GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisani ugovori o nabavi 15 autobusa riječkog Autotroleja

Potpisani ugovori o nabavi 15 autobusa riječkog Autotroleja
AUTOBUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 16:02
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Ugovori o nabavi 15 novih autobusa riječkoga gradskog prijevoznika Autotroleja, vrijedni nešto više od 18 milijuna kuna, potpisani su u četvrtak u Rijeci s tvrtkama "Autobus" i "Auto-Hrvatska PSC".

S tvrtkom "Autobus" potpisan je ugovor o nabavi pet solo dizelskih prigradskih autobusa marke -H kapaciteta 73 putnika. Vozila su vrijedna 8,2 milijuna kuna.. S tvrtkom "Auto-Hrvatska PSC" ugovorena je nabava 10 minibusa Otokar Navigo, kapaciteta 47 putnika, vrijednih 10,1 milijun kuna.

Ti se autobusi nabavljaju u sklopu projekta "Jačanje sustava javnog prijevoza", koji obuhvaća 32 nova autobusa, uvođenje informativnih displeja na autobusnim postajama, postavljanje novih pametnih semafora na raskrižjima i izradu mobilne i web-aplikacije za najavu dolaska autobusa.

Ukupna vrijednost projekta je 81 milijun kuna, od čega je 65,6 milijuna nepovratnog novca iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija", a u financiranju preostalog dijela sudjeluju Autotrolej, Grad Rijeka i gradska tvrtka Rijeka promet. Autobusi će se isporučiti u prvoj polovici iduće godine.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je istaknuo da se nastavila nabava autobusa unatoč problemima u komunalnom društvu Autotroleju, koji su, kako je rekao, ponajprije izazvani pandemijom koronavirusa, prekidom vožnji te sadašnjim radom u smanjenom opsegu. Novi autobusi smanjuju troškove održavanja i povećavaju standard usluge korisnicima prijevoza, istaknuo je.

U tijeku su natječaji za preostale dvije skupine autobusa iz projekta, sedam zglobnih, niskopodnih dizelskih autobusa i 10 solo niskopodnih gradskih autobusa na stlačeni prirodni plin, rekao je gradonačelnik. Prošle godine su uz pomoć europskih fondova u sklopu drugog projekta kupljena 22 nova autobusa. Proteklih nekoliko godina kupljeno je 40 novih plinskih autobusa za gotovo 74 milijuna kuna. Tako Autotrolej sada ima 156 vozila, a prosječna im se starost smanjuje na šest godina.

Direktor Autotroleja Alberto Kontuš istaknuo je da će novi autobusi toj tvrtki donijeti mnogo pozitivnog, smanjit će troškove zbog niže potrošnje goriva u odnosu prema starima, a ekološki su prihvatljiviji i sigurniji za putnike.

U ime tvrtke "Auto-Hrvatska" ugovor je potpisao Mario Fabek, a u ime tvrtke "Autobus" Robert Vrhovski.

Tagovi: Autotrolej, Rijeka, tvrtka Autobus, Otokar Navigo, Iveco Crossway, Auto-Hrvatska
PROČITAJ I OVO
Zvonko Zubak još nije uplatio kupoprodajni iznos za Vitezit
PROBLEMI
Zvonko Zubak još nije uplatio kupoprodajni iznos za Vitezit
SARAJEVO - Više od dva mjeseca nakon završetka javnog nadmetanja za prodaju, kupac "Vitezita", u srednjoj Bosni, nije uplatio ugovoreni iznos od oko deset i pol miliona KM (oko 5,6 miliona eura).
Pfizer: Najvjerojatnije će trebati i treća doza cjepiva
CIJEPLJENJE
Pfizer: Najvjerojatnije će trebati i treća doza cjepiva
NEW YORK - Direktor kompanije Pfizer Albert Bourla rekao je danas da je "najvjerojatnije" potrebna i treća doza cjepiva, 12 mjeseci nakon druge doze.
Norveška odgađa odluku o uporabi cjepiva AstraZenece
ODGODA
Norveška odgađa odluku o uporabi cjepiva AstraZenece
OSLO - Norveškoj treba više vremena da procijeni hoće li nastaviti s uporabom cjepiva AstraZenece ili će ga izbaciti iz programa cijepljenja, rekao je ministar zdravstva Ben Hoeie u četvrtak.
PepsiCo povećao prihode i dobit u prvom kvartalu
RAST
PepsiCo povećao prihode i dobit u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki prehrambeni div PepsiCo izvijestio je u četvrtak o rastu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, profitirajući od gomilanja zaliha pića i grickalica u razdoblju pandemijskih ograničenja gospodarskog i društvenog života.
Raste interes za eksperimentalno cjepivo CureVac
CJEPIVA
Raste interes za eksperimentalno cjepivo CureVac
BERLIN - Njemačka biotehnološka tvrtka CureVac priopćila je u četvrtak da proteklih dana bilježi porast zahtjeva za svoje eksperimentalno cjepivo u trenutku kada raste zabrinutost zbog nuspojava drugih cjepiva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE