GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisan ugovor za modernizaciju pruge Beograd-Bar

Potpisan ugovor za modernizaciju pruge Beograd-Bar
PRUGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 18:00
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i modernizaciju deonice pruge Beograd-Bar od Valjeva, preko Vrbnice, do granice s Crnom Gorom, danas je potpisan u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i nfrastrukture Srbije.

Ugovor su potpisali v.d. generalnog direktora “Infrastruktura železnica Srbije” Nebojša Šurlan i v.d. generalnog direktora “RŽD internešenel” Sergej Stoljarov, saopštilo je Ministarstvo.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali ministarka Zorana Mihajlović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i prvi zamenik generalnog direktora “Ruskih železnica” Sergej Pavlov.

Mihajlović je kazala da je zadovoljna saradnjom s ruskom kompanijom “koja svojim načinom rada, dinamikom i kvalitetom na najvažnijem i najzahtevnijem projektu modernizacije pruge Beograd-Budimpešta potvrdjuje da će uspešno odgovoriti i ovom zadatku”.

“Rekonstrukcija barske pruge je teška i zahtevna, ima 250 tunela i više od 230 mostova, ali verujem da će ‘Ruske železnice’ odgovoriti i ovom zadatku i da ćemo 2022. započeti radove”, rekla je ona.

Dodala je da je Srbija rešena da ulaže u infrastrukturu, naročito u železničku, koja je, kako je istakla, za razvoj zemlje jednako važna kao i drumska.

“Gradićemo i brzu prugu Beograd-Niš, kao i Niš-Preševo, rekonstruišemo regionalne pruge. Verujem i da ćemo sledeće godine započeti izgradnju novog modernog dispečerskog centra koji nam je neophodan, s obzirom na sva ulaganja u železnicu”, rekla je Mihajlović.

Prvi zamenik generalnog direktora “Ruskih železnica” Sergej Pavlov rekao je da je projektovanje deonice Barske pruge koje njegova firma treba završi sledeće godine i da radovi počnu 2022, “složen zadatak, ali naša kompanija će odgovoriti zadatku Vlade Srbije”, rekao je Pavlov.

Podvukao je da se svi projekti rade u skladu s ranije predvidjenom dinamikom, bez obzira na uslove otežane pandemijom.

Ambasador Bocan-Harčenko je istakao da su zajednički projekti koje “Ruske železnice” izvode u Srbiji “deo infrastrukturnog razvoja Srbije i neotudjivi deo razvoja Jugoistočne Evrope”, i to “pod okriljem” predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Na sastanku u Ministarstvu je bilo reči i o usavršavanju studenata i inženjera iz Srbije u Rusiji, te o mogućnostima da im se obezbedi da rade u sektoru železnica kada se vrate u Srbiju.

Tagovi: modernizacija pruge Beograd-Bar, Aleksandar Bocan-Harčenko, pruga Beograd-Bar, Zorana Mihajlović, Infrastrukture železnica Srbije, Nebojša Šurlan, RŽD international, Sergej Stoljarov,
PROČITAJ I OVO
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE