GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisani ugovori o nabavi 15 autobusa riječkog Autotroleja

Potpisani ugovori o nabavi 15 autobusa riječkog Autotroleja
AUTOBUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 16:02
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Ugovori o nabavi 15 novih autobusa riječkoga gradskog prijevoznika Autotroleja, vrijedni nešto više od 18 milijuna kuna, potpisani su u četvrtak u Rijeci s tvrtkama "Autobus" i "Auto-Hrvatska PSC".

S tvrtkom "Autobus" potpisan je ugovor o nabavi pet solo dizelskih prigradskih autobusa marke -H kapaciteta 73 putnika. Vozila su vrijedna 8,2 milijuna kuna.. S tvrtkom "Auto-Hrvatska PSC" ugovorena je nabava 10 minibusa Otokar Navigo, kapaciteta 47 putnika, vrijednih 10,1 milijun kuna.

Ti se autobusi nabavljaju u sklopu projekta "Jačanje sustava javnog prijevoza", koji obuhvaća 32 nova autobusa, uvođenje informativnih displeja na autobusnim postajama, postavljanje novih pametnih semafora na raskrižjima i izradu mobilne i web-aplikacije za najavu dolaska autobusa.

Ukupna vrijednost projekta je 81 milijun kuna, od čega je 65,6 milijuna nepovratnog novca iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija", a u financiranju preostalog dijela sudjeluju Autotrolej, Grad Rijeka i gradska tvrtka Rijeka promet. Autobusi će se isporučiti u prvoj polovici iduće godine.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je istaknuo da se nastavila nabava autobusa unatoč problemima u komunalnom društvu Autotroleju, koji su, kako je rekao, ponajprije izazvani pandemijom koronavirusa, prekidom vožnji te sadašnjim radom u smanjenom opsegu. Novi autobusi smanjuju troškove održavanja i povećavaju standard usluge korisnicima prijevoza, istaknuo je.

U tijeku su natječaji za preostale dvije skupine autobusa iz projekta, sedam zglobnih, niskopodnih dizelskih autobusa i 10 solo niskopodnih gradskih autobusa na stlačeni prirodni plin, rekao je gradonačelnik. Prošle godine su uz pomoć europskih fondova u sklopu drugog projekta kupljena 22 nova autobusa. Proteklih nekoliko godina kupljeno je 40 novih plinskih autobusa za gotovo 74 milijuna kuna. Tako Autotrolej sada ima 156 vozila, a prosječna im se starost smanjuje na šest godina.

Direktor Autotroleja Alberto Kontuš istaknuo je da će novi autobusi toj tvrtki donijeti mnogo pozitivnog, smanjit će troškove zbog niže potrošnje goriva u odnosu prema starima, a ekološki su prihvatljiviji i sigurniji za putnike.

U ime tvrtke "Auto-Hrvatska" ugovor je potpisao Mario Fabek, a u ime tvrtke "Autobus" Robert Vrhovski.

Tagovi: Autotrolej, Rijeka, tvrtka Autobus, Otokar Navigo, Iveco Crossway, Auto-Hrvatska
PROČITAJ I OVO
EU traži od AstraZenece da objavi ugovor o cjepivu
UGOVOR
EU traži od AstraZenece da objavi ugovor o cjepivu
BRUXELLES - Europska unija zatražila je od AstraZenece da objavi ugovor o opskrbi Unije cjepivom protiv covida-19 nakon što je glavni izvršni direktor kompanije otkrio povjerljive odredbe ugovora, rekao je u srijedu europski dužnosnik.
Prodaja šampanjca u 2020. pala 18 posto
ŠAMPANJA
Prodaja šampanjca u 2020. pala 18 posto
PARIZ - Pandemija koronavirusa nije ljudima ostavila puno prostora za slavlje u 2020., što se očitovalo i u padu prodaje šampanjca za 18 posto, pokazuju podaci francuske udruge proizvođača Comite Interprofessional du Vin de Champagne (CIVC).
AstraZeneca: Ugovor s EU-om nije obvezujući
IZVOR PROBLEMA
AstraZeneca: Ugovor s EU-om nije obvezujući
LONDON - Izvršni direktor farmaceutske kompanije AstraZenece Pascal Soriot izjavio je u srijedu da ugovor potpisan s Europskom unijom o isporukama cjepiva nije obvezujući i pozvao je europske vlade, koje bjesne zbog kašnjenja isporuka, da ne budu toliko osjetljive.
Donacija Francka za potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije
DONACIJE
Donacija Francka za potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije
ZAGREB – Kako bi iskazao svoju solidarnost s građanima na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, Franck je osigurao donaciju u vrijednosti višoj od 400.000 kuna, od čega 200.000 kuna u financijskim sredstvima.
Američki restorani neće ove godine nadoknaditi gubitke iz 2020.
RESTORANI
Američki restorani neće ove godine nadoknaditi gubitke iz 2020.
NEW YORK - Očekivani 11-postotni rast prometa u američkim restoranima u 2021. godini neće biti dovoljan da nadoknadi velike gubitke koje je u 2020. prouzročila pandemija koronavirusa, pokazuje istraživanje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE