuna, odnosno 7,5 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Adris: Prihodi gotovo dosegnuli pretpandemijsku razinu
DOBRA GODINA
Adris: Prihodi gotovo dosegnuli pretpandemijsku razinu
ZAGREB - Adris grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 605 milijuna kuna neto dobiti, što je značajan rast u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 141 milijun kuna, uz rast ukupnih prihoda za 23 posto, na 4,51 milijardu kuna, objavili su u četvrtak iz te tvrtke.
Gubitak Grupacije Đuro Đaković povećan čak 68,5%
POGORŠANJE
Gubitak Grupacije Đuro Đaković povećan čak 68,5%
ZAGREB - Đuro Đaković grupacija u prvih devet ovogodišnjih mjeseci poslovala je s gubitkom od 53,6 milijuna kuna, što je za 68,5 posto više nego lani, kada je u istom razdoblju gubitak iznosio 31,8 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće objavljeno u četvrtak.
Grupa Končar ostvarila trostruko veću neto dobit u odnosu na isto razdoblje prošle godine
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar ostvarila trostruko veću neto dobit u odnosu na isto razdoblje prošle godine
ZAGREB - Grupa KONČAR je u trećem kvartalu 2021. godine zabilježila dvoznamenkasti rast svih ključnih pokazatelja poslovanja.
Oštar pad neto dobiti Petrokemije
SUNOVRAT
Oštar pad neto dobiti Petrokemije
ZAGREB - Petrokemija je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 19 milijuna kuna, znatno manje u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 315 milijuna kuna, pokazuje u četvrtak objavljeno financijsko izvješće toga proizvođača mineralnih gnojiva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE